Гражданска война заплашва Сицилия

Предупреждението отправи кметът на Палермо
20 юли 2012 17:30, Елка Василева
13
Гражданска война заплашва Сицилия
В Сицилия има "експлозивна смес" от отчаянието на много семейства и господството на организираната престъпност. Снимка: архив, Reuters

Кметът на сицилианския град Палермо предупреди за драматичните последици, до които може да се стигне заради финансовите затруднения на южната италианска област, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Заради "експлозивната смес" от отчаянието на много семейства и господството на организираната престъпност може да избухне гражданска война, заяви в интервю за австрийския вестник "Виртшафтсблат" Леолука Орландо, който е и говорител на Италия на ценностите.

Кризата е изключително осезаема в Палермо, където дефицитът достигна 500 милиона евро.

"Много магазини затвориха, семействата с ниски доходи не могат да си плащат сметките за ток," посочи той. "Сицилия е италианската Гърция. Не сме потънали, само защото сме част от Италия," добави Орландо.

По-рано тази седмица италианският премиер Марио Монти изрази опасения, че силно задлъжнялата Сицилия може да фалира. Островът дължи на банките 5 милиарда евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
сдф преди 11 години
е то сицилианците никога не са били част от италия. мафия, пирати преди това. само мусолини може да ги оправи тия.
11
1
 
4
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 11 години
до 10, много филми гледаш. На колко си години, че вярваш на всяка американска глупост. Сицилианците са горди хора, умирали са за честта, не са се оставяли, като нас на мустафа м***н***ф.
10
0
 
11
 
! Отговори
Ще плащаме преди 11 години
За кризата са виновни банките, дето изсякоха 13 трилиона долара в повече, надявайки се на петрола. Да, ама работата с петрола зацикли. БРИГ обърка сметките. Затова Сирия и Иран трябва да паднат, но не би; тогава остават съюзниците (в които сме и ние) да поемат част от тежеста. Ще плащаме с все по-голямо обедняване, щом им ближем задниците.
9
5
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
гледали ли сте истински романс? гледайте го, велик филм. там ченгето обясни много бавно и много подробно на единия мафиот за произхода на сицилианците. самата истина е това.
8
6
 
59
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Не съм бил в Сицилия ама съм бил в Гърция, също чел съм че Исландия прогони банкерите и лихварите и си решиха немалко проблеми, опа да не забравя преди 23 години и при нас нямаше банки освен една държавна банка и народа си беше някак 100 пъти по-добре.
7
12
 
7
 
! Отговори
Choveka преди 11 години
До 6: Ако си бил в Сицилия, щеше да знаеш че там все още е жив комунизма :))) Та затова...
6
6
 
22
 
! Отговори
гръка преди 11 години
Да живее демокрацията и капитализма.
5
8
 
29
 
! Отговори
Маркс & Енгелс преди 11 години
Га теглихте заеми от банките ни ривахте ама забравихте че те трябва да се връщат май, а ?
4
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЛАТЕ В БГ БЕ СИЦИЛИАНЦИТЕ. НА НАЩА ТЕРИТОРИЯ ОТ 22 ГОДИНЕ Е ТАКА. КАКВО СТЕ СЕ РАЗРЕВАЛИ БЕ? ЕЛАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО Е КОГАТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА. А НЕ КАТО ПРИ ВАС. ЕЛАТЕ ДА ЖИВУРКАТА СЪС 200 ЕВРА ЗАПЛАТИ И 100 ЕВРА ПЕНСИЙ И СЪС ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ НА ТОКА ПОРНАТА ГОРИВАТА И ХРАНАТА. ЕЛАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
3
6
 
25
 
! Отговори
Сицилия преди 11 години
са пичове. Всички Средиземноморци са пичове. Отивам да си купя сувлаки. Да живее юга!
2
2
 
60
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Италианците скоро с кървави сълзи ще плачат за Дуче !!! Човекът смазал мафията, дал земя на бедните и отнел богатствата на църквата, трупани векове на гърба на италианският народ !!!
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ся си викнете Дянков стабилно да си останете на това дередже, като в Швеция...а.а.а.а.а.