Обама изпревари Ромни

Държавният глава на САЩ води по излъчен брой предизборни клипове
3 ное 2012 11:12, Петя Славова
2
Обама изпревари Ромни
Снимка: БТА

Над 1,1 милион предизборни клипа са били излъчени по телевизията в надпреварата за президентските избори в САЩ, като президентът Барак Обама води по този показател пред републиканския си съперник Мит Ромни, предаде Ройтерс.

Проучване на "Уеслиън мидиа проджект" показва, че в  тазгодишната кампания е имало повече политически реклами, отколкото в която и да е друга предизборна надпревара в САЩ. Според изследването предизборните клипове в сегашната кампания са с почти 40 процента повече, отколкото преди 4 години, пише БТА.

Анализът сочи, че откакто Ромни се е очертал като кандидат на републиканците в началото на април, кампанията за преизбирането на Обама е платила за почти половината от всички излъчени предизборни клипове и е изпреварила кампанията на Ромни в съотношение 2,6 към 1 от гледна точка на количеството политически реклами и похарчените пари.

Но преднината на Обама намалява, когато се вземат предвид агитационните материали на Републиканската партия и подкрепящите я външни организации - всички клипове в подкрепа на президента демократ са само с около 50 000 повече от общия брой на клиповете в подкрепа на Ромни. Проучването се основава на данни за излъчваните по телевизията предизборни клипове в периода от 11 април до 29 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
7
 
! Отговори
бaa Мицa преди 11 години
Ко ми дреми нa бaстуня !?!? Още бури дa ги споходят ,че и урaгaни !