Ахмадинеджад иска край на американския тормоз и господство

Иранският президент призова за нов световен ред
26 сеп 2012 18:10, Елка Василева
208
Ахмадинеджад иска край на американския тормоз и господство
Махмуд Ахмадинеджад. Снимка: Reuters

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че е необходим нов световен ред, който да сложи край на годините на, както се изрази той, американския тормоз и господство, предаде Асошиейтед прес.

"Ако е Божията воля, ще настъпи нов световен ред и ще се махне всичко, което ни отдалечава едни от други. Наистина вярвам, че системата на империите достига края на пътя. Светът повече не може да гледа как го командва император", каза Ахмадинеджад в интервю за АП, дадено в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН, която е последната му като президент на Иран.

Още по темата

Според него международните критики срещу ядрената програма на Иран са просто оправдание за стремежа на Запада да упражнява господство над страната. "За всички е ясно, че ядреният въпрос е налагане на волята на САЩ", заяви той.

Ахмадинеджад каза, че подкрепя засилване на диалога, въпреки че преговорите със световните сили са в застой. По думите му някои световни лидери са изказвали пред него идеята, че за Иран би било по-добре, ако преговаря само със САЩ.

"Разбира се, не отхвърлям възможността за подобни преговори", отговори той на въпрос дали би се съгласил да обсъжда въпроса с победителя от предстоящите президентски избори в САЩ.

Според Ахмадинеджад въпреки западните санкции Иран е по-добре в момента, отколкото е бил през 2005 г., когато той стана президент.

Ахмадинеджад засегна също конфликта в Сирия. "Ще направя всичко по силите си за постигане на стабилност, мир и разбирателство в Сирия", каза той.

Иранският президент предложи създаването на нова група от 10-11 страни, която да работи за спиране на гражданската война в Сирия. По думите му в Ню Йорк за тази цел много скоро ще се срещнат представители на държави от Близкия изток и други части на света, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Иран няма никакви шансове за успех, защото е ислямска държава. Ако може да се отдели от измета проснала се по половината свят, би било друго.
146
7
 
0
 
! Отговори
за 178 преди 11 години
Фанатика почна сам да си говори :)))
145
2
 
11
 
! Отговори
hades преди 11 години
Президента на Иран е прав наистина трябва всичко да се промени дано повече хора го разберат
144
0
 
1
 
! Отговори
ayatollah khomeini преди 11 години
А за ССА някой няма ли да пусне някаква информацийка,че започват да им умекват краката,и леко започват да флиртуват със сирийското правителство!?Айде новинари,ровете малко да препишете поне нещо интересно и за днес ....
143
7
 
1
 
! Отговори
losovelamigusi преди 11 години
"...тази лъжлива кампания беше подхваната..."!?!?!Абе, пиле, че си турчин, турчин си! Че си "правоверен", "правоверен" си! Че ти е позволено да бъдеш пристрастен(в разумни граници), позволено ти е...ама този път съвсем загуби мярката! Не знам дали наистина си проверил или прочел нещо по въпроса за мокрите сънища на твоя идол махмуд ахмуд, но трябва да бъдеш напълно сигурен, че тук не става въпрос за анонимен глас зад кадър на несъществуващи финкелщейновци, а за ДОКУМЕНТИРАНИ СЪБИТИЯ, на които станаха свидетели стотици милиони по целия свят. Това, че ти се "информираш" избирателно, си е изцяло твой съзнателен избор. Само после да не пискаш, че са ти подрязали крилете....
142
8
 
4
 
! Отговори
До 174 ястребчо преди 11 години
Моляте не ме карай да се смея... попътувай малко в Иран и тогава говори. Та те самите иранци не го харесват ахмадинчо, ти пък си тръгнал да ни обясняваш, че чак другите народи го боготворели.
141
6
 
1
 
! Отговори
Прът преди 11 години
Ястреб, ти да не си обрязан бре
140
6
 
4
 
! Отговори
до 171 преди 11 години
"Кога Ястреб говори, всичко живо мълчи! Явно, има защо!"Кога Ястреб говори, ти не мълчиш. Явно ти не си живо. Поне не мозъчно. Явно си мозъчно умрел.
139
1
 
4
 
! Отговори
losovelamigusi преди 11 години
Пиле, ама ти наистина ли си толкова...ммммм..незаострен или само се правиш на такъв!Айде от мен да мине:adl.org/main_International_Affairs/ahmadinejad_words.htm
138
4
 
6
 
! Отговори
losovelamigusi преди 11 години
Ех, пиле, пиле-е-е-е, нямаш си представа колко е просто! Написваш в някоя от търсачките "Мahmoud Аhmadinejad and Israel" и четеш ли, четеш на воля. Да ти е сладко!
137
7
 
6
 
! Отговори
Фен на Ястреб преди 11 години
Кога Ястреб говори, всичко живо мълчи! Явно, има защо!
136
3
 
5
 
! Отговори
до losovelamigusi преди 11 години
Евреин *** ли си или ***. коментар 147 не дава информация Иран да е проявил инициативата просто ей така, за удоволствие да заличи Израел.Може би са имали причина да го кажат. След като никога не са го казвали първи.А каква ли е причината.Ама вярно си розов балон, какво високопарие, как само си се надул. За съжаление (твое) с въздух.
135
6
 
7
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Не, мерси за такъв гаджалски нов ред. Не, че западната цивилизация е много стока, но страна, в която властват религиозни, а не светски закони не може да бъде пример за подражание.
134
2
 
7
 
! Отговори
до losovelamigusi преди 11 години
Няма нужда да се надуваш като пуяк. Все пак ще се изпълниш просто с въздух. И сме съвсем наясно, защо евреите искат да нападнат Иран и ключа към Китай, Русия, Индия.Защо според теб Отворко-евреин-лъжлив Китай блокира резолюциите срещу Сирия. За кеф може би.НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ДОКАЗАЛ, ЧЕ ИРАН РАЗРАБОТВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ. Дори МААЕ не го твърди. Това е произведено в болните еврейски мозъци. За това еврейските ви въжделения са Кауза пердута (провериго в речника). Ерго, пълен *** си, в мъгла. Бонд
133
6
 
4
 
! Отговори
losovelamigusi преди 11 години
До Пилето, безсрамно окичило се с гордото име "ястреб":Абе, пиле, въпреки че съм добър диагностик, все още продължавам да се чудя, от какво точно заболяване страдаш...Както и да е, я по-добре прочети пост номер 147.
132
4
 
2
 
! Отговори
losovelamigusi преди 11 години
И още нещо, пореден номер 151, когато някой от най-високите етажи на държавната, военната и което е още по-важно, религиозната йерархия, през три дни заявява, че иска да те заличи от лицето на земята и в същото време се опитва да се докопа до оръжия за масово унищожение, на това в света на дипломацията му се вика " казус бели"(провери го в речника). От юридическа, морална и всяка друга гледна точка, Израел има пълното право да атакува иранските ядрени обекти!!!Пореден номер 151, вижам, че хал хабер си нямаш от близко-източната проблематика, затова ти пояснявам, че цитирах само нищожна част от зловонията на Махмуд. Ако трябва да добавя и изхожданията на Хамейни и на изсранските "генерали", то няколко гигабайта памет няма да ми стигнат.
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел заплаши Иран с въздушни удари по ядрените му обекти, петролът поскъпнаВикай ми Бонд, Джеймс, евреино на заплата като пропагандатор.
130
1
 
3
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
Нетаняху не получи подкрепа за нападение над ИранЧленовете на израелския парламент отказаха да подпишат писмото в подкрепа на позицията на премиера Бенджамин Нетаняху за започване на военна офанзива срещу иранските ядрени мощности.Знаеш ли още колко има такива заплахи.Не знам дали *** евреин като теб дали ще разбере. Да опитаме:1.Тишина. 2.Иран строи АЕЦ. 3.Израел заплашва да ги нападне и да я бутне. 4.Иран отговаря, че ще заличи Израел. Според евреина, направо минаваме от т.1 на т.4. Лъжец
129
1
 
4
 
! Отговори
Прав е човека преди 11 години
Само евреите ли да правят бомби. Но не е доказано, че Иран прави ядрени бомби. Ако беше тъй отдавна да са им видели сметката. По-скоро янките им искат петрола и да не им правят конкуренция сред арабите. Богат и силен Иран ще бутне феодалите в Саудитска арабия, пък те както се знае са първи дружки с американците
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкия човек... спукана му е работата