Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин

Лидери и руски наблюдатели били свидетели на множество нарушения
4 мар 2012 17:20,
105
Тези избори не са свободни, скочи опозицията на Путин
Сигналите за нарушения не се потвърждават от руското вътрешно министерство. Снимка: Reuters

Опозиционни лидери и руски наблюдатели заявиха, че са свидетели на множество нарушения по време на днешните президентски избори, след които се очаква Владимир Путин да се върне в Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.

Лилия Шибанова от неправителствената организация "Голос" заяви, че получава сигнали за гласуване, при което гласоподаватели са транспортирани с автобуси, за да гласуват по няколко пъти.

"Тези избори не са свободни (...) Няма да признаем президента за легитимен", каза Михаил Касянов, който беше първият премиер на Путин, а по-късно мина в опозиция.

Повечето съобщения за изборни нарушения обаче не намират потвърждение, заяви руското министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
  Министерството обяви, че като цяло обстановката е спокойна. Неизвестно лице обаче е съобщило, че се подготвят взривове в две избирателни секции в Москва. Анонимният подател на сигнала е позвънил със съобщение за заложена бомба в училище номер 4 на улица "Профсъюзная", където има два избирателни участъка.

"Решава се въпросът дали да бъдат евакуирани посетителите и членовете на секционната комисия. В училището са влезли екипи с кучета", посочва източник.

По-късно се разбра, че бомбената тревога е фалшива. Лицето, което направило телефонното обаждане, имало глас на тийнейджър.

По-рано пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че на "горещата му линия" са получени над 60 съобщения за изборни нарушения и всички те се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: избориРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
9
 
! Отговори
Бардак Отдвама преди 12 години
Следва дружно насиране на цялата демократична общност. Очаквайте воня.
10
5
 
14
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Ние щото сме много свободни лакеи на американският посланник :) :) :) и за кой ще гласуваме ние имаме ли личност , аз не виждам никой за който бих гласувал нито Бойко нито Костов нито Сидеров. Ако някой гъмне парламента ни бас че невини няма да умрът :)
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от теб имам работа и то доста добра но днес е неделя ти този ден не го различаваш от останалите това те издава че си бе работа.
8
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нека реват , днес е неделя , а са губещи по всички линии , то тва им остана , а ние още малко и ще празнуваме наравно с руските хора този честен избор , е това е свободата , надявам се в скоро време и ние да сме свободни да се измъкнем от робството на ЕС и НАТО и да си върнем БЪЛГАРИЯ
7
20
 
5
 
! Отговори
Хилавми Клитор преди 12 години
Аз още преди три месеца ви казах, че изборите не са демократични!
6
14
 
12
 
! Отговори
! преди 12 години
до 4-тияпо цял ден (и през седмицата) сереш в сайта, явно си някой *** без работа.
5
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборите бяха обявени за нечестни и фалшифицирани още преди да се състоят.Такава беше инструкцията от американския посланик преди месец, който събра продажниците като Немцов, Чирикова и т.н.т. в американското посолство.Но Русия не е нито Украйна нито Грузия и тук номера с площадни революции няма да мине
4
22
 
25
 
! Отговори
Тони Монтана преди 12 години
РУсия и свобода трърде хубаво за да е истина.
3
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно вече ги е отнесъл, щом почнаха да реват още рано рано. В Сибир има място за всички недоволни.
2
22
 
32
 
! Отговори
a преди 12 години
Русия и свобода! Ха-ха-ха.
1
25
 
22
 
! Отговори
руска преди 12 години
американските подривни дейци ще играят до последно по нервите на Путин , опитват се да всеят смут и опорочат честното избиране на този човек , но просто няма да ги огрее , свободата и честността ще победи господа ,а не ДЕМОКРАЦИЯТА