В Москва са арестувани шестима членове на ислямистка групировка

Те са вербували хора в джамии в руската столица
Обновена: 12 ное 2012 13:57 | 12 ное 2012 13:54, Елка Василева
12
В Москва са арестувани шестима членове на ислямистка групировка
В Москва са арестувани 6 членове на забранена ислямистка групировка. Снимка: архив, Reuters

Руската полиция арестува в Москва шестима членове на забранена в Русия ислямистка групировка, които са обвинени във вербуване на хора в редица джамии на столицата и конфискува оръжия при обиски, предаде Франс прес.

Шестимата задържани са членове на "Партията на ислямисткото възраждане", смятана от Върховния съд за екстремистка и забранена в страната.

"Те активно са вербували хора в джамии в Москва, раздавали са екстремистка литература и са подтиквали хора да извършват незаконни дейности", се казва в изявление на министерството на вътрешните работи.

При обиските са конфискувани девет ръчни гранати, оръжия, боеприпаси, екстремистки публикации и пари за вербуване на хора и пропагандиране на радикален ислям, се добавя в съобщението, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Светът онемя след щурма на театъра в Москва.Бащицата каза,с терористи не преговаряме.След това ходиха на обмяна на опит.Чудя се,тези ***,проповедниците,не са ли научили урока с кого си имат работа.Руснаците са в състояние да им отрежат главите и след това да им запалят свещ в църква.
10
0
 
2
 
! Отговори
koko преди 11 години
bravio na putin
9
0
 
2
 
! Отговори
mimi преди 11 години
bravo na putin ami i na6ite upravnisi da vzemat primer ot nego
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!Дано нашите управници прочетат тази информация и да си помислят добре дали да не викаме отново руснаците да освобождават Родопите!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евреите нямат мира, подкупват, вербуват мюсюлмани , за да обвинят после тях за тероризъм.А евреите остават чисти като ангелчета и са вечно онеправдани.Същото направиха и в Чечня.Подкупиха Горбачов, вербуваха муджихидини, надрусаха ги, даваха им по 3000$ месечно, за да вършат изродския садизъм там.И отново евреите са чисти и хрисими и тях никой не ги закача, Само Путин !
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха сега Хелзинското комитет да каже по руската телевизия, че проблемът бил измислен и радикален ислям нямало!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците вземат мерки, ама нашите управници ги защитават. Това е голямата разлика.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БPABO CAMO TAKAПУТИН СИ ЗНАЕ И ВЪРШИ РАБОТАТА
3
2
 
26
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
*** скоро ще го отнесът повярваитеми те вече пресякоха границата и си показаха истинското лице търпението ни вече е към края си!
2
1
 
28
 
! Отговори
юнака преди 11 години
така май беше с един терорист-трактора май му беше прякора,убивал руски военнопленици през първата чеченска война,но когато го хванали той ревеше че е невинен ,хвърлиха го в затвора и на втория ден без да иска паднал от стълбите и си счупил главата и умрял.За такива измети само бесилото ще ги спаси.
1
1
 
30
 
! Отговори
SAUER преди 11 години
тук нали *** от Хелзинския ги оплакват. За бесенене са те даже преди ***. Ония Кънев трябва на кол да го побият за антибългарска дейност.Прокуратурата спи !