Да просиш в България или да получаваш помощи в Белгравия?

"Дейли мейл" обаче е съгласен, че Великобритания не е идилична страна
Обновена: 29 яну 2013 14:52 | 29 яну 2013 10:20, Елка Василева
106
Да просиш в България или да получаваш помощи в Белгравия?
Великобритания не е идилична страна на пълно благоденствие, пише "Дейли мейл". Снимка: архив, Reuters

Правителството в Лондон планира скъпа рекламна кампания, която да разубеждава румънците и българите, които искат да се преместят във Великобритания, когато в края на тази година отпаднат имиграционните ограничения, пише в. "Дейли мейл". Твърди се, че тя ще съсредоточи върху факта, че тук е много по-студено и влажно, отколкото очакват. Гениално. Това ли е разликата, иронично отбелязва изданието разликата и задава въпроса колко бедни източноевропейци ще се разубедят от предупреждения, че Великобритания е студена и влажна?

Министрите отчаяно се опитват да развенчаят представата, че улиците на Великобритания са "направени от злато". Но точно така изглеждат нещата, погледнати от София и Букурещ, пише британският вестник и допълва, че не можеш да обвиняваш тези, които гледат към Великобритания, след като минималната заплата в България е 73 пенса на час в сравнение с 6,18 британски лири на Острова. Социалните помощи в Източна Европа или са малки, или изобщо няма такива. Ако живееш в рушащ се беден бетонен квартал от съветско време в София, как да не ти хареса Великобритания?

Още по темата

Какво бихте предпочели - да просите по улиците на Букурещ или да продавате вестник в Бристол, живеейки, без да плащате наем в модерно общинско жилище и да получавате редица социални помощи за голямото си семейство, пише "Дейли мейл".

Бихте ли предпочели получавате подаяния, като работите в азбестова фабрика в България или да печелите £ 250 на седмица като барман в кафе-бар в Белгравия (квартал в централен Лондон – бел. ред.)?, пише „Дейли мейл“.

Вестникът смята, че всякакви "неблагоприятни прогнози за времето" най-вероятно няма да разубедят никого и посочва, че всеки ход на британското правителство допълнително да ограничи достъпа до страната, до пазара на труда или до социалната система ще бъде обявен за незаконен от Европейския съд.

Вестникът отбелязва, че не може Дейвид Камерън веднъж да рекламира предимствата на либерална Великобритания, която е "отворена за бизнес", а после да одобрява международна рекламна кампания, целяща да отблъсне хората. "Всеки опит да се плашат българите и румънците е обречен на провал. Приемете го, ние се отказахме от контрола над границите си преди години. Не може Великобритания да бъде "в" Европа и да очаква да не "допуска" други граждани на ЕС", пише журналистът от "Дейли мейл".

Изданието предлага все пак потенциалните имигранти да бъдат убеждавани, че Великобритания не е идилична страна на пълно благоденствие и иронично отбелязва, че в това отношение и вестникът може да помогне. Да отпечатаме милионен тираж на български и румънски и да го пратим в тези страни, за да бъде раздаван безплатно по улиците. Като прочетат за сериозните проблеми на британската образователна система и на здравеопазването, като научат как все повече млади жени във Великобритания рушат здравето си с алкохол, как се отказват лекарства на онкоболни, колко разпространени са хазартът и кокаинът, колко висока е престъпността, дали ще поискат да дойдат в страната ни, пита авторът.

Статията завършва с констатацията, че българите и румънците всъщност са добре, защото имат избор - да отидат или не във Великобритания, но задава мрачния реторичен въпрос какво да правят британците, които вече живеят в тази страна. Студът и влажното време са най-малкият ни проблем. Чудя се какво ли е времето сега в Букурещ, завършва авторът на статията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
5
 
! Отговори
юнака преди 11 години
ами кой ще им бере ягодите на мързеливите англичани ?
84
2
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
хахахахах...щели да обяснят на *** , че английската образователна система била зле...на кой му дреме бе...те от тукашното училище бягат като дяволи от тамян, та във вашето ще се запишат...имало алкохол и наркотици..тия антиреклама и реклама си правят..защото с всяко едно такова изложение топлят *** сърца, както никой друг:)))ХИЧ НЕ СЕ НАПЪВАЙ ДА ДРАЗНИШ НЯКОГО,***..НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ..А ЧЕ НИ МРАЗИШ МЕ РАДВА МНОГО...ДОБРЕ СМЕ ВИ НАБУТАЛИ В *** И СМИРИСАНИТЕ КОЛИБИ
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормална е такава кампания да бъде проведена. Масовата картинка на българи/румънци и подобни навлеци в УК е желанието да се живурка с минимална заплата. На тази страна не й трябват бачкатори, които нямат ама грам желание да се образоват.
82
4
 
10
 
! Отговори
До Тулски преди 11 години
Не само кокощици и пиленца, ами и прасенце, 10 овчички, 5 пчелни кошера, една хубава стая за гости, на които суртин ще точим баница, а вечер ще гостим с хубаво домашно винце, че пак да се връщат и други приятели да канят. Как са живеели дядовците и бабите ни само преди 20-тина години? И всичко си имаха и на никого нищо не дължаха. И бяха свободни, щастливи и безгрижни хора. Слънце, градини с домати и пипер, цветя, птици, това е РАЯ на земята.
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dostata4no e da pi6at, 4e niama da polu4avat pomo6ti i 6te jiveiat v zagradeni mesta bez pravo da izlizat.
80
1
 
15
 
! Отговори
Прочетох преди 11 години
статията, и за половин час в нета си направих сметката, че при минимална заплата и наем за студио в покрайнините на Лондон, ще ми хартисват пари да си се връщам с райанеар до пловдив за няколко дена в месеца и да си правя рахат в къщи... Та това ме води на мисълта, аджеба у какъв ад ни карат да живуркаме тук!
79
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето до къде ни доведе двадесет годишната ни демокрация! Превърна ни в хора не втора ръка, а в трето качество народ. Собствените ни синове се превърнаха в престъпници, сутеньори и наркотрафиканти, а дъщерите ни в евтини к*рви без морал на застарели чужденци с цел "уж" по-добър живот. Някой запита ли се как стана така, че днес е по-добре да си *** или планински пакистанец вместо българин - ПЪЛЕН ПОЗОР!!!
78
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия *** да се успокоят. Никой няма да им вземе скапания Остров. Повечето българи и румънци се ориентират към Германия, Австрия, Испания... там живота е в пъти по-добър от колкото в Англия. Тъй, че тъпите английски прасета да спят спокойно. В Германия времето също е кофти, ама хората не са толкоз ксенофобски настроени и за това толкова българи и румънци работят там дори и преди падането на ограниченията.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ко речии?Оти сте толкоз омразни бре?По голям та*ак от това подобие на държава няма.Да се махна от бг *** ,че да си пойда при бритиш ***,че ония са по джаз.Майтап.
76
3
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Ха-ха - смешници - тия за които ще правите рекламна кампания НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ !!!И те не живеят в "беден бетонен квартал", а в незаконни и мръсни развъдници.Прибирайте мнгалите, англета, нали сте ТОЛЕРАНТНИ !!!
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези англичани още повече хора ще привлекат с тази шумна реклама дето си правят в момента. И да е имало някой, който да не е знаел за помощите, вече знае.Западноевропеецът се оказа много лесно манипулируем. И това най-вероятно е така, защото масово е ограничен и не е наясно със света, който го заобикаля.
74
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България тутакси да започне рекламна кампания на ***, в коятода се обяснява, че ангийските улици са от злато.
73
2
 
21
 
! Отговори
Георгиев преди 11 години
Няма по- лицемерно племе от англетата ,взеха ни за бастуни... ! Явно им е по-добре да общуват с манговците от Индия и Пакистан ......
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей сега *** се впечатли и отказа да се изсели в Англия с 20 те чавета! Щото нали знаете той отива там специално за да получат чаветата добро образование, пък то не било толкова добро и той се отказа!
71
0
 
10
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
Новини: Английския парламент с мнозинство взе решение да се построи "Лондонска стена" (по проект от "Берлинската стена") за да ограничи атаката на български и румънски емигранти. Ще бъдат построени и нови три радарни станции за ранно предупреждение на граничните острови. Засечените от тях емигранти ще бъдат сваляни, нахранени и ще подлежат на 48 часова пропаганда, на която ще им бъде разяснено как климата на Великобритания ще повлияе на сексуалната им активност и ориентация.
70
2
 
18
 
! Отговори
от Бургас преди 11 години
Ама кой изобщо се е запътил за Англия че се стряскат така бе? Аз например никога не бих сменил Бургас за който и да е британски град
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това му се вика да плашиш куче с пържола! Колко било лошо образованието, какви проблеми си имали... дрън-дрън-дрън... в сравнение с нашият живот там си е направо рай! Друг е въпросът, че лично аз не бих избрала Великобритания ако реша да емигрирам, но това няма нищо общо нито с Дейли мейл, нито с глупостите свързани с климата.
68
0
 
6
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
Една "Лондонска стена" ще им дойде добре на англичаните. Точно имат достатъчно индийци и африканци да я построят за седмица.
67
0
 
4
 
! Отговори
GALIN преди 11 години
MAIKAT MU E SIVIQ SEKTOR ,DOBUR NACHIN ZA PREHRANVANE :)
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do Dancho"Бади е абсолютно прав. Наистина като си платиш разходите кел файда, че живееш на Запад. Всичко там е толкова скъпо. Голяма част от приятелите ми заминаха с "Махам се завинаги от тая скапана държава", а сега в чужбина са по-зле отколкото в БГ - живеят по 5-6 човека в едни кутийки, за да пестят пари, бачкат като луди, за да си плащат сметките и за какво ? За да кажеш, че живееш във великия ЕС. Ай бягай от тук - илюзии !"e tez tvoite priqteli ili sa mazoxisti ili ti ni luje6 ne6o...??