Хилари Клинтън: Тихият океан е достатъчно голям за всички ни

Това заяви държавният секретар на САЩ в Австралия
15 ное 2012 07:48, Петя Славова
16
Хилари Клинтън: Тихият океан е достатъчно голям за всички ни
Снимка: БТА

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че Тихият океан "е достатъчно голям за всички ни" в момент, когато Китай се безпокои от започната от САЩ промяна на стратегическия баланс в посока към Азиатско-Тихоокеанския регион, предаде Франс прес.

"Последните три дни затвърдиха за мен незаменимото значение на партньорството САЩ-Австралия", заяви Клинтън в столицата на щата Южна Австралия Аделейд, където е разположена голяма военна база.

"Сътрудничим си във всички области, в търговията, корабостроенето, от планините на Афганистан до атолите на Тихия океан, до динамичните градове на Азия", каза Клинтън след проведени традиционни годишни двустранни дискусии за сигурността.

"Знам обаче, че от някои места ни изправят пред лъжлив избор - че Австралия трябвало да избира между дългогодишните си отношения със САЩ и зараждащите й се отношения с Китай. Този тип мислене, който събира нули, ще стигне само до отрицателен резултат", посочи Клинтън.

"Ние подкрепяме една Австралия със силни и разнообразни връзки с всички нации от Азиатско-Тихоокеанския регион и дори на света, включително Китай, защото пожелаваме същото и за нас", каза държавният секретар на САЩ."Много пъти съм повтаряла - Тихият океан е достатъчно голям за всички нас", посочи тя.

На вчерашната среща за сигурността двете страни започнаха преговори за даване достъп на армията на САЩ до военни летища и военноморски бази в северна Австралия, предаде БТА.

Военните сили на САЩ освен това ще разположат в Австралия мощен радар и космически телескоп. Това според американски официален представител ще позволи да се следят по-отблизо космическите отломки и изстрелванията на китайски ракети. В рамките на обявената преди една година нова американска стратегия части на морската пехота и на ВВС започнаха да се разполагат в Даруин, северна Австралия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ste si pechatat dolari kolkoto si iskat.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A kakvo ste stane ako Amerika ne si plati dulgovete?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хилари е много права. Дано Тихия океан им стигне да се издавят всички американци в него! А за техните протежета - Австралийци, британци и всякаква друга ***, ако няма място в Тихия океан, може да се удавят и в Атлантическия!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Или ако не се съгласят да чакат сериозно цунами заедно със земетресение, честитка от HAARP, нали? Килъри само така преговаря.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Силно се надявам Австралия да не ви позволи достъп, виждайки отчаяното ви истерично състояние и желание за война.По примера на цяла Азия,цяла Южна Америка и те да ви отрежат да видим тогава кои оставате- Нане,Вуте и Танас.Или по-конкретно САЩ,Израел и ЕС срещу целия свят.Как ти се вижда бабо Килъри? Дано се удавите в собствените си ***!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безочието и цинизма им нямат край! Има световна елита, която е решила да промени картата на света. В момента тя подстрекава, ръководи и финансира почти всички войни, революции и бунтове, за да осъществи целите си за световно господство и нов световен ред. Прикрива се под лозунги за справедливост, демокрация и човешки права. Разпадането на СССР, На СИВ, разрушаването на икономиката, на морала, на семейството, на здравето на хората, посяването на вражда и омраза на национална, религиозна и политическа основа в почти всички държави са част от нейния кощунствен план. Не трябва да се допуска друга война! Планетата ни може да загине.Може да се противодейства!Има методи. Трябва да вярваме, че война няма да има.Да поддържаме с мислите си всички честни хора, от които зависи запазването на мира.Чрез гражданска позиция, да не позволим въвличането на България в подкрепата на а идеята за война и подобни действия.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая дърта еврейска *** тръгнала да се дуе на Китай и Русия и не вижда , че в същото време *** сащ се разпада , защото повечето щати почват да изпращат петиции до федералното правителство за напускане на съюза (сащ)
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който отрича трета световна е краен ***! Рано или късно ще дойде!
7
9
 
9
 
! Отговори
bg преди 11 години
V Bibliata pishe 4e Rusia e unishtojitelkata na USA.
6
3
 
23
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
Малко по малко разполагат навсякъде бази и оръжия около Русия и Китай...
5
4
 
6
 
! Отговори
bg преди 11 години
Bludnicata 4e podkrepi li nezavisimi i suvereni Hawaii?
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега от водите на Австралия , по добре ли ще се наблюдават опитите на Китай в космоса ?
3
4
 
8
 
! Отговори
bg преди 11 години
Mnogo 4e bude interesno kude 4e bude Bludnicata na 21-vi dekemvri tazi godina.Dano da e vuv Washington,D.C.
2
6
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Bludnicata kude otide samo zemetresenija i zatumnenija stavat.
1
3
 
20
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Хилари Клинтън: "Тихият океан е достатъчно голям за всички... американци"