"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"

Британски министри обмислят негативна кампания у нас
Обновена: 28 яну 2013 07:42 | 28 яну 2013 07:27, Елка Василева
197
"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"
Британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България. Снимка: архив, Reuters

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" - под това заглавие вестник "Гардиън" публикува статия, в която пише, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания.

 "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", продължава "Гардиън". Замисляната кампания трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на Острова. Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Още по темата

Източник от Даунинг стрийт е заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tia stavat sme6ni ve4e ...
72
1
 
31
 
! Отговори
askhole преди 11 години
Ако имахме министър на външните работи, а не слабохарактерно *** като Младенов, досега да е протестирал и декларирал възмущение от тази фобийна кампания там срещу нас. В ЕС, където говорим за свободно движение, падане на граници, някои държави си позволяват да се държат като през Студената война. Ако не им харесва, да напуснат ЕС и без това на всички в ЕС им писна от тях. Та къде е Младенов и защо не го чухме нито веднъж да протестира срещу долната антикапмания?
71
3
 
9
 
! Отговори
sgt.Hale преди 11 години
За сметка на това ще има насърчителна програма за индуси, пакистанци, непалци и секви останали ...
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хабят се НАПРАЗНО!Ще идем да видим! хахахахаха
69
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До sonashiПърво пиши грамотно (било то и на латиница) и тогава ги коментирай. Това, че ти не си се докопал до по-приятни квартали си е твой проблем.
68
4
 
40
 
! Отговори
До Британците! преди 11 години
Не идвайте в България! Тук е горещо, има топло море, хубави жени. Няма да ви хареса, не е по вашия вкус. Плюс това почти без пари може да се напиете като ***, каквито всъщност сте!!!
67
17
 
2
 
! Отговори
revlio преди 11 години
коментарите на комплексарите доказват само едно по *** от българина е само българина подигравката наречена референдум вчера го доказа
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея англичани са много гнусни с гадния им акцент,кравите на село са по-хубави от жените им,времето им е ужасно,единственото което ги спасява е социалната политика на страната им,иначе ако ги пуснеш в България с наще заплати и условия и на втория ще се побъркат.
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да пратим Бойко и Цецо на стаж на ягодите!
64
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не е заритал за нас българите, мързеливи, завистливи, дребни селски душици, вечно гледат да скатаят, вечно да се направят на тарикати, да излъжат, да прецакат...България е една жалка и *** *** и не заслужава нищо друго освен да изчезне от лицето на земята.Българите сме катили, егоисти, мухльовци, лъжливи лицемери, които само обещават, а после се отмятат, мързеливи, глупави и завистливи.Като политиците си, как да е иначе?Радвам се, че изчезваме.
63
0
 
5
 
! Отговори
.... преди 11 години
ми като не ни искат защо и кой даде титла наЛорд Евгени Минчев:)или май само такива искат че и титли им раздават:)
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нужда да ни убеждават , а ако все пак държат просто да се снимат и да покажат конските си мутри , никой нормален не би се навил да робува на дръгливи сипаничави кранти и пуяци.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До: 72 пенаТи така се изказа все едно ние сме го направили тоя ЕС и сега някакви англичани и холандци ни мътят водата. Не ми се мисли ако при нас имаше такъв наплив на имигранти от какви ли не страни. Щяхме да сме извадили сопите и да ги палим, където ги срещнем, защото "Работа нямаааа, децата ривъъъът, жената бременнаааа..." Като не ги харесваме толкова какво дирим там. А че само *** сме им пратили не е вярно. Има градове, където масово хората по половин година бачкат навън - нямат избор.
60
2
 
5
 
! Отговори
sonashi преди 11 години
UK NE E TOVA KOETO BESHE! JIVIAL SUM TAM 13 GODINI I TAZI DURJAVA ZAPADA VSE POVECHE I POVECH!!! UMNITE I NORMALNO MISLESHTITE ANGLICHANI EMEGRIRAT ZA NEW ZELAND,AUSTRALIA,USA,CANADA,SPAIN I ETC.NA TIAHNO MIASTO IDVAT VSIAKAKVA NEOBRAZOVANA *** OT KOLONIITE,KOITO ZAEDNO SUS WITH TRASHA LEJAT NA POMOSHTI V EDNI MRUSNI OBSHTINSKI JILISHTA ,DROGIRAT SE I SE CHUKAT S DRUGI (OBIKNOVENNO BELI DEBELI PODOBIA NA JENI SE CHERNILKI I AFRO-CARIBIANS) PIKAIAT I PIVRUSHTAT PO ULICITE ILI SE BI9Y PTED DIS
59
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 години
НЕ ПУСКАТ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ , НО ПУСКАТ ПАКИСТАНЦИ И ПОДОБНА *** ОТ *** СВЯТ (АРАБСКИЯ СВЯТ) , ПОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО ИМА АТЕНТАТИ И РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ !!!!!! КАВАЛИ
58
1
 
7
 
! Отговори
do 52 преди 11 години
има много такива омъжени за англичани защо ли?явно е защото са много красиви и интелигентни:)напоследък забелязвам и ромки под ръка с англичани,сияят от щастие и чак се опитват да говорят на английски:)3 ти берат ягоди и работят на автомивки,4 ти чистят домовете на индийци и пакистанци:)за всеки щастието е различноза някой щастието е 1000 лв заплата за други 2000 паунда:) 3 ти са богати и пак не са щастливи:)
57
0
 
7
 
! Отговори
пена преди 11 години
Англичаните вън от ЕС! Значи ****алите могат да си продават *** на нашия пазар а ние не можеме да работиме в Англия. Такива наглеци заедно с Холандците и т.н. нямат място в ЕС!
56
1
 
12
 
! Отговори
ммммдааааа преди 11 години
Ами ние ще караме като във вица, дето някакъв си оставил табела на вилата "Няма смисъл да влизате да крадете, вътре няма нищо." И като отишъл на другата седмица вратата била разбита, а на табелата било дописано "Ние сме длъжни да проверим". Като се замислим, мили англичани (всъщност, арабите, китайците и индийците в Англия са повече от вас), то и при нас трудно се намира работа, пък и сезоните вече нещо ни се размътиха, а с тоя Лидл ми писнА вече, искам малко в Теско да си пазарувам...
55
0
 
15
 
! Отговори
Хуан Мучачос преди 11 години
А вие що окупирахте Фолклендските острови?
54
0
 
10
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 67В Обединеното Кралство е бъкано от ***.Имат си такива диалекти - англоромански и уелски романски езици.