Двама българи задържани за кражба в Белгия

Мъжете проникнали в частен дом, защото преди това били ограбени
21 фев 2012 12:19, Елка Василева
11
Двама българи задържани за кражба в Белгия
Снимка: архив, Reuters

Двама българи са били задържани край белгийския град Тюбиз за кражба от частен дом, съобщава вестник "Дерниер йор". На 5 март съдът ще се запознае с техния случай, като прокуратурата настоява за една година условно лишаване от свобода.

Мъжете, представени само с малките си имена Румен и Драган, са били задържани на 29 ноември миналата година. Те управлявали автомобил с българска регистрация. Местната полиция ги издирвала, след като получила сигнал, че двама души обрали къща в района и напуснали местопрестъплението с автомобил с български регистрационни номера.

При задържането им двамата разказали история, особено любопитна за вестника. Те заявили, че признават за кражбата, но я предприели, защото самите те станали жертва на обир. Според техния разказ двамата пристигнали в Белгия за кратко пътуване, за да се видят със своя приятелка в Брюксел. Единият от тях живеел в съседна Германия, а другият - в Сърбия. Общият им бюджет за пътуването бил около 300 евро, затова решили да спят в колата.

На разсъмване установили, че някой им взел парите, докато спят, сетили се, че в автомобила има отвертка и решили да я използват за проникването в близка къща, която да оберат, за да могат да продължат пътя си. Задигнали бижута, пари, цигари и преносим компютър. При задържането им изхвърлили компютъра през прозореца, но бижутата били открити от полицаите в багажа им, скрити в чорапи. По данни на властите досега двамата нямат криминални регистрации в Белгия. Ако бъдат осъдени за тази кражба условно, при всяко следващо подобно нарушение присъдата им ще бъде ефективна, уточнява изданието, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: белгиячастен дом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
емир преди 12 години
Крадливи миризливи бай-***, слава на Аллах, че почти се изнесоха от красивия ни Турски град Кърджали...
5
3
 
1
 
! Отговори
BIX преди 12 години
До ( пиленцето ) тия са Българи толкова колкото ти си това какъвто се изкарваш че си (знаменцето)
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работливи тракийски чървули от ОРИ(Османо Ромската Империя)!
3
2
 
3
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
от *** и турци пропищя Европа.. срам ги е да си кажат истинските имена Рамазан и Дюрхян! в анадола там при кюрдите всичките сте такива..скоро имаше новина че заровили живо момиче което само говорило с момче..
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** Ястребб с турсоко знаме няма ли кой да го блокира!Да си пише в турските мизерни сайтове!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 godinki za tiq gadinki teq balgari 6tego qdat slonski mali