Четирима ранени в Русия при възстановка на битка срещу армията на Наполеон

Тази година се отбелязва 200-годишнината от победата над Наполеонова армия
16 юли 2012 19:32, Елка Василева
24
Четирима ранени в Русия при възстановка на битка срещу армията на Наполеон
Четирима души пострадаха при възстановка на битка срещу Наполеон край Санкт Петербург. Снимка: архив, Reuters

Четирима души бяха ранени при даден по невнимание топовен изстрел по време на историческа възстановка на боеве срещу армията на Наполеон през 1812 г. в района на Санкт Петербург, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.

Злополуката станала в окръг Луга, на 130 км южно от Санкт Петербург на 14 юли по време на исторически фестивал, посветен на войната от 1812 г. Ранените са приети в болница, един от тях е в тежко състояние. Полицията разследва обстоятелствата на инцидента.

Тази година Русия отбелязва 200-годишнината от победата над Наполеоновата армия. Кулминацията на историческите възстановки ще бъде през септември в Бородино близо до Москва, където ще се пресъздаде Бородинската битка.

Тази битка завършва с навлизането на Наполеоновата армия в Москва, но е отбелязвана в Русия като славен епизод, при който руските войски са извършили тактическо отстъпление, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
16 до 22 преди 11 години
Не може да съм "***", щом съм ПРАВ - няма как !
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zalki sa guterenite rusofobi
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 16Мога амо да те поздравя с една наша песен от недалечното минало: " О-о-о, колко си ***" :)
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** журналисти пак са объркали зглавието битката за Бородино завършва без категоричен успех за нито една от страните , но с преимущество на френската армия , на другия ден са щяли да ги довършат , но Кутузов бяга и и изоставя Москва , другото го свършва руската зима , така че малко по спокойно.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера защо всички ядат кокалите на руснаците?Не стига, че едва ли не само България не ги е нападала, не стига, че си стоят на континентите и се занимават само с тъпите си съседи, ами и искате да си продават газта за 10$!
15
1
 
2
 
! Отговори
Гадо преди 11 години
Какви невероятни глупости сте нацвъкали по-долу...
14
2
 
3
 
! Отговори
до Сълза и сопол преди 11 години
отбелязваш лъжа, лъжецо, хаха
13
8
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
"Може да се информираш от коментар 3"Мога само да се изсмея на коментар 3. Руснаците не стигат нито до Париж, нито до никъде, тъй като са военно размазани - Наполеон завладява цяла европейска Русия и завзема Москва без съпротива. Само че походът е икономически провал и логистична недомислица и се връщат с празни ръце.Изходът от войната е при Ватерлоо, ама чак като англичаните и германците се намесват.А ти не слушай глупеца 3, а се информирай от ИСТОРИЯТА!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 години след битката,френският пенсионер взима средно 7 до 10 пъти по-голяма пенсия от руския.
11
4
 
4
 
! Отговори
Сълза и смях преди 11 години
До 12Няма край шоуто!Наполеон се изнесе като физически малтретиран човек с нестандартна сексуална ориентация.Само отбелязвам исторически факт...До 6И сто гола да вкарат гърците, пак ще ядат голата опашка. Ама нали станаха шампиони, к'во им пука?
10
3
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Може да се информираш от коментар 3 , (където има специално комюнике) за изхода от войната. Защо ли АФП(Агенция Франс Прес) е пропуснала да го добави?!?
9
12
 
9
 
! Отговори
пак шоу преди 11 години
"Тази битка завършва с навлизането на Наполеоновата армия в Москва, но е отбелязвана в Русия като славен епизод, при който руските войски са извършили тактическо отстъпление"ХАХАХАХАХАААААААААА !!!!!!!!!!!!Яли яко бой, но боят бил полезен, затова го помнят и празнуват ХАХАХААА!!!Руские палячовци - самие балшие палячовци в мире !!!Еййй, що за комплексиран и смачкан народ е тоя, дето ВСЯКА статия за него е пълен цирк и абсолютна трагикомедия, хахаха, толкова е забавно...!!
8
4
 
11
 
! Отговори
Ройтерс преди 11 години
Сталинградска битка е нямало. Войната е спечелена от "капитан америка" и "супермен".
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че не са правили възстановка на Сталинградската битка!
6
8
 
15
 
! Отговори
Зорба Гърка преди 11 години
Една топка, един удар, един гол и 140 млн. руснаци в траур :)))Наполеон е един аматьор !
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, да се бяха вдигнали да отидат пак я до Берлин, я до Париж. А може би до Ню Йорк? Нали знаете как руснака ходи в чужбина? Само с танк...
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомням си това лято бях на маса и някой каза - Русия паднала от еди кой си на мач, а един приятел се обърна и каза - Русия никога не пада :) Това е самата истина Русия е Русия, невероятна държава, кой каквото ще да казва!
3
2
 
20
 
! Отговори
Александър 1-ви преди 11 години
"Тази битка завършва с навлизането на Наполеоновата армия в Москва, но е отбелязвана в Русия като славен епизод, при който руските войски са извършили тактическо отстъпление, отбелязва АФП"Малко допълнение за(АФП): А войната завършва с "гостуването" на руснаците в Париж и с капитулацията на Наполеон през 1814г;-))
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи ,е било успешно пресъздаването на боя.
1
4
 
18
 
! Отговори
! преди 11 години
Руснаците правят страхотни масовки на филмите си. Гледайте екратизацията на "Война и Мир" - декорите са смайващи!