Крайнодясна унгарска партия - за нулева толерантност към ромите

"Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел"
Обновена: 26 авг 2012 18:21 | 26 авг 2012 12:10, Елка Василева
241
Крайнодясна унгарска партия - за нулева толерантност към ромите
Шествие на симпатизанти на Йобик. Снимка: архив, Reuters

Крайнодясната опозиционна партия Йобик в Унгария призова за нулева толерантност спрямо престъпността и "паразитния начин на живот" на ромите, предаде Ройтерс.

Ромското малцинство в Унгария, с население 10 милиона души, наброява между 500 и 700 хиляди души, посочва Ройтерс.

Напрежението между ромите, които са най-бедната и дискриминирана част от населението на страната, и останалите унгарци, се изостри значително през периода на рецесия на унгарската икономика и значителното увеличение на броя на безработните.

 "Ние трябва да се справим със стотиците хиляди роми, които живеят извън закона. Трябва да покажем нулева толерантност към ромската престъпност и паразитния им начин на живот", заявил председателят на Йобик Габор Вона пред участниците в митинг на "Площада на героите" в центъра на Будапеща по случай петата годишнина от създаването на забраненото паравоенно движение "Унгарска гвардия". Според Ройтерс в митинга участвали неколкостотин души.

 "Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел", подчертал Вона, чиято партия - втората по брой на депутати опозиционна партия в парламента - иска да извади Унгария от Европейския съюз.

 "Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно", заявил Вона, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УнгарияромиЙобик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
бай Бончо преди 11 години
До Фен Слушай и се ослушвай!Иначе--какалашка!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е истината - *** отказват да живеят според законите на приемната държава! А Брюксел ги насърчава чрез измислени фрази като "интеграция", "приемане на различните", "етническа толерантност" и пр. Така че, никакви европари и програми за интеграция няма да свършат работа. Целта на Брюксел не е интеграция на ***, а само да ги разкарат от чистите улици на Зап. Европа.
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мислещ 229Немците почнаха да пропищяват от тях. В Берлин, Дортмунд, Дуизбург, Кьолн и Мюнхен са като напаст. Заселили са се около 10-15 хиляди и вече има проблем... А ако станат 500.000 ?
165
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разпространяваме информация, че на Марс са открити огромни находища от "джилязо" и мед и купуваме на всички *** еднопосочн билет за следващия полет до червената планета.
164
0
 
13
 
! Отговори
божел преди 11 години
Браво! Само така Брюксел ще разбере грешката си. Не може да толерираш паразитния начин на живот на шепа хора.Хора ,които не искат да се интегрират,да учат,да работят.Кражби,измами, не спазване на законите са им в кръвта.Това са *** в болшинство,без значение в коя държава живеят.Проблемът е един и същ за цяла Европа.Какво значи дискриминирани?Дискриминирани са останалата част хора,които са принудени да търпят безчинствата и наглостта им на техен гръб.
163
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6 дена съм живял в Будапеща и не видях никакви проблеми с *** там. Считай ако нашите нагли *** се заселят там, унгарците направо ще ги линчуват без изобщо да се допитват до ЕС.
162
1
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Всичко има много лесно решение!1) с европейски пари за интеграция се строят два МНОГО големи ВЛАКА.Първият пращаме към Индия, където +/- 100 000 *** няма да се забележи. Ще им кажем, че отиват на ГОЛЯЯЯМА прожекция на "Слона, моят приятел"2) Вторият влак пращаме към ЕС, към НАЙ-толерантната държава, за тях това ще бъде като ваксина, която ще събуди човешкото в тях и ще се отърсят от тази толерантност.Една ваксина със 50 000 - 100 000 роми. !!!!!!
161
0
 
23
 
! Отговори
Подкрепа преди 11 години
"Напрежението между ромите, които са най-бедната и дискриминирана част от населението на страната".Веднага вкарват думичката "дискриминирани"-Е какво са дискриминирани като за тях все има и за тях неважат законите в Европа.Ако не плаща българин,турчин те санкционират,ако не плаща ***-той е беден,не може да работи защото не иска,но е най евтиния гласоподавател/две кибабчета и една бира и готово пак сме на власт/-все е гладен .
160
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никаква аванта на ***
159
1
 
0
 
! Отговори
do 208 преди 11 години
До коментар от друг Za teb dano da vzemat da ti se razvalqt zybkite ot sega ta da ne mojej da hrupash pove4e s tqh. I kolkoto pove4e ne go mislish tolkova pove4e kryv shte ti kape ot ustata , kolkoto pove4e ne go 4etesh tolkova pove4e mesata shte ti se vmirisvat, kolkoto pove4e me mrazish tolkova pove4e ezikyt shte ti gangrenqsva, kolkoto pove4e ne go 4etesh tova tolkova pyti da ti se kysa gyza dokato seresh i kryv da kape, ako mi otgovorish na tova da ti okape kosata i o4ite ti da se ishu6at
158
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позната картинка, тя показва, че тези хора никога няма да се интегрират. Тук в едно близко на километър селище, застроено преди години от българи, но без план и разрешение за строеж, през няколко дни буквално изчезва цяла къща за една нощ. по тъмно идват няколко бригади *** с каруци, едни свалят оградата, други керемидите, трети вече са започнали да изнасят покъщнина, до сутринта са натоварили и откарали и тухлите, къщата е изчезнала само за една нощ.
157
0
 
27
 
! Отговори
. преди 11 години
както казва другаря Сталин: има *** има проблем, няма *** няма проблем !
156
3
 
12
 
! Отговори
Hess преди 11 години
Ей, аман - евреи, ***, турци.... какво става с Европа - люлката на цивилизацията е принудена да лиже *** ***, вместо да се съюзи с Китай и Арабския свят и да изличи тези гнойни пъпки на лицето на Земята - САЩ и Израел.
155
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** над всичко !"*** са бъдещето на България според Американския посланик Уорлик".За което той беше награден от МВР Цецо, за ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ !
154
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ще се хареса на всеки истински българин :"Трябва да ги помолим (ЕС) да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани (***), за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно"
153
2
 
38
 
! Отговори
Мариана преди 11 години
Лошото е че тези малцинста се правят на дискриминирани , лапат парите на всевъзможни организации и държавата , раждат и неработят .След като броят им достигне определен процент,( % ) вече не се правят на дискриминирани , а протестират за независими ТЕРИТОРИИ !!!
152
1
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
всичкото *** в сошоа и изсраел!
151
1
 
36
 
! Отговори
кзкс преди 11 години
да ги изпратят в българия тука е рай за ромите дори родната полиция ги пази когато кръдът и убиват...няма да плащат никакви данъци и докато са живи ще получават помощи...
150
2
 
59
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Браво на Габор Вона!Това е истината! Не може 20 % да издържат 80 % и държавата да се прави, че няма проблем! Да се гласува незабавно закон за семейно планиране - след 3-то дете никакви помощи, а да се плаща данък, а който не владее отлично български език да няма право на вот!
149
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако работиш плащаш данъци, а ако не работиш получаваш пари. Какво означава това? Означава, че учим българите как да бъдат бедни!