Пакистанските власти разследват тежката самолетна катастрофа

Разглеждат се версиите за техническа грешка, повреда или саботаж
21 апр 2012 13:16,
12
Пакистанските власти разследват тежката самолетна катастрофа
Мястото на тежката катастрофа. Снимка: БТА

Пакистанските власти обещаха пълно разследване на вчерашната катастрофа на Боинг 737, в която загинаха всичките 127 души в самолета, изпълняващ вътрешен полет.

Разглеждат се всички възможни версии - техническа грешка, повреда на остарелия самолет или саботаж, предаде Ройтерс.

Черната кутия на 27-годишния самолет бе намерена снощи, съобщиха спасителните екипи. Отломките са разпръснати върху площ от около един квадратен километър.

Още по темата
 "Опитваме се да разберем дали самолетът е бил твърде остарял, дали причината за катастрофата е повреда, техническа грешка, саботаж или нещо друго", каза вътрешният министър Рехман Малик.

На собственика на авиокомпанията Бходжа, на която е принадлежал разбилият се самолет, е наложена забрана да напуска Пакистан, за да се гарантира, че ще сътрудничи на следствието.

Според авиокомпанията катастрофата се дължи на лошо време. До днес по обед са разпознати 73 тела, добавя Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ДО №2 преди 12 години
"Вътрешните арабски авиолинии"....Само това издава какъв *** си и колко си наясно по въпроса. *** в Пакистан и им кажи, ча са араби, ***! Писна ми от драскачи като теб!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То хубаво, ама как така тогава Боинг са на върха на авиационната индустрия? И продават повече самолети от другите?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда. Боинг винаги са капали като зрели круши от небето. Компанията държи първо място в класацията по брой аварирали самолети в света.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очаквайте нов епизод на "Разследване на самолетни катастрофи", но защо ли на мен ми намирисва на лоша поддръжка? Най-вероятно пак някой не си е свършил работата качествено или пък са използвали ефтини части при последния ремонти и резултатът е на лице.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
третото е
6
3
 
3
 
! Отговори
Арменеца преди 12 години
Вероятно приятелкси огън от Израел
5
3
 
8
 
! Отговори
ani преди 12 години
Ти сигурно си собственика на компанията, качвала със се в самолета до Берлин и до Рим.Само като ги видях, почнах да си казвам молитвата.Ти не си в ред, серизно ти казвам.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти качвала ли си се и изобщо знаеш ли какво е самолет и кога е била зората на авиацията. България Еър имат сравнително нови самолети, а от тази година вече започнаха да получава съвсем чисто нови, от завода. Ходи се гръмни.
3
6
 
13
 
! Отговори
ani преди 12 години
Вие качвали ли сте се на самолет на България Еър. Това са самолети от зората на авиацията.Защо не им се направи одит и да се прецени дали тази компания въобще да съществува, а тя не е ниско тарифна, даже билетите са доста скъпи.Много ниско тарифни компании имат далеч по-нови и модерни самолети.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вътрешните арабски авиолинии са нискотарифни и се извършват със стари самолети .вероятно това е причината.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако катастрофата я разследваха нашите "топследователи" нищо нямаше да се научи.Може ли убит с два куршума в главата да го пишеш умрял от естествена смърт!!!??!!?Такива простотии стават само у нас и причината е ясна!В МВР и във всички държавни и общински структури се назначават хора на принципа на шуробаджанащината!А специално за МВР тая традиция продължава от 1944г. насам.Там попадат не най-кадърните а най-лоялните на Партията!Ако не самия полицай,то неговата баба или чичо са били върли ***