Ню Йорк е бил следващата мишена на братя Царнаеви

Това каза нюйоркският кмет Майкъл Блумбърг
Обновена: 26 апр 2013 07:44 | 26 апр 2013 07:26, Петя Славова
52
Ню Йорк е бил следващата мишена на братя Царнаеви
Батя Царнаеви. Снимка: БТА

Нюйоркският кмет Майкъл Блумбърг каза, че заподозрените извършители на бомбените атаки на Бостънския маратон са били набелязали Ню Йорк като следваща мишена за атентат, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Снощи бяхме информирани, че оцелелият нападател е разкрил, че Ню Йорк е следващият в списъка на мишените", каза Блумбърг в сградата на кметството. Той добави, че останалият жив атентатор Джохар Царнаев и неговият убит брат Тамерлан са изработили и други взривни устройства освен използваните в Бостън. Те планирали да детонират бомбите на "Таймс скуеър", пише БТА.

На пресконференцията до Блумбърг бе полицейският комисар Реймънд Кели, който каза, че братя Царнаеви искали да взривят наплощада в сърцето на Манхатън бомба в тенджера под налягане и пет бомби в тръби. На пресконференцията бе съобщено, че двамата братя обсъждали какво да правят с другите взривни устройства, които имали, и спонтанно решили да ги използват в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
New York e otvratitelen.Kazah.
32
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
New York e otvratitelen.
31
1
 
3
 
! Отговори
* преди 11 години
До До 26.Младеж , ислямизмът в този му вид е замислен в любимите ви САЩ през 1956 г . Не е низпослан в този му вид от пророка Мохамед . И аз съм атеист , ако някой го интересува толкова много .
30
1
 
3
 
! Отговори
vesko5000 преди 11 години
До ?38 А ти си толкова наясно с нещата какви загуби когато можеш да си печаташ пари без някой да може да ти каже нещо .Всяка година аха да фалират и си отпускат по-голям бюджет и всичко си е ок .Ами да спрат да нападат държави за ПЕТРОЛ и всичко ще си е ок
29
3
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
37. И тиси чул не дочул .Знаеш ли че милиони са загубитезатова че Бостън беше парализиран за 1 ден ( спрян транспорт , и хората си стояха в къщи ) Това да не ти е България .
28
2
 
2
 
! Отговори
vesko5000 преди 11 години
Тези американци съвсем изтрещяха .Не стига ,че цялата им система се крепи на едно печатане на пари ..
27
1
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
2). Ами ти кой си , че да си сигурен дали е така .Трябва да си тук и да си в теченке на нещата , какво казват хората които живеят на улицата за престрелката. Това съвпада със видео , което млад мъж е направил от 3-я етаж на къщата си . От това видяхме че и двамата са стрелялк по полицаите . Хем има свидетели хем с телефоните са правили видео и снимки . Така че до залавяне на по големия брат и малкия каращ колата срещу тях е на видео и описвано от други живеещи на улицата
26
2
 
5
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Открили са ги сигурно по личните карти оставени на мястото на местопрестъплението. Сгурно там са били и фактурите от купените тенджери и взривни вещества. Явно са намерили и билетчета от Ню Йоркското метро - връзката им с Ню Йорк.!!!!......
25
0
 
4
 
! Отговори
Xaxxo преди 11 години
Много е любопитна дружеската снимка на Збигнев Бжежински и Осама бин Ладен, потърсете я, и ще ви просветне
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е голяма вероятността, да са самодейци с промити мозъци. За това говорят използваните материали и изпълнението. Надцакването в планетарен мащаб с военни огнища и конфликти няма начин да не даде резултат. Или както го учехме по времето на скапания социализъм : Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
23
2
 
3
 
! Отговори
До 26. преди 11 години
Ти да не си мюсолманин , защото само мюсолманите невярват Майка им и тя е заподозряна като ислямист джихадист ! Правят разседване и в Чечня .
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От специалните служби дето са го задържали , казаха че раната е като от нож , може да е от парче от последния взрив хвърлен на улицата срещу полицаите . Не казаха че е правил опит да се самоубива .
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е родения убиец от двамата на снимката?
20
1
 
4
 
! Отговори
* преди 11 години
ТЕ го разпитват , ТЕ го хващат , а НИЕ от къде да сме сигурни , че е така ? Откъде да сме сигурни , че тези момчета не са излъгани с цел да се оправдаят някои американски планове ? Гледал ли е някой филма "В името на родината"/Русия/ . Да го изгледа и пак да вярва , че мусюлманите и главно чеченците стоят зад тероризма
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
24. Добре Валя , Каквото са разбрали сигурно е достатъчно . Хипнозата е да си спомниш и да кажеш . , да нямаш страх че трябва да издадеш нещо и не трябва да го кажеш , не им трябва да бере цветя .Но не казаха че е хипноза , казаха че го държат почти в спяшто състояние изваждат го от това състояние и го разпитват , после го връщат пак да спи . Това може да се повтаря на всеки 2 часа или 4. Има даже упойки след които приказваш и разказваш неща за себе си .
18
2
 
0
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
22. Не бой се , днес съдията е спрял това разпитване . И без неговото разпитване има достатъчно доказателства ..Това разпитване е да спрат други участници и евентуално група с която са свързани . Разследването напредва ..
17
1
 
1
 
! Отговори
От САЩ преди 11 години
19. И аз чух по телевизията , медицински репортер даде кратко обяснение как го разпитват .. Под дълбок ситейшъш ( както казва 19. дрогират го ) , ама то се разбира че докторите го правят да не чувства болка от 2-те рани .после бавно го довеждат до състояние да разбира и отговаря ... Има ли в тоя случай хипноза , или сменят методите , не се знае ..
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19. Абе тези си нямат представа - кои го разпитват ?имат си методи да кажеш всичко !
15
0
 
7
 
! Отговори
Вено преди 11 години
До Да-амТоя живия брат, са го дрогирали до козирката и си е казал всичко. Така, че не го мислете за ***, просто ви е бедна фантазията как го разпитват.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само че накрая мишените станаха те !