Възстановяването на Гърция ще отнеме десетилетия

Това смята президентът на Европейската инвестиционна банка
27 дек 2012 07:32, Петя Славова
62
Възстановяването на Гърция ще отнеме десетилетия
Положението в Гърция няма скоро да се подобри, смята Вернер Хойер. Снимка: БТА

Президентът на Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/ Вернер Хойер заяви, че Гърция ще има нужда от десетилетия, за да се възстанови от финансовата криза, и критикува "липсата на кураж" на европейските политици в коментар за утрешния брой на вестник "Берлинер цайтунг", предаде ДПА.

"Процесът на възстановяване (в Гърция) ще отнеме едно-две десетилетия", заяви Хойер.

Бившият парламентарист от германската Свободна демократическа партия, който оглави ЕИБ преди година, също критикува политиците за липсата им на кураж на последната среща на върха на ЕС през декември, като заяви, че те не са успели да поведат Европа "напред политически", пише БТА.

"Ние имаме Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) и шефът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги ни спечели време с неговата програма за изкупуване на облигации, което политиците сега трябва да използват", посочи Хойер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
7
 
! Отговори
mdam преди 11 години
А възстановяването на България ще трае няколко столетия
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че гърците са мързеливи и не умеят нищо да работят, а и езика не ни знаят--не бе, овньо, просто нямаш маслини и портокали за бране, иначе биха дошли!
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало мишки бачкайте за 290 лв на месец и вземайте 150 лв пенсия в България,а мързеливите гърци имат мин пенсия 500 евро.---------------- не е важно колко ти е пенсията, а колко ти е вноската за погасяване на кредита и дали ти е ипотекирана къщата!А тая, която е ревала, че е с 200 евро пенсия, няма и ден трудов стаж!
10
7
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Ама разбира се, откъде накъде ще краде само БСП. Нека сега краде и другата дъщерна фирма на БКП.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възстановяването на Гърция ще отнеме десетилетия а възстановяването на България ..........?
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Карайте се, то друго не остана. А герб краде като за последно, защото знаят че си заминават. На Бойчето брониран мерцедес за 800 хил. евро, а от фирмата коледен бонус, защото моделът е избран без конкурс.
7
9
 
5
 
! Отговори
дебел депутата преди 11 години
ало мишки бачкайте за 290 лв на месец и вземайте 150 лв пенсия в България,а мързеливите гърци имат мин пенсия 500 евро. Ще работите мишки в България за мизерни пари защото ние ваще любими депутати трябва да живеем царски.
6
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
До Анонимен16Едва ли разбираш защо призовавам да забравим злобата.Ти просто си патологичен ***,който не знае друго освен да ругае и псува.Съжалявам те.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой долу се задавя от тъпоумна злоба. Ако не е червен или алчен, значи е ***. Всеки си получава заслуженото. Обичам да гледам давещи се от злоба ***, защото това са заслужили. Хехехя дай пак, тъпчо, че скоро ще гушнеш босилека от тъпоумие и простия и ще ме лишиш от жалката гледка
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тва политиците времето за нищо го нямате! Едно-две десетилетия??? А може и три!Вие да не сте вечни, бре?
3
5
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Не мислете за Гърция. Никой няма да позволи тя да фалира.Мислете за нас. Мислете за България.Прочетете "постовете" и ще ясно за какво говоря. Не става дума за някакви мизерни коледни надбавки,не става въпрос за бедността. Тук иде реч за омразата ,за противопоставянето.Управляващите ,за да запазят властта си разделиха обществото на наши и други ,на стари и млади ,на пенсионери и работещи ,на лекари и пациенти ,на учители и родители ,на ...Българи ,осъзнайте се.Стига омраза.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дотук я докараха от искания за още и още. Преди 6 години си имаха предостатъчно, но им се стори трагедия да намалят поне малко лакомията си, даже убиха невинни банкови чиновници. Лаком *** глава затрива. Когто погладуват достатъчно, ще осъзнаят, че само с искания не става. Трябва си и работа. Това се отнася и за нашите червено-търчи-лъжи-пълни-гушковци.
1
2
 
6
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ПОТЪВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ....ЩЕ ЗАБАВИ ВЪСТАНОВЯВАНЕТО НА ЕЛАДА....