Милиони изтекли, докато банките в Кипър били затворени

Парите са били теглени от филиали на банките в чужбина
Обновена: 26 мар 2013 14:22 | 26 мар 2013 14:16, Елка Василева
81
Милиони изтекли, докато банките в Кипър били затворени
От филиали на кипърските банки в чужбина са били теглени стотици милиони. Снимка: архив, Reuters

Огромни суми са изтекли от кипърските банки, докато те са били затворени и жителите на острова са се редели на опашки пред банкоматите, за да теглят само по сто евро от сметките си заради наложения таван, а президентът Никос Анастасиадис е преговарял, за да търси решение на кипърската криза. Това съобщава електронното издание на гръцкия в. „Етнос“, като се позовава на Ройтерс.

Агенцията твърди, че от филиали на кипърските банки в чужбина са били теглени стотици милиони, извършвани са били трансакции на капитали, докато банките са били затворени и че това е ставало малко, преди да бъде взето решението за преструктуриране на банковия сектор в Кипър.

Още по темата
Големи клиенти на кипърски банки дори прибягвали до различни номера, за да теглят неограничени количества пари, като казвали, че сумите са предназначени за "хуманитарна помощ", за покупката на лекарства и даже за купуването на гориво за самолети.

Отбелязва се, че Европейската централна банка е разбрала за изтеглените огромни суми от кипърски банки и че е започнала да изисква повече книжни пари от заявените в централните офиси на банката във Франкфурт, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: банкиКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Христина преди 11 години
"Гарван на гарвана око не вади"!!!
55
1
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
ще видите вие, като се срутият "нашите" банки и започнат да ви връщат по 100 лв. след "определено време" /например след две години/!!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EDINNA BAKOVA SISTEMA TOVA E EDNA OT STAPKITE ZA NOV SVETOVEN RED !!!!!!!!!!!!!!!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ КАК СЕ ОПРАВЯТ ХОРАТА БЕ............ТО НЕ БЯХА ФАЛИТИ ЗА ГЪРЦИЯ,КИПЪР,ПОРТУГАЛИЯ,ИСПАНИЯ....И ПАК ЖИВЕЯТ МНОООООООООГО ПО-ДОБРЕ ОТ НАС
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буркан банк е непоклатим.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRUGARI KAKVO BARKATE DEMOKRACIATA S EVREI6TINATA I NEINOTO PROIZVODNO KOMUNIZMA . KIBUCITE V IZRAEL SA KOPIE NA TEKEZESETATA NA KOMUNISTITE ILI OBRATNOTO . DEMOKRACIATA NE E TOVA DA TI DOIDE EVREINA V KA6TATA I BIZNESA 4REZ BANKIRANE I PRAVILA NEGOVI , 4I4O *** E RAZBRAL 6TO E DA SI NEZAVISIM OT EVREI . PARVO S KAPITALA IM KAK GO VAZDIGAT I POSLE PROVALQIKI SE VAV VOINATA KAK NAPU6TAT KATO PLAHOVE POTAVA6TIA KORAB
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ако демокрацията е да те бръснат без ***, благодаря! То кво стана, демокрацията се превърна в евтина дума за оправдание - жив комунизъм. Значи изравняваме всички до 100к евро таван, другите кучета ги яли, такаа добре, ама кво правим с фирмите с по-големи авоари, ами национализираме ги. Е къде другари е разликата? Освен в думата. Маркс Енглес и други умове са го казали, винаги се стига до комунизъм исе завърта нанова, ама кой да чете. Копирането енай-лошо, а ЕС копира USA опита се де :-)
49
6
 
1
 
! Отговори
do 70 преди 11 години
Ти май така на кило си ги плещиш. Бг банковата система е коренно по-различна от кипърската, няма нищо общо нито като обем, нито като вид операции. В БГ слава богу банките са с доста опростени операции, най-вече от традиционното банкиране - привличане на депозити и отпускане на кредити. В общи линии се заделиха вече провизии за лошите кредити, капиталова адекватност и ликвидност има бол (печалбите им се капитализираха изминалите години). Спи спокойно, още по-малко пък ЕС с нещо да ни плаши.
48
3
 
6
 
! Отговори
малоумни мечти преди 11 години
Ако тук тръгне национализация, ще трябва да затворят и границите като преди 89 година, защото се съмнявам, че ще остане и един нормален човек. Тогава на *** ще им се наложи да работят, защото няма да има от къде да папат наготово.
47
1
 
4
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
До Анонимен 62. Скоро и те ще изпищят ! EC такава секира ни е приготвила,и пред нашите БАНКИ ще има много народ с валидолче.
46
1
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Добре си му го казал на партизанина 51, дето си мечтае да има мандри,че да папа сирене и кашкавал на корем (е,казал го е с други думи, ама по същество си е това).За най-голямо облекчение на нормалните хора, дано тези безумия 1944-45 никога да не се върнат, не знам как може какъвто и да е човек, колкото и да е ниско интелигентен и неук, да си мечтае за онези чудовищни години. Пу,пу..
45
7
 
7
 
! Отговори
за 51 преди 11 години
Няма как да ми национализираш способностите,простако.А сега си представи, че и на двама ни ни вземат всичко и почнем от нулата-чистачи в магазина. След 6 месеца ще съм ти началник, след още година ще съм управител на магазина, а след още 1-2 най-вероятно и собственик. Сега разбираш ли защо каквото и да е "национализиране" и "експроприиране" е лишено от икономически и житейски смисъл?Щото с твоите разъждения каквато и да е системата,такива като теб ще си бъдат аутсайдери.
44
3
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
е то вие *** само за общо мислите, не се радвай, това дето си го написал е огромна глупост. Ти какво, мечтаеш си за 1945, е*баси мечтите имаш, после се чудиш, що си беден. Ние нормалните хора имаме други мечти, а не как да вземем от другия. Обобщаването по твоя начин е признак за ограничено мислене. Хора и депозити в банки най-различни -успели,неуспели,чисти,мръсни,с труд, с късмет,не може всички под общ знаменател. Който си е нарушавал закона, да си му мисли.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100 хиляди евро е минималната сметка от която се тегли пенсията всеки месец на пенсионер с пенсия около 1000 евро в Кипър. Така че 100 хиляди евро или 200 хиляди лева са нищо като пари в Кипър и данък от 40-50% ще открадне тези пари внасяни от 1 работник през целия му живот.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС нарочно създадоха тази банкова паника, за да прикрият откраднатите от ЕС пари на Кипър. Така стана и през 1996 г. в България, когато ЕС и САЩ поискаха България да затвори 15 банки и така да ликвидира дълговете на кредитните милионери изтеглени от България и скрити е швейцарски и американски банки.
41
1
 
4
 
! Отговори
tig преди 11 години
ТранЗакции, "журналисти"!
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е при нас всеки ден изчезват милиони.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора с над 200 000 лева банков влог не могат да се нарекат нито бедни, нито средни.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... и без да усети кипърския народ започва да се одупва. И скоро ще дойдат кредиторите и ще стане порно филм като в Гърция.
37
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
за 47 беше долният ми пост сорри.