17 ранени по време на гей парад в Грузия

Шествието е било атакувано от хиляди противници
17 май 2013 18:56, Красимир Ангелов
131
17 ранени по време на гей парад в Грузия
Снимка: Reuters

Седемнайсет души са получили наранявания днес при сблъсъците в центъра на Тбилиси между участници в гей парада и техни противници, съобщи грузинският обмудсман Уча Нануашвили, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му 12 от пострадалите са били откарани в болница, като сред тях има трима полицаи и една журналистка.

Нануашвили поясни, че органите на реда са опитали да направят кордон между гей активистите и опонентите им, но кордонът се е разкъсал заради големия брой хора.

Според различни данни от 15 до 40 хиляди души са се събрали днес на булевард "Руставели" в грузинската столица, за да осуетят разрешената от властите проява. Впоследствие активиститена хомосексуалното движение, които са били едва няколко десетки, са били измъкнати от тълпата с помощта на полицията и извозени с автобуси и микробуси далеч от местопроизшествието.

По-късно през деня автомобилното движение по булевард  "Руставели" бе възстановено, но там остана малка част от противниците на гей парада, за да следят дали активистите няма да се върнат и да го довършат.

Антидемонстрантите са скандирали лозунги "Не искаме Содом и Гомор!" и "Демокрацията не означава равенство за неморалността!".

АП припомня, че миналогодишният гей парад в Тбилиси също продължи кратко и приключи със сбивания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: гей парадГрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е този шум на улицата, Джон?- Гей парад, сър.- И какво искат?- Еднополова любов, сър.- И кой им забранява, Джон?- Никой, сър.- Тогава защо крещят?- ****ераси, сър. . .
102
0
 
0
 
! Отговори
Kuki преди 11 години
До РаботодателСигурно държиш пункт за рециклиране на хартия...Такова усещане имам.
101
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Браво, така се прави. Ако не се вземат мерки всички ще станем обратни.
100
1
 
4
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
Преследване на хомофобията(как се доказва това нещо)не може да има-ако има престъпление виновника се наказва-няма значение дали е хомофобия или не Българската дума за гей е ***-искаш да забраниш и българския езикЧе то за вицовете,всеки ще каже така-и черните и блондинките и всички-какво ще правим тогава.Демокрацията свършва там,където започнеш да накърняваш правата на другите! в YOUTUBE например за Хитлер искат +18, а за гейските видеа не-защо?Даже това което изложих е много либерално
99
9
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
А това което искам е - преследване на хомофобията и толмоза над хомосексуални ученици в училищата.Повсеместно криминализиране на словото на омразата срещу гей-хората в целия ЕС,както е сега във Великобритания. Слово на омразата включва:Използване на некоректни обръщения /****ал,извратеняк,****ераст/Разказване на вицове за хомосексуалистиПредставяне на лична позиция като обществена и легитимнаРазпространяване на хомофобски послания.В общи линии - ненамеса в личният живот. Мир между всички!
98
5
 
2
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Хомосексуалността е била характерна за древен Китай,Индия и Япония. За индианците в Америка преди европейската колонизация. В Европа през 19 и 20 век също. Има премного личности и събития,които го доказват. Смешно е да се твърди,че е нямало хомосексуализъм. Като е нямало хомосексуалност какви са били Оскар Уайлд,Пол Верлен,Артюр Рембо,Витгенщайн,Алан Тюринг,Жан Кокто,Марлон Брандо? Всички хора се раждат бисексуални и е абсурдно да се твърди че е нямало хомосексуалност,направо е смехотворно.
97
2
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Значи, има разлика между това да е имало и това да се е демонстрирало. И през средновековието е имало,обаче никой не е писал за това. Чел съм книги по медиевистка история и съм убеден в това. Аз не искам нищо. Пак повтарям - педофилите да отговарят за себе си.
96
2
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Според някои учени и геолози , разрушаването на Содом и Гомор е предизвикано от земетресения и вулканична дейност. Тъй нареченото "изпепеляване" се обяснява със подземни залежи на газ ,които се възпламеняват заради земетръсната активност. Предполага се че в районите е имало и изтичане на сяра.
95
3
 
1
 
! Отговори
SVETLINA преди 11 години
Не искаме Содом и Гомор!" и "Демокрацията не означава равенство за неморалността!".OT IZTOK IZGRIAVA ,kakvo? -SLANCETO.
94
4
 
0
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
4eteiki komentarite...mne...prosto samo moga da kaja:EEEEH,BULGAAAAAAAAAR,BULGAAAAAAAAAAAR....TI SI PYLEN ***....NIKOGA NQMA DA SE OPRAVI...QZYK ZA HUBAVATA NI ZEMQ....NAROD,KOITO NE SE UVAJAVA E EDNA GOLQMA,OGROMNA,VELI4ESTVENA MYRSHA....
93
3
 
10
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
Вие ***, порете се колкото щете, но не ни го натрапвайте на НАС НОРМАЛНИТЕ. Познавам хомосексуалисти, но никога не са подскачали по паради. Боли ме ***, че им го навират в ***. Хич не ме интересува, че сте минали на другия бряг, но не го натрапвайте все едно е нещо хубаво. Мамка ви, вземете най-добре се гръмнете. Спинозни *** такива.
92
0
 
5
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
50 000 е малко?!?! 1,2% от избирателите в Холандия, а са сигурно много повече. През цялата човешка история?!?! - хомосексуализма масово се появява през 60-те и 70-те години на миналия век, поради многото пропаганда. Не е имало такова нещо никога - за Древна Гърция е мит, през Средновековието не си и помисляй че е имало, преди 200-100 също. Интересува ме ти какво искаш - от какво не си доволен - нямаш достатъчно права ли или? Това ме вълнува мене! Само кажи какво искаш!?
91
5
 
0
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Освен това педофилите да отговарят за себе си,хомосексуализъм са диаметрално различни неща. Аз напротив - падам си по по-големи и зрели мъжлета,до към 30.
90
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
И така да е 50 000 гласа не са нищо,сигурно гласувалите за нея са педофили. Всеедно да направят партия на убийците и да гласуват всички убийци и да обявим това за голям резултат. В България подобна партия изобщо няма да може да бъде създадена - уверявам ви. Не знам дали се множим,по-скоро са повече тези които излизат от гардероба,но процентът е такъв,какъвто е бил през цялата човешка история - твърдя го с пълната увереност в правотата си. Не ми плащат,напротив - беден съм като манастирска мишка.
89
0
 
5
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
Мене не ме интересува какво става в джунглите на Африка и Азия! Интересува ме какво става в Европа и по-конкретно в България - такива като вас се множат като зайци - е това е малкия ми проблем. Партията - 20?!?! - поне 50 000 гласа имаше. Но ти сигурно си от някой от тези гей организации, на които им плащат?! И гледам ти аватара - ти какво искаш - гей бракове?
88
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Поправка, сега чета ,че партията е основана от 3 души. Но докато в Холандия такава партия не просъществува дълго,в страни като Саудитска Арабия педофилията е законно призната и дори стимулирана - не са рядкост бракове между 12 годишни и 60 годишни. Шокиращо,но е факт.
87
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Партията на педофилите не съществува от 2 години. Това трудно би могло да се нарече партия,това бяха едни 500 души,които получиха 20 гласа. След това я закриха.Що за партия е това? Дали ще пишеш с мен е твой личен избор.
86
1
 
4
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
Аз паради не искам. Какво е това да правиш паради - нека и зоофилите, и педофилите също да си правят паради, какъв е проблема? Сигурно знаеш, че в Холандия има партия на гейовете, педофилите които искат много крайни неща - е това ли искате и вие в България? Как ще си останете малцинство, когато ще станете повече от нормалните или не съм те разбрал - нормалните ще станем малцинство. Не мога да повярвам, че си пиша с 18 годишен *** при това обратен - изгубвам ума и дума
85
3
 
1
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 11 години
Аз на паради не ходя. Гарантирам ви че ще си останем малцинство,обратното би противоречало на науката.
84
1
 
4
 
! Отговори
Bat Joro ot TRG преди 11 години
Те ще станат всички гейове,и какво ще правим тогава-ще се затрием!Не говоря за никакви ***, не се прави че не ме разбираш-много добре ме разбираш какво искам да кажа. Материално развитие-това е най-жалкото!Бездетните-това са едни алчни и жадни за власт и пари"хора"!Добре, няма да ви убиваме-ама не може да ми навлизате в личното пространство, мене под завивките не ме интересува какво правите интересува ме, да не парадирате и пропагандирате!Вие сте малцинство(за сега), т.е. ще се съобразявате!