Холивудски звезди скърбят за Уго Чавес

"Днес хората в САЩ изгубиха приятел, когото не знаеха, че имат"
Обновена: 6 мар 2013 17:38 | 6 мар 2013 16:52, Елка Василева
34
Холивудски звезди скърбят за Уго Чавес
Оливър Стоун и Уго Чавес, Венеция 2009 г. Снимка: архив, Reuters

Носителят на "Оскар" Шон Пен и режисьорът Оливър Стоун са сред холивудските знаменитости, отдали почит към президента на Венецуела Уго Чавес, който на 58-годишна възраст изгуби битката си с рака, съобщи Би Би Си.

Актьорът и активист Пен, един от най-отявлените поддръжници на Чавес в Холивуд, е написал прочувствено послание, определяйки покойния държавен глава като "приятел, когото бях благословен да имам".

"Днес хората в САЩ изгубиха приятел, когото не знаеха, че имат. А бедните хора по света се простиха със своя защитник. Самият аз изгубих приятел, когото бях благословен да имам. Мислите ми са със семейството на президента Чавес и с хората във Венецуела", пише Шон Пен.

Актьорът, който се среща за първи път с Уго Чавес през 2007 г., отбеляза изненадващо присъствие на бдение със свещи в Боливия през декември миналата година по време на операция на венецуелския президент. Тогава Пен нарече Чавес "една от най-важните сили на планетата".

Режисьорът Оливър Стоун, засвидетелствал подкрепа към президента на Венецуела с документалния си филм "На юг от границата" (2009 г.), хвали Уго Чавес като "герой". "Оплаквам велик герой за мнозинството от сънародниците му и за всички онези хора, които се борят за място в света. Уго Чавес завинаги ще остане в историята. Приятелю, почивай в заслужен мир", гласи посланието на Оливър Стоун в Тwitter.

Стоун се сприятелява с Чавес, когато го интервюира за документалния си филм. Двамата дори преминават заедно по червения килим за премиерата на лентата на кинофестивала във Венеция през 2009 г.

През същата година във Венеция с Уго Чавес се запознава и Майкъл Мур, режисьор на скандалния филм "Фаренхайт 9/11". "Говорихме около час. Той сподели с мен, че е щастлив най-накрая да се запознае с някого, когото Буш мрази повече от него", пише Мур в Тwitter.

Като президент на Венецуела Уго Чавес ухажва Холивуд, изграждайки връзки с актьори и музиканти. Сред очарованите от личността на държавния глава е вдовицата на Кърт Кобейн Кортни Лав.

Актьорът Дани Глоувър, познат на зрителите най-вече като партньор на Мел Гибсън в поредицата "Смъртоносно оръжие", посещава Венецуела през 2012 г., за да отпразнува победата на Уго Чавес в изборите.

Глоувър, който е известен холивудски активист за граждански права и редовен посетител на Венецуела, се познава с Чавес от 8 години. През 2007 г. актьорът получава 18 милиона долара от венецуелския Конгрес, за да заснеме филм за робски бунт в Хаити, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лека му пръст!
10
1
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Има естествено
9
0
 
21
 
! Отговори
sad преди 11 години
dnes sum v traor ! edin golqm chovek si otide. Takuf e jivota! :(
8
4
 
32
 
! Отговори
славянин преди 11 години
И в САЩ за моя радост все още има нормални хора!
7
4
 
42
 
! Отговори
Бай Трендо преди 11 години
Бог да го прости, голям държавник беше, много неприятности създаде на тъмните сили на световния империализъм и международния неоколониализъм! Мъдър човек и далновиден политик, който печелеше изборите без познатите ни шашми, манипулации и откровени фалшификации. Бог да води към напредък и добруване народа на Боливарска Република Венесуела! Съболезнования на семейството на покойния президент.
6
14
 
9
 
! Отговори
иво преди 11 години
до патриотако ще и на бунището да живее Шон Пен, има нетно богатство в размер на 150 млн. долара. Това си е чисто лицемерие от негова страна.
5
6
 
30
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
До Патриот - Ал Пачино също , човека си живее в обикновен апартамент .
4
7
 
45
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Специално за Шон Пен е супер земен и скромен човек ,живеше бая на палатка в бежански лагер в Хаити без течаща вода даже ,като останалите бездомници ,при него няма лимузини и 5 звездни хотели ,той е един от малко истински хора в Холивуд!
3
15
 
35
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
Дори американските *** скърбят за Големия Чавес !
2
13
 
43
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Хахахах, лесно е да си "приятел" с Чавес и да си с хората на Венецуела, когато си в костюм Армани, возиш се в лъскава лимозина и живееш в Бевърли Хилс в къща за 10 млн. долара. Някак си много е лесно да си активист на левите идеи и на равноправието между хората тогава. Ще се разплача!!!
1
11
 
50
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Големите се уважават !