Взривове окървавиха Бостънския маратон

Двама загинали и десетки са ранени, сочат първоначалните данни
Обновена: 16 апр 2013 11:35 | 15 апр 2013 22:42,
431
Взривове окървавиха Бостънския маратон
Снимка: БТА

Две експлозии избухнаха на финала на Бостънския маратон, предаде Скайнюз. Инцидентът е станал около 14.45 часа местно време.

Все още не е ясно колко хора са пострадали, но полицията съобщава, че жертвите са много, като уточнява, че повечето са ранени, предава CNN. По последни данни най-малко 28 са тежко ранените, съобщава телевизията. Властите официално обявиха, че има двама загинали.

Малко по-късно е имало и трети взрив до библиотеката „Кенеди”, която е на няколко мили от мястото на другите два взрива. Говорител на библиотеката съобщи, че в сградата е избухнал пожар, но няма пострадали при експлозията. По данни на АП властите са обез вредили още 2 взрива.

За CNN шефът по сигурността от кабинета на бившия президент Джордж Буш обявява, че от кадрите който вижда, категорично става дума за умишлен взрив.

Един от продуцентите на CNN, който е бил на мястото на събитието разказва, че цялата улица е в кръв, а прозорците са изпотрошени.

Продуцентът разказва още, че двете експлозии са проехтяли от двете страни на улицата в рамките на няколко секунди.

Градските власти съобщават, че броят на ранените най-вероятно ще нарастне неколкократно. Жертвите са били преместени в специална тента.

Втората експлозия е причинила повече жертви и е била много по-голяма, твърдят от CNN. Засега властите не се наемат да кажат дали става дума за газова експлозия или бомба, но очевидец на FOX твърди, че около него са прехвърчали осколки – остатъци от бомба.

По данни на Sky експлозиите са проехтели около два часа след като победителите преминали финиш линията, но част от участниците все още финиширали.

BBC съобщава, че димът от експлозиите се издига на 15 метра височина. По данни на CNN начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив, а не за инцидент.
Всички откачиха, разказва очевидец. BBC разказват, че веднага след инцидента всички започнали да тичат и да крещят от ужас.

Взривове окървавиха Бостънския маратон
Мястото на взрива. Снимка: Reuters

За Бостън днешният ден е официален почивен именно заради маратона. Бостънският маратон е едно от най-големите лекоатлетически събития в САЩ.

Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част. Бостън е блокиран, мостовете над реката са блокирани, а достъпът до центъра е забранен.

Извънредни мерки за сигурност са взети и в Ню Йорк. Белият дом е отцепен и мерките за сигурност са повишени превантивно и в американската столица.

Президентът Барак Обама веднага е бил уведомен за ситуацията и държи постоянна връзка с местните власти. Вицепрезидентът Джо Байдън заяви, че се моли за жертвите на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още по темата: Бостънсащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моментално земетресение 7 степен в Иран - светкавичния отговор на САЩ. Който не знае за ХААРП - ще научи.
337
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мосад
336
0
 
7
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Почва да ства наистина страшно. Ходиш си спокойно по улицата и ей така без повод некой реши да те утрепе. Много жалко наистина. Ако някой реши да трепе хора по улицата трудно ще е да бъде спрян - няма как да преджобят всички на такова масово събитие, терористите винаги имат предимство в такива ситуации. Но виновно е американското правителство и колонизаторската политика - бомбардирането на мирни жители създава камикадзета и терористи.
335
1
 
1
 
! Отговори
до 398 преди 10 години
И каква е връзката? Може би избиваме мюсюлманите тук или ги вкарваме в концлагери? Те се ползват от всички права и имат задълженията на всеки един от нас в тази държава.
334
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам, кой е заложил бомбите, но пък почти със сигурност знам кого ще посочат - засега удобните заподозрени са Иран и Сирия. И, есте, Хизбула.
333
3
 
2
 
! Отговори
до морски преди 10 години
Нали пак са хора, бе *** смотан, божее колко *** трябва да си, честно...вземи се хвърли от някоя скала по-добре.
332
5
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
КОЙ БОМБАНДИРА СОФИЯ И ИЗБИ НАД 2000 МИРНИ ГРЖДАНИ! НЕ БОМБАНДИРАХА ВОЕНЕН ОБЕКТ А МИРНИ ГРАЖДАНИ. ЗАЩО ТРЯБВА СЕГА ДА РОНЯ СЬЛЗИ? БЬЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОМНИ И ДА НЕ ЗАБРАВЯ! Кьрвава карма тегне над америка-дошло е време за разплата!
331
5
 
1
 
! Отговори
до Информиран преди 10 години
Не съм наясно с факти а и не ми трябват аз съм комунист за мен каквото каже партията е вярно.
330
5
 
4
 
! Отговори
Информиран преди 10 години
Не е Иран - Станишев и ПЕС са!!! Така обелязват годишнината от Атентата в църквата Света Неделя - 16 април 1925 г. Явно другаря Станишев с бойното име Съсела лично е заложил бомбите ама понеше били направени във ВМЗ по време на стачката от зимата 2 нне гръмнали :)))))))П.П. Нали четящите това са наясно, че тези факти са толкова верни колкото и че Иран или КНДР са направили бомбите :)
329
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SEGA 6TE KAJAT 4E E IRAN. MAMKA IM
328
4
 
7
 
! Отговори
Като знам за 9.11? преди 10 години
Като зная за 9.11 кой го извърши, нищо чудно и сега да има манипулация. Жалко за жертвите и ранените. "Жертвите са били преместени в специална тента.", "експлозиите са проехтели около два часа след като ... ", "начинът по които се издига димът показва, че става въпрос за умишлен взрив", "Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част" - много бързи бе, кога ги организираха всичките тези неща?!? Навярно НЕ СА ЗНАЕЛИ какво ще става, също като на 9.11 - НЕ ЗНАЕХА!
327
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 406 Аз да не съм от младежкото БСП че да ми плащат на пост ???
326
10
 
6
 
! Отговори
морски преди 10 години
Слава Богу света се събуди и започна да си го връща на САЩ.
325
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 407А ти ходи да си получиш заплатата от американското посолство.Не вярвам да драскаш простотии безплатно
324
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало "Смешен Плач"*** се предай на американските служби за сигурно за съпричастието ти с тероризъм докато е време
323
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново обществен страх и терор за сплотяване на обществото, може би ?И кого ще нападнат този път, дали пък не го е организирал някой севернокореец ?
322
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пича с различното мнение има мнение на проруски *** обаче е с различно мнение.Ти си столкова промит мозък вече че си мислиш че някой ще ти се върже а ?Аре марш от страната!
321
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 403Аз се намирам в МОЯТА страна!А ти си стой в КУКУландия която е със сигурност твоята.А като навършиш 18 г. и попрочетеш нещо друго освен това дето се пише по форумите ти разрешавам да се изказваш.Простено да ти е че си ***.Просто ти не го осъзнаваш.Особено факта че не всеки който има различно мнение е проруски комунист ако изобщо знаеш какво означава това.А то всъщност нищо и не означава.Стига съм ти обяснявал повече,ходи да ти преливат мозък ама не вярвам да ти помогне
320
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NEEEMA SHTO ... GOLIAMA RABOTA V BG . UMIRAT POVECHE HORA OT MIZERIA I GLAD I NIKOI NE RAZBIRA..........................................................................................
319
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AKO 2 BOMBI BIAHA IZBUHNALI V AFRIKA NIAMASHE I DA SAOBSHTIAT ...