Еквадор даде политическо убежище на Джулиан Асандж

Великобритания обяви, че е разочарована от решението
16 авг 2012 16:41,
26
Еквадор даде политическо убежище на Джулиан Асандж
Джулиан Асандж Снимка: Reuters

Еквадор даде политическо убежище на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, предадоха световните агенции.

"Еквадор реши да даде политическо убежище на Джулиан Асандж след изпратената до президента молба", каза министърът на външните работи Рикардо Патиньо на пресконференция в Кито.

По думите му Еквадор смята, че Асандж е изправен пред реална опасност от политическо преследване, в това число заплаха от екстрадиране в САЩ, където австралиецът няма да има честен процес и може да получи смъртна присъда.

Патиньо каза, че САЩ, Великобритания и Швеция са отхвърлили молби за гаранции за сигурността на Асандж въпреки многократните опити на Еквадор. Асандж се намира в посолството на Еквадор в Лондон от 19 юни тази година. 

Великобритания обяви, че е разочарована от решението на Еквадор, предаде Ройтерс. "Разочаровани сме от изявлението на еквадорския външен министър, че страната му дава политическо убежище на Джулиан Асандж", каза говорител на Форин офис.

Той добави обаче, че това решение не променя нищо и Асандж ще бъде екстрадиран в Швеция.

"Според законите на Обединеното кралство след като г-н Асандж използва всички опции за обжалване, британските власти имат задължението да го екстрадират в Швеция. Ние ще изпълним това задължение", добави говорителят.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
WE ARE LEGIONWE ARE ANONYMOUS
23
0
 
8
 
! Отговори
renovacio преди 11 години
Браво на Еквадор, показа на такива лакеи като нас как се постъпва мъжки. Нашите управляващи през годините са много юначни в сутрешните блокове и пред сервилните журналисти, но важните решения винаги ги взимат наведени. А иначе се оказва че за развитите "демокрации" свободата на словото и свободния достъп до информация са толкова важни колкото и в тоталитарните държави. Явно всичко е една залъгалка за простия "материал".
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Президентът на ЕКВАДОР, да живее ЕКВАДОР. Една малка държава се изправи срещу империята на злото като Давид срещу Голиат. Трябват повече такива мъже като Кореа.
21
6
 
2
 
! Отговори
foreign office преди 11 години
"Този шовек много опасен наша демохрация...трябва затвори !!!
20
2
 
39
 
! Отговори
JFK преди 11 години
Напоследък се споменава в "свободните" медии: "СВЕТЪТ" видя, "СВЕТЪТ" осъди, "СВЕТЪТ" съчувства, "СВЕТЪТ" благодари и тем подобни глупости. Всички го знаят кой е този "СВЯТ". Днес целият нормален СВЯТ казва: "Аз съм еквадорец", подобно на един нормален американски президент, който е казал "Аз съм берлинчанин" и е искал да печата собствена валута. ВЕЛИК-Еквадор и мижава(вече)британия.
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Рафаел Кореа! Този тип явно има топки...
18
3
 
2
 
! Отговори
Сандо Канев преди 11 години
vbox7/search/pleted=1&vbox_q=ecuador+sash
17
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поздрав за Жулиян с песента на Азис "Ох,как боли"
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Южна Америка все повече разкъсва оковите на талмудиския ционизъм и на зависимостта към еврейските банкери и банки Южна Америка се яви първата бяла лястовица на свободата тази процес започна и в Азия като първи там са огромните Китай ,Индия Казахстан и Иран ,и близки до тях държави,тази тенденция се забелязва отскоро и в Руската федерация ,появи се БРИКС сдружение на огромни държави които отхвърлят щатската хегемония и долара като разплащателно средство,с една дума идва на края на цион
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенеже се получи някаква засечка, искам да повторя: Hasta siempre, señor Rafael Korea!
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шапки долу пред президента на Еквадор! Hasta siempre, señor!
13
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам близък в Кито, който работи в сферата на културата. Възхитен е от хората, чистотата на въздуха и природата. Дано не пострадат нещо тези добри хора. Свобода за Асандж и уважение към смелостта на Еквадор !!!
12
2
 
42
 
! Отговори
До №7 преди 11 години
И мен ме впечатли постъпката на еквадорския президент! Отлично знае какви неприятности си навлича, но излезе мъжкар! За нашите депудавци, ако бяха на негово място, направи ме е срам да си мисля...
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Еквадор! Американците и техните *** - англета и шведи да го духат!
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA EKVADOR !!!! VENSEREMOS CAMARAD !! NO IMPERIALIZUM !!
9
2
 
21
 
! Отговори
SS преди 11 години
ЩЩД на хамериканци и хангличани ! :)
8
2
 
37
 
! Отговори
простак преди 11 години
Хамериканците газ ще пuкаят
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бях защитник на Америка, ама след като гледах снощи американски войници стрелят по невинни иракчани, направо се възмутих и разбрах що за хора управляват уж най-демократичната страна!Ционисти скапани, дано ***!Вижте това видео:collateralmurder/
6
2
 
59
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Решението на Президента на Еквадор по отношение на Асандж показва, че той е истински мъж с топки, за разлика от нашите управници, които веднага щяха да се надупят пред големия "брат". Това е истинска суверенна държава. Поклон г-н Президент!
5
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еквадор смята, че Асандж е изправен пред реална опасност от политическо преследване, в това число заплаха от екстрадиране в САЩА там биха го разстреляли дори и за преминаване на червено