Марин Льо Пен ще се кандидатира за президент на Франция

Лидерът на крайната десница събра необходимите подписи
13 мар 2012 10:18, Елка Василева
16
Марин Льо Пен ще се кандидатира за президент на Франция
Марин льо Пен с баща си Жан-Мари льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на крайната десница във Франция Марин Льо Пен изпълни условията, за да се кандидатира за президент на предстоящите тази пролет избори, съобщи самата тя, цитирана от Ройтерс.

Льо Пен, която оглавява Националния фронт, е събрала необходимите 500 подписа на хора на изборни длъжности. Тя имаше краен срок да направи това до петък.

Харизматичен оратор, Марин Льо Пен наследи своя баща Жан-Мари Льо Пен начело на Националния фронт през януари миналата година.

Евентуалният неуспех на лидера на крайната десница във Франция да регистрира своята кандидатура на президентските избори би имал сериозни последици за изхода от надпреварата, отбелязва Ройтерс.

Привържениците на Льо Пен вероятно биха подкрепили сегашния президент Никола Саркози, който е представител на консервативната десница, срещу социалиста Франсоа Оланд.

Първият тур на президентските избори е насрочен за 22 април, а евентуалният балотаж - за 6 май.

Според проучване на общественото мнение от днес Саркози за първи път води на Оланд за първия тур на изборите, но все така губи на балотажа.

Анкетата, проведена от института Ифоп, отрежда на президента 28,5% на първия тур (спрямо 27 на сто в края на февруари) срещу 27 на сто за неговия социалистически опонент (при 28,5% в края на февруари).

Според проучването Оланд обаче ще победи Саркози на евентуалния балотаж с 54,5 срещу 45,5 процента.

Неотдавнашно проучване на общественото мнение отреди трето място на Марин Льо Пен с 16% пред центриста Франсоа Байру с 12 процента.

През януари Льо Пен бе само на два процента зад Саркози в проучванията, което съживи спомена за президентските избори през 2002 г., когато нейният баща стигна до балотаж, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 12 години
Дано спечели!
14
0
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Номер 4 се шегува, ако не разбра! Та и 7 + са ти сложили....
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бъдещето на Европа е силни националистически държави без арабски,африкански *** и *** ,само така ще се съхрани културата и цивилизацията на Бяла Християнска Европа ,,виждаме какво е днес -тотална разруха под управлението на юдейско-масонските глобалистични ***
12
5
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Партньор и съюзник на Националния фронт на льо Пен в България е партия АТАКА на Волен Сидеров. На такива националисти принадлежи бъдещето!
11
0
 
11
 
! Отговори
мен преди 12 години
добре че събра подписи, поне да не гледаме еврейското джудже на втори тур. за съжаление ротшилдови са си избрали за президент чичето дето яде торби с брашно и дори всички французи да гласуват за нея пак няма да стане президент. по целия свят вече се манипулират изборите - САЩ, българия, франция и тн.
10
0
 
22
 
! Отговори
Бай Трендо преди 12 години
Гледа г-н Жан Мари льо Пен футболен мач между националните отбори на Франция и Гана. Гледа човека, намества си очилата, взира се внимателно в екрана, но до края на мача не успява да различи на терена кой е отбора на Франция и кой - на Гана. Въпрос към инспектор Стрезов - защо г-н Жан Мари льо Пен не е успял да се ориентира относно националността на играещите на терена футболисти от посочените национални футболни отбори? Каква е причината за това? Кой носи отговорност за тази ситуация?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами той и Рон Пол се напъва в Щатите,ама вече е късно за последните мохикани да обърнат мача.Все пак успех на Льо Пен!
8
0
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ако се яви кандидатура в България,като г-жа Льо Пен,бих я подкрепил.Французитетърсят...кьоравото и няма да я подкрепят.
7
1
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Това е човекът!!! Жалко, че няма да спечели ....
6
1
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Какъв "бай Марин", човече ?Марин льо Пен е жена...
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами фалшифицирайте изборите като в Русия, за да няма такива 54,23% срещу 46,58%.
4
9
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Марин иска да изкара франция от ес,еврозоната и да изгони чужденците,само че ако изгони арабите ще трябва да си прибере 2 милиона френчите от арабията и по света.Какво правят арева,france телеком,total в африка?Крадат арабите,абе те затова отиват във франция за да използват от благата откраднати от тях.Не може да изолира френчитата от света като южна корея защото ще умрат от глад.Няма никаква програма за излизане от кризата ни за релансиране на икономиката.Тия партийки са за да разделят народа,но тя знае че с спиране на чужденците,изолиране на франция,не може да изправи държавата.Същото се отнася и за България,ще се изпотрепят как да лъжат народа за да налапат кокала
3
0
 
15
 
! Отговори
случаен преди 12 години
Ако това помогне на Франция да си върне европейския вид - добре...че там повечето французи са вече мното ***....
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз гласувам за тази десница!Макар че по принцип не подкрепям крайностите, не виждам по какъв друг начин можем да се справим с някои отвратителни неща, които подкопават устоите и на нацията, и на държавата, та дори и на цивилизацията!
1
0
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Льо Пен е събрала необходимите 500 подписа на хора на изборни длъжности-500 подписа на кметове а НЕ на хора на изборни длъжности (депутати,съветници,сенатори т.н.)