Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин

Лидери и руски наблюдатели били свидетели на множество нарушения
4 мар 2012 17:20,
105
Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин
Сигналите за нарушения не се потвърждават от руското вътрешно министерство. Снимка: Reuters

Опозиционни лидери и руски наблюдатели заявиха, че са свидетели на множество нарушения по време на днешните президентски избори, след които се очаква Владимир Путин да се върне в Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.

Лилия Шибанова от неправителствената организация "Голос" заяви, че получава сигнали за гласуване, при което гласоподаватели са транспортирани с автобуси, за да гласуват по няколко пъти.

"Тези избори не са свободни (...) Няма да признаем президента за легитимен", каза Михаил Касянов, който беше първият премиер на Путин, а по-късно мина в опозиция.

Повечето съобщения за изборни нарушения обаче не намират потвърждение, заяви руското министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
  Министерството обяви, че като цяло обстановката е спокойна. Неизвестно лице обаче е съобщило, че се подготвят взривове в две избирателни секции в Москва. Анонимният подател на сигнала е позвънил със съобщение за заложена бомба в училище номер 4 на улица "Профсъюзная", където има два избирателни участъка.

"Решава се въпросът дали да бъдат евакуирани посетителите и членовете на секционната комисия. В училището са влезли екипи с кучета", посочва източник.

По-късно се разбра, че бомбената тревога е фалшива. Лицето, което направило телефонното обаждане, имало глас на тийнейджър.

По-рано пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че на "горещата му линия" са получени над 60 съобщения за изборни нарушения и всички те се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: избориРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шалом седеруги ,усещате ли големия к** който ще ядете скоро Китай и Русия играят в един отбор ,Иран е ядрена сила ,а свинските кочини сащ и изрел освен ,че всеки човек вече по света ги ненавижда ,са и фалирали и въпреки бясното печатане на шарените обезценени хартишки (долари) от сатанинската фамилия на *** родшилдови вече няма да ви се размине идва ви края крадливи клепоухи и гърбуноси моше-ници
30
7
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 12 години
Ненормалници, 60 сигнала за нарушения на изборите в необятната Русия са нищо пред 60 000 нарушения в нашата мъничка държавичка на изборите за президент.Касянов обяви вече че изборите са нелегитимни.А госпожа ШИБАНОВА получавала сигнали!?!Не знам с какво може да се докаже, че изборите са легитимни, според КАКВИТО И ДА Е ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ -
29
1
 
20
 
! Отговори
Рашо преди 12 години
Хааахахахаха! Па те тия още преди 1 седмица вече имаха заснети "нарушенията", а че изборите ще са "фалшифицирани", опозицията го заяви още преди да ги насрочат...!
28
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Голос" е на заплата при ЦРУ. Тази *** би трябвало да е в затвора, а не да се прави на защитник на "демокрацията". Че *** не са окачени на някой стълб за предателство означава, че свободите им са повече, отколкото би трябвало.
27
1
 
3
 
! Отговори
Путин преди 12 години
А знаете ли колко струва едно яйце в Русия?
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално Путин го избират за 4 мандат. Това става само чрез реални постижения. В България политиците само закриват и разрушават, а после са обидени, че не ги избират отново. Пожелавам си и ние да намерим някой който да подкрепим поне за два мандата. До тук само Първанов успя и то благодарение на това , че нямаше реалната възможност да се усере.
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от Кенеди насам изборите в щатите са пълен смях , там обикновените американци дават гласът си а данните се подменят , и това е доказано вече
24
1
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
".... Лицето, което направило телефонното обаждане имало глас на тиинейджър. В Русия има молодежи, ако гласът е на тиинейджър - това е друга тема....
23
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България празнува с Русия победата на СВОБОДАТА , избирането на Путин е пътят към възраждането на Русия
22
7
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Опозицията им не само, че няма качества да спечели, ами и няма качества да си признае загубата. Като у нас.
21
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия изборите са по-честни от тези в САЩ. Вижте американската избирателна система и помислете. Признавам за демокрация само Швейцария.
20
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците не са лоши хора, ама и те като нас все за по-малкото зло гласуват ама накрая на по-дебелия седат
19
5
 
10
 
! Отговори
ХаХо преди 12 години
Западн(ал)и те лай***и да мълчат. И да си пускат по- често usdebtclock в домейна org, за успокоение.
18
2
 
13
 
! Отговори
Хилавия Клитор преди 12 години
Пардон Г-жа Хилъри Клинтън се надява аме не и се отдава :)Да отиде при Талибан и да го моли за курбан!
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия където сега ще ми слагат минусчета е добре да се поинтересуват по този въпрос , тогава слагайте с хиляди ако щете , но това което самите американци и тяхните политици го казаха е точно това , всички избори от над 20 години са били фалшиви
16
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най интересното е че в щатите се оказа че от години там няма честни избори и всичко е било фалшиво , а сега реват против Русия , смешници
15
3
 
10
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Интересно този който ми е сложил минус колко му плащат и дали доволен от Българската Политика :) :) :) :) Или е Въодушевен от Американската Свобода и Терористите окупирайте Уолстриит :) :) :)
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние тоя филм го гледахме октомври месец
13
1
 
6
 
! Отговори
ДерибейКурУСАв преди 12 години
Хах Българите що не си гледаме нашата Тиква а зяпаме на другаде .Па ди жи кажа за УСАта там ще изберат Ромни :) Вие на кой залагате ?
12
15
 
20
 
! Отговори
руска преди 12 години
прекрасен избор и новина , вързано с вчерашния празник освобождението на България от турско робство , наистина има какво да се празнува , Надвам се че централата на ЦРУ тука пуши по шевовете и са си прехапали джуките от яд как така българите са с Русия а не с американските окупатори