Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази

Сградата на американското представителство е изгоряла
Обновена: 12 сеп 2012 18:12 | 12 сеп 2012 13:22, Елка Василева
135
Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази
Кристофър Стивънс. Снимка: Reuters

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима американски служители бяха убити при нападение срещу консулството в източния либийски град Бенгази, съобщи за Франс прес либийският заместник-министър на вътрешните работи.

"Посланикът и трима служители са убити", каза Уанис ал Шареф. Смъртта на Стивънс бе потвърдена с туит на либийския вицепремиер Мустафа Абу Шагур.

Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атака през нощта срещу колата на посланика, съобщи за Ройтерс либийски представител от Бенгази.

Още по темата

Служител в посолството на САЩ в Триполи отказа информация по въпроса с думите: "Нямаме информация за това". Той добави, че посолството потвърждава само смъртта на един човек.

Служителят в Бенгази каза, че посланикът пътувал към по-сигурно място, когато протестиращи нападнали консулството в Бенгази и открили огън. Протестът бил предизвикан от американски филм, възприет като богохулство срещу пророка Мохамед.

Посланикът и тримата служители на консулството загинали при ракетна атака срещу колата. Служителят в Бенгази добави, че американски военен самолет бил изпратен да пренесе телата в Триполи, откъдето ще бъдат транспортирани в САЩ.

Въоръжени лица атакуваха снощи консулството в Бенгази и откриха огън срещу либийските сили за сигурност, които били принудени да се оттеглят. Около сградата горят няколко малки пожара, посочва Ройтерс.

Атаката последва протест в съседен Египет, където демонстранти се изкачиха по стените на американското посолство, изтръгнаха американското знаме и го запалиха заради същия филм, който според тях оскърбява пророка Мохамед, добавя агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
един преди 11 години
До Killuminati Евреите нарочно предизвикват ислямската религиозна общност. Всичко останало е следствие. Където стъпи американски ботуш настанаха страхотни размирици и скоро няма да се възстанови спокойния живот .
109
0
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
До НайденовАрабите са най-наглото и подло племе и ако не ги респектираш си свършен. Да се научат да работят, а не да се отнасят с чужденците като с бели роби. Който е бил там - ще разбере за какво иде реч, другите пишещи просто политиканстват и си чешат езиците.
108
0
 
5
 
! Отговори
Metozi преди 11 години
На печалифшите Честито!!!САЩ отново влизт във война "без да дават обяснение на света защо"...имат си мотив нали??? ...Хора с ниво на мислене малко по-високо от средното могат и сами да се сетят кой е сценарист и режисьор на продукцията...
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя кучешките му зъби са малко като на вампир.
106
1
 
3
 
! Отговори
Сатанаел Алахов преди 11 години
До do 122Много, ама много си *** бе, ***!
105
5
 
3
 
! Отговори
do 121 преди 11 години
Много филми гледаш ....все с вашите конспирации си пълните главите . Мюсюлманите са спокойни хора не правят атентати и открито не заявяват колко ''обичат'' американски народ , нали *** ?
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Създаване на мотив и подклаждане на страсти - антиислямски филм.2. Убийство с чуждия мотив, ето виждате ли колко са гадни ислямистите, те ви убиха посланика, вие стойте със скръстени ръце! Това са ходовете на Сатаната, на които вече повече от 100 години сме свидетели и понасяме лъжи и чудовищни античовешки актове!
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ционистите го убиха, защото са бясни на Америка, че не се навива за удар над Иран!
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О рамбо, сваляш посланика на САЩ и си разкри душата пред нас. Ние знаем, че е гей, Дори на парад беше.Той ли те инструктира как да водиш пропагандата във форуми. Или си изкарал курс на обучение.
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сте разбрали Рамбо от форума. Той е кумунист. Живее в комуна в Израел. Или кибуц. Май не му е понесло добре, да живее от всякъде заграден с бодлива тел и стени и се е сбъркал. Но е намразил комуните. Които му се привиждат навсякъде. Явно е намразил и комунистите, които са живеели в комуните. И резултата го четем.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познай от 3 пъти, кой е убиеца?
99
4
 
23
 
! Отговори
обикновен гр. преди 11 години
Малък праздник, в скучното ежедневие. Давайте братя-либийци. Все така. Какво нещо е СВОБОДАТА.
98
0
 
6
 
! Отговори
цецо преди 11 години
До рамбо, аааа не си рамбо, а педро, ако става въпрос за ворлик - бившия дето беше у нас. в една дружинка ли членувахте? няма лошо. човек трябва да отпуска от време а време.
97
12
 
3
 
! Отговори
Рамбо преди 11 години
не съм гербав, въпреки че имам повод за това. но посланника на сащ, който имам честта да познавам ми е симпатичен.
96
4
 
3
 
! Отговори
Рамбо преди 11 години
това за комунистите си е така. и у нас, особено в русия и китай!
95
1
 
7
 
! Отговори
цецо преди 11 години
До рамбо- пояснявам - гербав си. щом не ти е ясно че в момента ни управляват най-заклетите комянуги си ми ясен. а американчетата чий го дирят в тази разбита от тях територия. вече не е държава.
94
3
 
6
 
! Отговори
до №100 преди 11 години
Рамбо ли си,Райчо ли си.Бившите комунисти сега са най-големите капиталисти така ,че не дрънкай глупости цяла вечер!
93
0
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Хммм - ето ви последиците от "арабската пролет", уважаеми защитници на демокрацията.
92
6
 
7
 
! Отговори
Рамбо преди 11 години
Цецо още не съм гърбав, но това за което говориш и на мен не ми харесва. Говорим за друго - че не могат някакви олиго*рени да се радват за смъртта на американски дипломат утрепан от маймуни! Говорим и още за това, че при Путин не е по добре. А защо сме на това дережде? Нещо чипа ни явно е сбъркан. Знам само, че при Станишев и при Симеончо не бяхме по-добре!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, нека ви докопат мръсните араби, че да видим за каква демокрация и свобода говорите....