Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин

Лидери и руски наблюдатели били свидетели на множество нарушения
4 мар 2012 17:20,
105
Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин
Сигналите за нарушения не се потвърждават от руското вътрешно министерство. Снимка: Reuters

Опозиционни лидери и руски наблюдатели заявиха, че са свидетели на множество нарушения по време на днешните президентски избори, след които се очаква Владимир Путин да се върне в Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.

Лилия Шибанова от неправителствената организация "Голос" заяви, че получава сигнали за гласуване, при което гласоподаватели са транспортирани с автобуси, за да гласуват по няколко пъти.

"Тези избори не са свободни (...) Няма да признаем президента за легитимен", каза Михаил Касянов, който беше първият премиер на Путин, а по-късно мина в опозиция.

Повечето съобщения за изборни нарушения обаче не намират потвърждение, заяви руското министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
  Министерството обяви, че като цяло обстановката е спокойна. Неизвестно лице обаче е съобщило, че се подготвят взривове в две избирателни секции в Москва. Анонимният подател на сигнала е позвънил със съобщение за заложена бомба в училище номер 4 на улица "Профсъюзная", където има два избирателни участъка.

"Решава се въпросът дали да бъдат евакуирани посетителите и членовете на секционната комисия. В училището са влезли екипи с кучета", посочва източник.

По-късно се разбра, че бомбената тревога е фалшива. Лицето, което направило телефонното обаждане, имало глас на тийнейджър.

По-рано пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че на "горещата му линия" са получени над 60 съобщения за изборни нарушения и всички те се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: избориРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
12
 
! Отговори
9689 преди 12 години
На някои много им се иска слаба Русия,ето това е проблема.Като че ли при нас няма авторитарно управление,изборите бяха честни.Дайте да не гледаме в чуждата чиния защото и тъй нашата е празна и дори скоро ще останем и без нея.Помислете кой печели от контрабандата,кой е недосегаем,какво ни е правосъдието,има ли промишленост,кои бандюги печелят от земеделието,кой от горите?
50
1
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Ей гълфон, аз живея в Москва, и яйцата миналата година струваха 25 рубли, сега купих от най-големите викат им (отборные) демек най-високо качество 35 рубли. Още да ти кажа за други цени?
49
2
 
13
 
! Отговори
do 51 преди 12 години
дори Венецуела която провежда много често референдуми е по-демократична от САЩ с измслените си 2 партии от край време. В Америка отдавна няма демокрация.
48
2
 
11
 
! Отговори
! преди 12 години
американската демокрация беше, беше. Докато ги беше страх хората да не се повлекат по съветската идея. Сега не ги е страх, ако идеш там ще видиш същия див капитализъм от 19-ти век. 18 000 бездомници само в Ню Йорк.
47
10
 
1
 
! Отговори
за 47 преди 12 години
Забери с тебе и другите руски мекерета,това ще бъде проява на висш патриотизъм да ни отървет е от себе си........
46
12
 
1
 
! Отговори
за 48 преди 12 години
Малоумний ) нима сравняваш американската демокрация с путиновата *** :) много си зле, лекувай се :Р
45
1
 
13
 
! Отговори
Санде преди 12 години
Абе на времето цел свят видя резила на Буш-младши, когато загуби изборите, обаче мафията успя да го избута с няколко гласа, та си изкара 2 мандата. И на слепите им беше ясно, че не е избран честно, ама това не го спре да омлати Ирак и Афганистан и да погребе стотици хиляди хорица...!И да е чопнал некой глас Путин по втория начин, не може да му донесе тази смазваща победа, която се очаква! Ако с измама бие втория с 1-2 %, ОК, ама той ги къса с 40%.Ама тези, дето зеха кинтите требва да лаят!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още не са свършили изборите и почнаха да пискат ***:))) Путин ще е президента!!! Яжте му главата!
43
1
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Хе хе, то това може да се каже за изборите по целия свят. Защо мислиш срещу *** сложиха *** Маккейн ? За да е сигурна победата на черния.( не съм расист, но ако срещу Обама беше някой друг , а не психото Маккейн, първият никога нямаше да го изберат)
42
1
 
11
 
! Отговори
освободител преди 12 години
чакам с нетърпение поздравителната телеграма от Обама за ицбора на Путин за президент , още малко и западните мишки тука ще видят как западните ръководители ще си счупят краката да го поздравяват кой да е първи ....и Бойко разбира се че ще ги превари
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по добре със сърп и чук това са инструменти с които човек си вади хляба , откоркото с крадлив ястреб , така че съм за Путин и възраждането на силна Рускда държавност
40
11
 
4
 
! Отговори
за 42 преди 12 години
Че от кога в *** на путин правят честни избори :)) там се регистират само удобни на бащицата кандидати за да могат руснаците да изберат ''правилния'' кандидат :)
39
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПШуткин се явява сам на изборите , що така? Да не би да го е страх от конкуренция :))Кагебеийската *** е на път да се разпадне и руският нароид да се отърве от болшевики,ченгета, евреи , олигарси и пр. *** , която му смуче силите.......
38
1
 
8
 
! Отговори
за 39 преди 12 години
Не гони човека бе, от него поне може да се научи нещо, за разлика от твоя пост. Много ме кефят такива дето са за честни избори , а гонят всеки несъгласен с тях извън страната :)
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърчат се от непоносима болка настъпаните по главите ционистки змии ,защото знаят ,че Путин е новия руски президент избран с огромно мнозинство най лошия кошмар за племето на юда се превръща в реалност за тях
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОГРОМНО МНОЗИНСТВО ОТ РУСНАЦИТЕ В МОМЕНТА ГЛАСУВА ЗА ВЛАДИМИР ПУТИН ,,КОЙТО ЩЕ НОВИЯ СТАР ПРЕЗИДЕНТ НА НЕПОБЕДИМАТА И МОГЪЩА РУСИЯ ,ДА ЧЕСТИТИМ ПОБЕДАТА НА ПУТИН ,КОЯТО СЕ ЯВЯВА ПОРЕДНИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА НА УРОДЛИВИЯ ЦИОНИЗЪМ
35
5
 
19
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Охльове, Путин управлява Русия от 1999година. Днес отново го избират със смазващо предимство. Предполагам, че са се осъзнали достатъчно. Колкото и да ревете там се провеждат напълно легитимни избори и Путин няма да бяга , като Горбачов.
34
4
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Не знам колко са сега яйцата в Русия, ама лятото миналата година бяха около 140-150 рубли за 10 яйца, курса беше около 30 рубли за долар :))) скъпотия си е
33
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко подиграват се с хубавия руски народ но и там хората ще се събудят и *** ще бяга я в куба ИЛИ сЕВЕРНА кОРЕЯ
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** нарочно ги оставя , знае че са последна дупка на кавала. Пред западноориентираните демократи са комунистите на Зюганов и даже *** Жириновски.