Да просиш в България или да получаваш помощи в Белгравия?

"Дейли мейл" обаче е съгласен, че Великобритания не е идилична страна
Обновена: 29 яну 2013 14:52 | 29 яну 2013 10:20, Елка Василева
106
Да просиш в България или да получаваш помощи в Белгравия?
Великобритания не е идилична страна на пълно благоденствие, пише "Дейли мейл". Снимка: архив, Reuters

Правителството в Лондон планира скъпа рекламна кампания, която да разубеждава румънците и българите, които искат да се преместят във Великобритания, когато в края на тази година отпаднат имиграционните ограничения, пише в. "Дейли мейл". Твърди се, че тя ще съсредоточи върху факта, че тук е много по-студено и влажно, отколкото очакват. Гениално. Това ли е разликата, иронично отбелязва изданието разликата и задава въпроса колко бедни източноевропейци ще се разубедят от предупреждения, че Великобритания е студена и влажна?

Министрите отчаяно се опитват да развенчаят представата, че улиците на Великобритания са "направени от злато". Но точно така изглеждат нещата, погледнати от София и Букурещ, пише британският вестник и допълва, че не можеш да обвиняваш тези, които гледат към Великобритания, след като минималната заплата в България е 73 пенса на час в сравнение с 6,18 британски лири на Острова. Социалните помощи в Източна Европа или са малки, или изобщо няма такива. Ако живееш в рушащ се беден бетонен квартал от съветско време в София, как да не ти хареса Великобритания?

Още по темата

Какво бихте предпочели - да просите по улиците на Букурещ или да продавате вестник в Бристол, живеейки, без да плащате наем в модерно общинско жилище и да получавате редица социални помощи за голямото си семейство, пише "Дейли мейл".

Бихте ли предпочели получавате подаяния, като работите в азбестова фабрика в България или да печелите £ 250 на седмица като барман в кафе-бар в Белгравия (квартал в централен Лондон – бел. ред.)?, пише „Дейли мейл“.

Вестникът смята, че всякакви "неблагоприятни прогнози за времето" най-вероятно няма да разубедят никого и посочва, че всеки ход на британското правителство допълнително да ограничи достъпа до страната, до пазара на труда или до социалната система ще бъде обявен за незаконен от Европейския съд.

Вестникът отбелязва, че не може Дейвид Камерън веднъж да рекламира предимствата на либерална Великобритания, която е "отворена за бизнес", а после да одобрява международна рекламна кампания, целяща да отблъсне хората. "Всеки опит да се плашат българите и румънците е обречен на провал. Приемете го, ние се отказахме от контрола над границите си преди години. Не може Великобритания да бъде "в" Европа и да очаква да не "допуска" други граждани на ЕС", пише журналистът от "Дейли мейл".

Изданието предлага все пак потенциалните имигранти да бъдат убеждавани, че Великобритания не е идилична страна на пълно благоденствие и иронично отбелязва, че в това отношение и вестникът може да помогне. Да отпечатаме милионен тираж на български и румънски и да го пратим в тези страни, за да бъде раздаван безплатно по улиците. Като прочетат за сериозните проблеми на британската образователна система и на здравеопазването, като научат как все повече млади жени във Великобритания рушат здравето си с алкохол, как се отказват лекарства на онкоболни, колко разпространени са хазартът и кокаинът, колко висока е престъпността, дали ще поискат да дойдат в страната ни, пита авторът.

Статията завършва с констатацията, че българите и румънците всъщност са добре, защото имат избор - да отидат или не във Великобритания, но задава мрачния реторичен въпрос какво да правят британците, които вече живеят в тази страна. Студът и влажното време са най-малкият ни проблем. Чудя се какво ли е времето сега в Букурещ, завършва авторът на статията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЕЕЕ, ми аре потърси си правата баси, примерно учителите си ги търсиха и иронично им подмятаха "да я разтуряме тая седянка". Да работиш достойно в бг викаш - е как точно - шефа ти вика - нямам пари да плащам на чистачка, ще си чистите сами, а ти ако смееш - откажи му. На опашка са, вика ти същия шеф. За твоето място чакат. ПРедлагаш да работим достойно в бг, а то - чистиш тука ***. За стотинки. Шефове-*** те тъпчат, ако ще и да си най-големия експерт, айде работи достойно.
44
2
 
9
 
! Отговори
готско е в UK преди 11 години
Аз предлагам всеки да замине да живее в UK, че за нас балъците да има повече работа и възможности в България :) И понеже съм живял 3 години в Лондон, знам колко е готско да пътуваш час и половина до работата и още толкова да се връщаш, щото там разстоянията не са като в София. Като си платите стаичката в къщата в която живеете с още 5 човека (дето постоянно се караш с тях че ти ядат от храната), интернета, газта, тока и като останете само с пари за ядене и бързо бързо ще си биете камшика към БГ
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vmesto da se pliun4ite tuka Daily Mail ima e-mail - ako znete dobre angliiski - pi6ete im kakvo mislite za tiah.az toku 6to im prasnah edno pismo.
42
5
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Бади е абсолютно прав. Наистина като си платиш разходите кел файда, че живееш на Запад. Всичко там е толкова скъпо. Голяма част от приятелите ми заминаха с "Махам се завинаги от тая скапана държава", а сега в чужбина са по-зле отколкото в БГ - живеят по 5-6 човека в едни кутийки, за да пестят пари, бачкат като луди, за да си плащат сметките и за какво ? За да кажеш, че живееш във великия ЕС. Ай бягай от тук - илюзии !
41
1
 
0
 
! Отговори
Смърфиета преди 11 години
Ами щом са още на сламени покриви а ние си имаме БЕТОН, да не се плашат, няма да има наплив от тук за на там. в крайна сметка кой не би избрал уютен бетон пред слама и напукан гредоред?
40
0
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
То всичко се връща на тоя свят в Китай кои продава Опиум?
39
2
 
13
 
! Отговори
Бади преди 11 години
Тия ги хванала голяма параноя обяснете ми кой нормален човек в София с хубава работа и заплата над 1000лв ще отиде да копае и/или чисти в Англия за заплата 800-1000 паунда и като си плати наема на стая 2х2 с наем 400-500 паунда да му остане чист месечен доход от 400-500 паунда. Казвам сумата от 1000 паунда защото това са реалностите голяма дискриминация има в западна Европа а освен това и голяма безработица, шансовете са почти нулеви някой да бъде нает да работи хубава работа в офис.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като падне Шенген,тоновете кокаин по корабите от 3 ще станат 30 тона.
37
1
 
5
 
! Отговори
до смърфиета преди 11 години
Ало сама го каза БЕТОН ,а тея още са на изгнил Гредоред!Знаеш ли какво е сламен покрив ? Щото в британия знаят!
36
1
 
6
 
! Отговори
Zory R преди 11 години
Тия да вземат да си погледнат продащата им нация!!!Не разбирам, защо си мълчим и защо няма санкция от ЕС за цялата помия която се излива върху нас????Къде са БГ медиите? да пишат: Как идват и се напиват, бият, убиват и изнасилват деца.....
35
1
 
8
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
"като научат как все повече млади жени във Великобритания рушат здравето си с алкохол, как се отказват лекарства на онкоболни, колко разпространени са хазартът и кокаинът, колко висока е престъпността, дали ще поискат да дойдат в страната ни"ИДВАМ!!!Пияни и леснодостъпни жени, кокаин и хазарт за свободното време! Какво по-добро за един българин?!!
34
7
 
7
 
! Отговори
България е кошмар преди 11 години
България е гетото в което ще бъдете мизерници до живот,бягайте от тук,спасявайте се!
33
0
 
2
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Всички знаем че във Великобритания всички са братя и сестри.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е смешна нагласата ни да оплюваме всички останали,без да виждаме собствените си недостатъци.Плюем гърците,защото им вършим мръсната работа.Плюем англичаните по същата причина,а не се замисляме защо им чистим ла...та,а не работим достойно в родината си.Защото с овчедушието си разрешихме на 500-1000 фамилии да докарат държавата ни до просешка тояга.Ама да плюеш другите е по-лесно вместо да излезеш да си потърсиш правата.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да ги пускате тези статий, свърши се робите ще избягат няма връщане назад.Таке че България държавата на *** и мутрите, ще остане с население само от такива.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Колко разпространени са хазартът и кокаинът"-с това ли ни плашат?Че то за някои момчета улиците наистина ще бъдат направени от злато.А и братята руснаци вече са завладели пазара,ще има славянска солидарност.Горките британци,още нищо не са видели.
29
1
 
16
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Абе какъв Европейски съюз, какви граждани на ЕС, какво достойнство и за какви права дрънкате бе ? Били граждани на ЕС. Топки ! ЕС е корпоративно-глобалистична система създадена за свободното движение на роби. Робът Киро от България вместо да го купуват и продават като *** Том в САЩ през 19 век, вече е "свободен" и може сам да избере гоподаря си, в рамките на ЕС.
28
1
 
7
 
! Отговори
Смърфиета преди 11 години
До Камен - Ти май не си мърдал от село последните 20-30 години? Нямало било рушащите се бетонни квартали от времето на СССР ... Ти за Люлин, Дружба, Надежда, Обеля, Младост, Слатина и т.н. чувал ли си? Да не изброявам всички бедни, бетонни, рушащи се квартали на София или в страната. Няма нужда от излишен патриотизъм тук, ами мислете как да съберете пари за рекламна кампания и еднопосочни билети на Бай ***. И Бог да помага на UK .... Горките ...
27
1
 
5
 
! Отговори
Dilinger преди 11 години
"България като население е близо до Чехия и Унгария"Извинявай нещо не мога да се сетя по какво е близо ? Ходил ли си например в Прага и Будапеща ?!
26
7
 
6
 
! Отговори
то е ясно преди 11 години
Навсякъде е така... В UK - араби , индуси , в Франция - африка , в Германия - турци *** навсякъде . . . Така , че оправия няма . Аз предлагам да се приеме краен закон и да се забрани живота в чужбина . Само на екскурзии и това е. Всеки да си живее в страната.