Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин

Лидери и руски наблюдатели били свидетели на множество нарушения
4 мар 2012 17:20,
105
Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин
Сигналите за нарушения не се потвърждават от руското вътрешно министерство. Снимка: Reuters

Опозиционни лидери и руски наблюдатели заявиха, че са свидетели на множество нарушения по време на днешните президентски избори, след които се очаква Владимир Путин да се върне в Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.

Лилия Шибанова от неправителствената организация "Голос" заяви, че получава сигнали за гласуване, при което гласоподаватели са транспортирани с автобуси, за да гласуват по няколко пъти.

"Тези избори не са свободни (...) Няма да признаем президента за легитимен", каза Михаил Касянов, който беше първият премиер на Путин, а по-късно мина в опозиция.

Повечето съобщения за изборни нарушения обаче не намират потвърждение, заяви руското министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
  Министерството обяви, че като цяло обстановката е спокойна. Неизвестно лице обаче е съобщило, че се подготвят взривове в две избирателни секции в Москва. Анонимният подател на сигнала е позвънил със съобщение за заложена бомба в училище номер 4 на улица "Профсъюзная", където има два избирателни участъка.

"Решава се въпросът дали да бъдат евакуирани посетителите и членовете на секционната комисия. В училището са влезли екипи с кучета", посочва източник.

По-късно се разбра, че бомбената тревога е фалшива. Лицето, което направило телефонното обаждане, имало глас на тийнейджър.

По-рано пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че на "горещата му линия" са получени над 60 съобщения за изборни нарушения и всички те се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: избориРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На Манежной площади собрались сто тысяч сторонников Путина" - лента.ру
70
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе за западните терористи всеки който печели изборите с над 51% е диктатор.Болни западни ***,ами народа си обича Путин и го покажа днес в урните.Путин сега ще им ракаже играта
69
2
 
17
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Путин печели с 61.8%
68
5
 
28
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Путин се завръща да му мислят западните терористи
67
1
 
4
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
........изтрепа рибата.
66
2
 
16
 
! Отговори
999999999999 преди 12 години
Няма никакви нарушения,но запада се съмняват за това че до момента Путин печели 58,8% което за тях е ненормално защото много хора го обичат а според тяхната болна глава всеки президент с повече от 51% е диктатор.Те са диктатори защото се избират от 30% от населението а не Путин,чавес,Махмуд националисти обичани от народа и печелещи изборите с над 60%
65
0
 
2
 
! Отговори
Уорлик преди 12 години
Шшшшт! Това е име от европейския съюз!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
президента на русия с Българското име Владимир
63
0
 
6
 
! Отговори
Запада ликува! преди 12 години
Според екзит пол резултатите от днешните президентски избори в Русия премиерът Владимир Путин печели вота още на първия тур с 58,3% от гласовете.Тези данни огласи руският социологически център ВЦИОМ, предават руските агенции.
62
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Д-р преди 12 години
Съвсем сериозно! При остра болка зад гръдната кост незабавно нитроглицерин под езика! Обадете се на 112! Иначе може да не дочакате....как беше...инаугурацията на В.В.Путин. При по-безобидни случаи едно отиване до WC ще ви се отрази добре. Внимавайте само да не изтечете!
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нашите избори цъфнали и вързали,седнали сме за чужди да мислим
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ше си върнем социализма ш*бани ***
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е те в Америка са свободни.Повече гласове печели един, а президент става друг.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тва да се наричаш американец ми звучи все едно да съм ***
57
0
 
14
 
! Отговори
опълченец преди 12 години
65, човешките победи са винаги частични и винаги временни. И щатите ще имат проблеми. Че като гледам и сами си търсят белята.
56
1
 
17
 
! Отговори
освободител преди 12 години
имало едно време един чакал /САЩ/, бил много лаком , нападал ко видел , трепел ял , накрая обече докопал нещо къде не могъл да го преглетне и кокъл му се забил , та от лакомия взел за пукнал ....... ха 63 ми кажи каква е разликата
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко за американците да налеят толкова пара в опозицията , вместо да ги дадат на американския народ да си оправи кредитите
54
3
 
8
 
! Отговори
Да водиш вълци преди 12 години
Ха сега ми кажете каква е разликата.В глутница вълци се появява водач.В човешкото общество се появява лидер.В глутницата по- младите непрекъснато оспорват лидерството.В човешкото общество опозицията се къса да лъже и плюе.Накрая всеки водач при вълците бива изяден.Накрая всеки лидер при хората бива изритан.Хайде - вийте...
53
10
 
2
 
! Отговори
за 56 преди 12 години
руский галфоне, що дириш тук, бре, тичай да празнуваш победата на кагебето :)
52
11
 
2
 
! Отговори
за 40 преди 12 години
Тетко, знеш ли ,че Европеският парламентент призова путин да допусне опозиционнит е кандидати до избоРиТе, даЖЕ И ПАРТИЯТА НА ХАМСТЕРА Я ПОДКРЕПИ............ЕДНО ВРЕМЕ У НАС ПЕЧЕЛЕХА С 99.99% АМА БЯХА САМО ТЕ, ПОДОБНА Е СИТУАЦИЯТА И ТАМ...........КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ *** ЗА ДА НАРЕЧЕШ ТЕЗИ ИЗБОРИ ЧЕСТНИ :)) Ти май имаш руска жилка, те са оперирани от чувство за реалност..