76-годишна „наркобаба” за пет години пренесла 1 тон марихуана

Германската пенсионерка беше осъдена на две години и половина затвор
24 авг 2012 08:35,
21
76-годишна „наркобаба” за пет години пренесла 1 тон марихуана
Снимка: архив, Reuters

Германска пенсионерка беше осъдена от съд в Дюселдорф на две години и половина затвор за трафик на марихуана, предаде ИТАР-ТАСС.

Седемдесет и шест годишната жена си спечели прякора наркобаба. Тя признала, че за пет години е внесла в Германия от
Холандия около 1 тон марихуана. Освен за трафик на дрога бабата беше осъдена и за подпомагане на наркодилъри.

Престъпната дейност на наркобабата започнала през 2006 г., когато колата й се повредила край холандския град Венло. Двама мъже й помогнали да я поправи и в замяна поискали тя да откара първа пратка с дрога в Дюселдорф и Дортмунд.

Така тя била зарибена от наркотрафикантите. Първоначално й се плащало само за бензина, но после започнала до получава хонорар от 700 евро за всяко пътуване с дрога от Холандия за Германия.

Прокуратурата поиска три години затвор. Защитата настояваше за условна присъда предвид възрастта и здравето на бабата, съобщи БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Чико преди 11 години
Мисля че ще покажат единствено колко са жалки и дребнави ако изпратят тази женица в затвора. Защо не натикат в затвора известните на всички архитекти на световната криза които доказано съсипаха живота на хората по цял свят но никой не смее да им каже нищо - нали имат пари и влияние.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето как нашите пенсионери могат да си индексират доходите,ако случайно ги хванат присъдите са минимални!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
евала на бабето
16
0
 
12
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Хм 700 евра?!И на 564 сам навит.Да еб и лудата бабичка.Аплаузи бабоооооо,БРАВО
15
3
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 15Написаното от теб не е по темата но напълно те поддържам!!!Пример че си прав:Армения винаги е поддържала приятелски отношения с Иран и когато воюваше с Азърбайджан за Нагорни Карабах Иран я подкрепи,така Турция не посмя да се намеси в конфликта!!!Америка и НАТО вече са ни продали на Турция,тя просто изчаква завършването на магистралите , така ще ни окупира за 3-4 часа!!!Особенно ако кюрдите се отцепят и преградят пътя й на изток,възраждането на Османската империя ще стане на запад!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
hei hora az pusha s jonka s baba mi,i tq mi kaza 4e e namerila nov smisal v jivota sled kato e po4nala da go pushi,i tuka si otglejdame za li4na upotreba..dano da q legalizirat,vseki e naqsno 4e marihuanata ne e po vredna ot cigarite ili alkohola
13
9
 
22
 
! Отговори
Събудете се българи преди 11 години
Ердоган: Босна е турска провинция. Ще търпим ли възраждането на турския империализъм? САЩ и Запада няма да ни защитят от най-верния си съюзник. Справка: войната между Турция и Гърция в Кипър, докато и двете страни са в НАТО, резултат: създаването на нелегитимна турска провинция в Кипър. Нуждаем се от силни съседи на Турция - Русия и Иран, за да я има България. Българин, който е против тези страни, които са ни естествени съюзници, разрушава родината си!
12
4
 
10
 
! Отговори
СВЕТИ ПЕТЪР преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ ПРИСЪДАТА ДА Я ЛЕЖИ НА ОНЯ СВЯТ
11
0
 
20
 
! Отговори
д.Данчо преди 11 години
Ееее,добре си беше някога!Бабата е вършила нашата работа.Дрога и джапане транзит си пътуваха през България с логистичната подкрепа на Международни превози!Нямаше дрогиращи се наши ***!!Деградирахме мръсния капитализъм,но бумеранга се върна!
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да и пратим 1-2 кораба да разшири дейността си
9
1
 
15
 
! Отговори
илко преди 11 години
че то ако е за 2 години .. започвам и аз че **** я тая криза
8
2
 
11
 
! Отговори
До Бабата преди 11 години
Още един въпрос, за който медицината няма отговор:КАК ЕДНА СТВОЛНА КЛЕТКА СТАВА СЪРДЕЧНА ИЛИ МОЗЪЧНА ИЛИ ЧЕРНОДРОБНА?Ами какво се случва, когато THC се закрепи към THC рецептора на сърцето?!?!Верно ли? То затова ли хората се лекуват с това от 30 000 години поне?
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велика!!! Целувам я бабата!!!
6
6
 
20
 
! Отговори
Бабата преди 11 години
Ами то се доказа, че (тревата, коноп, канабис, марихуана - едно и също е!) е лечебна билка! В нета има много инфо. И преди някой да напише коментар с пропагандна информация от фармацевтичната промишленост, да се информира!!! Дори английската кралица произвежда лекарство за алцхаймер от чист коноп ;-)Мислете или се откажете... лекува всичко и дори най-безнадежните болести!!!Ето ви въпрос доказателство: Защо нашите отгани имат THC рецептор и защо THC рецептор има само в канабиса?
5
0
 
16
 
! Отговори
БАБА ГИЦКА преди 11 години
Е ТЕ ТОВА НЕ СМЕЯ ДА НАПРАВЯ, ИНАЧЕ ДОСЕГА ДА БЯХ И АЗ МИЛИОНЕРКА, АМА НЕ МИ СТИСКА ОТИ ГОРЯТ БУШОНИТЕ.
4
1
 
18
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 2В България ако баба няма протекцията на правителството ще я осъдят на 100 години,но ако работи за тях въобще няма и да я "хванат".....
3
5
 
38
 
! Отговори
фен преди 11 години
шапка и свалям на бабата!
2
10
 
2
 
! Отговори
goshko преди 11 години
Tuka za trafik na ton marihuana edva li shte se razminesh s 2 godini samo.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 700 евра и аз ще возя тревица....