Башар Асад е най-добре доброволно да се оттегли

Това заяви германският външен министър Гидо Вестервеле
12 авг 2012 17:16, Петя Славова
121
Башар Асад е най-добре доброволно да се оттегли
Башар Асад. Снимка: Reuters

Германският външен министър Гидо Вестервеле заяви пред неделното издание на вестник "Билд ам Зонтаг", че най-доброто решение на Башар Асад да, е да се яви пред съда в Хага. По думите му, сирийският президент трябва да се оттегли доброволно и да бъде съден от Международния наказателен съд, за да може кръвопролитията и гражданската война в страната да спрат.

Вестервеле заяви, че в краен случай, Асад може и да не бъде съден, ако реши поне да се отегли доброволно, предаде Нова телевизия

„Това определено е против моето чувство за справедливост, но най-важното нещо за мен е да се спрат тези убийства и да се гарантира демократично и мирно бъдеще за Сирия”, каза още външният министър на Германия.

Министърът потвърди идеята, че намесата от въшна страна в Сирия не е добро решение на проблема и по-скоро би довела до още повече усложнения в международен план.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
one_mad_man преди 11 години
Дръж се Башар. Не се давай.
84
0
 
0
 
! Отговори
one_mad_man преди 11 години
Дръж се Башар. Не се давай на тия фанатици и на тъпите американи. И не се плаши от турците.Избий ги до крак.
83
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
Министър Гидо Вестервеле е с манталитета на колонизатор. КОЙ СИ ТИ БЕ НЕЩАСТНИКО, ЧЕ ДА РЕШАВАШ ПРОБЛЕМИ КОИТО СА ОТ КОМПЕТЕНЦИЯТА НА СИРИЙСКИЯ НАРОД.Вие немците нещо сте позабравили историята.Врете си носовете и в Сирия и в Афганистан и в Либия.Забравили сте как за няколко години завърши вашия хилядолетен райх.МНОГО СТЕ ИЗБУЕЛИДОШЛО Е ВРЕМЕ ДА БЪДЕТЕ ПОДСТРИГАНИ.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По- нагло изказване е имало само по време на колониализма. Предполагам още по-добре ще бъде ако Башар сам се осъди на смърт и си пръсне собственоръчно мозъка.
81
0
 
2
 
! Отговори
boza преди 11 години
A shefovete na Siriiskata opozicia ste se javat li v Haga--te susto trjabva da budat obvineni ?!
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинявам се. 115 е до 107
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сме луди, душка. Т
78
1
 
12
 
! Отговори
Той е преди 11 години
Ми да се оттегли бе Гидо, щом казваш! Ако не го направи, какво, вермахта ли ще пращаш? Да, ама ако пък руснаците ти пратят червената армия, кво прайм тогава? Втора част на епизода, как Егоров и Кантария забиват червеното знаме на райхстага ли?
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долното е до 107 :)
76
4
 
5
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Хах, знаеш ли че е хубаво да посочваш източник на това което казваш. Знам за Абу Гариб. Очевидно щом ми сочиш това явно не знаеш за още по грубите зверства. Вимовните си понесоха накаьанията, всичко е забравено.Но можеш ли да ми посочиш армия на голяма държава, която не е правила такива неща ? Защото аз мога да ти посоча много по груби действия за вдяка от големите държави сега; )
75
1
 
16
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Ционистката *** предизвиква милиардния Китай!
74
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие луди ли сте ! Асад убива деца и невинни хора, които показаха ясно ЧЕ НЕ ГО ИСКАТ !!! Що за болен мозък би се изказъл в негова полза !
73
9
 
2
 
! Отговори
анастас преди 11 години
Както Тодор Живков се оттегли сам
72
0
 
7
 
! Отговори
mastika преди 11 години
hem tap, hem lud, hem ***
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Войнатание къде сме в цялата история
70
3
 
16
 
! Отговори
Войната преди 11 години
започна отдавна. Ние сме във война - Трета световна война! Сърбия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Иран ... по военен път,Ирландия, Гърция, Португалия, Испания, ... по финансов. В САЩ има гражданска война. Какво друго доказателство искате?
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Демократично мирно бъдеще" означава да ти ограбят държавата и поробят народа. Да нямаш право на собствена армия и да им играеш по свирката, тъй като друг избор просто не ти остава. Означва мизерия, необразованост, поголовно унищожаване на всички прогресивни инстанции и заместването им с уродливи такива, предварително обречни на неуспех, некъдърни и продажни политици, ... и всичко на което продължаваме да сме свидетели ...
68
3
 
30
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Ха-ха, гнусна европейска ***, вие ли ще нареждате на президент на суверенна държава да се явява пред вашия сатанистки съд, бе изчадия?! Че и снизхождение можели да проявят, и да не го съдят! Долна юдомасонска ***, краят ви ще дойде!
67
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе като гледам колко много терористи се шляят из турско, що не вземем да затворим границата? Физкултурника де блее или чака още по-големи золуми да станат.
66
5
 
55
 
! Отговори
савич преди 11 години
Възмутен съм от наглоста и простотията на западните лидери.Че от къде на къде ще се оттегля Асад и ще остави страната си на Алкайда .Това означава и клане на 3 милиона християни много от които православни от ислямистите подкрепяни и въоръжавани от Израел и САЩ.Да е жив и здрав Башар Асад и да разгроми де смаже ислямистите терористи и да спаси ограмната християнска общност в Сирия а Гидо Вестервале да вземи да се гръмне