В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми

Норвежци заплашват да прибегнат до насилие
17 юли 2012 16:55, Елка Василева
354
В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми
Жители на Осло недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна. Снимка: архив, Reuters

Присъствието на стотици имигранти, предимно роми от Румъния и България, които продължават да живеят в незаконни биваци в Осло, предизвиква все по-голямо недоволство сред гражданите в норвежката столица, съобщи норвежкият информационен сайт "News in English".

Норвежци, разгневени от поведението на имигрантите, които според тях не проявяват уважение към местните власти и жители, заплашват да прибегнат до насилие, ако не бъдат взети мерки срещу незаконното им пребиваване в града.

Според в. "Афтенпостен" жителите на квартал "Арвол" са толкова ядосани от новия бивак, издигнат до домовете им, че смятат да използвал сила, за да изгонят ромите. Те недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна, след като здравните власти са предупредили, че е опасен.

Имигрантите са издигнали палатки и саморъчно направени подслони насред купища камъни и пясък, които могат да ги затрупат. На мястото няма течаща вода, канализация или служба за събиране на отпадъците, предупредиха здравните власти. Според градската управа собственикът на имота, върху който е установен бивакът, трябва да изведе имигрантите оттам.

Близо трийсетината обитатели на бивака, издигнат в събота, влезли в словесен двубой с местни жители, като една от имигрантките се разкрещяла, че нито те, нито полицията имат право да им казват какво да правят и къде да ходят и нарекла норвежците нацисти, защото ги тормозели.

"Положението е нетърпимо", каза представител на градската управа. "Не можеш просто да се заселиш на място, което е опасно за здравето. Всички са добре дошли в Осло, но когато дойдеш като посетител, трябва да можеш да се грижиш за себе си", заяви той. По думите му властите в града не са задължени да осигуряват съоръжения за лагеруване на имигрантите.

Градските власти настояха правителството да се намеси за решаване на проблема и днес бяха свикани срещи с участието на някои министри. Отправят се все повече призиви за депортиране на имигрантите, но като граждани на страни от Европейския съюз те имат право да останат в Норвегия до три месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: НорвегияОслороми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
281,прав си брато.На онази ***,която е шеф на комитета,съм му обещал 2 шамара и ще кажа защо.Беше казал нещо за Българите от Македония.А да те бият със шамари е нещо по лошо от бои.Това е унижение.
248
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ние имаме ли здравни власти и ако имаме защо те не взимат мерки за нароилите се *** коптори във всеки по- голям град? Или нашите здравни власти излизат на светло само когато си самораздават бонуси! Кога Здравното министерство е направило каквото и да е по въпроса ,защото наистина касае здравето ,не само на *** (все пак ние ги лекуваме с наши пари) , но и здравето на живеещите наблизо?
247
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 278 Патриоте, преди това трябва да натирим от държавата си сороския хелзинкски комитет!
246
3
 
2
 
! Отговори
RUMEN преди 11 години
Pusnete Breivik.samo smyrt za maznite ***.podobno pleme ne tr da sa6estvuva
245
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да ги видят колко пари струват ***.
244
0
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
За да намалеят *** кражби и произволи е необходимо: 1. Твърда полиция която да си гледа съвестно работата, 2. Неподкупна съдебно правна и следствена система. 3 Затвора да не бъде привлекателно място, където лежиш и те хранят, а трудово-поправително място, което се самоиздържа чрез полагане непривлекателен селскостопански и промешлен труд. За справка ще посоча, че в Румъния повечето затворници работят в химически заводи и в селското стопанство. Така хем се научават на труд, хем са полезни.
243
1
 
32
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Да отварят контрационните лагери.Това е спасението от *** ***.И пършивите комунопитеци,да не ми пишат минуси,Адолф Хитлер е бил прозорлив държавник.
242
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дошли там 400-500 *** и ривът вече ... нидеи рива, чай да ви пратим още 200-300 000 па тогава са оплаквайте :Р
241
1
 
11
 
! Отговори
до 265 преди 11 години
Брейвик е масон и ционист и не е никакъв "последовател на татко Адолф".Разпищолевенето на *** е умишлено водена политика за правене на гаргара с европейци и скандинавци след таткото.
240
0
 
11
 
! Отговори
do 162 преди 11 години
Би било хуманно и с еднопосочни билети да ги подпомогнем.
239
1
 
17
 
! Отговори
Манго преди 11 години
Еврейските закони за заличаване на европейската цивилизация добре работят с *** карта .
238
0
 
21
 
! Отговори
go0o преди 11 години
Моля интегрирайте ги.... :) :)
237
1
 
12
 
! Отговори
Алеко преди 11 години
до 260 Пука ми, че Норвегия не е в ЕС! Да не би Норвегия да има против хартата по правата на човека или правото за свободното придвижване на хора и капитали? Ай, сиктир! Били шовинисти! И аз съм шовинист! Е, и?
236
2
 
5
 
! Отговори
... преди 11 години
To e lesno da naliva6 akul otstrani za integraciq i tn...Na prikazki gi vidqhme si4ki ot EU da gi vidim sega na dela...
235
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питат ли на нас ? Нали се правят на европейци и искат и нас да направят такива. Еми ... Скъпи норвежци направете ги европейци. Ние се мъчим, търпим и стискаме зъби, но не става. Помогнете ни. Интегрирайте ги ;)
234
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми граждани на Осло. Нямате друг избор. Интеграция и социализация е нужна, както и много, много нерви за този бавен и сложен процес. Явно тук и в Ромъния не ни се е получило, пробвайте вие сега. Може да пуснете едно запитване до община Сливен, за това как и колко време ще е нужно.
233
3
 
24
 
! Отговори
Национал-социалист преди 11 години
Пуснете великия лидер и визионер Брейвик, славния последовател на вечната борба на татко Адолф! Той ще ги оправи!
232
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Така наречен Оле, затваряй си мазната гръцка уста и продължавай да връщаш заемите :))))))
231
14
 
1
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
ZA RAZLIKA OT VAS NORVEJCITE NE SA NA ZEMITE NA ROMAN EMPIRE , A VIE MNOGO DOBRE ZNAETE 4E TEZI ZEMI KOITO GI NASELYAVATE SA NA ROMA .
230
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абее, т'ва Норувей е супер местенце за бай ***. Майката му е да ги информираме масово.къде сте бе от Хелзенския ? Ваш'та м****а!