Ердоган съзря медийни вредители в играта за парка Гези

50 адвокати, противници на управлението му, са задържани
11 юни 2013 17:29,
97
Ердоган съзря медийни вредители в играта за парка Гези
Снимка: Reuters

Протестите в Турция открито се подкрепят от определени групи, които искат да нанесат вреда на страната, както и от представители на медийни корпорации, обяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган.

"Под прикритието на парка Гези се води голяма игра. Има намерения да се нанесе голям ущърб на турската икономика. Необходимо е да се сложи край на действията на онези, които "се прикриват с младежите".

Още по темата
Внимателно изучаваме ситуацията и я анализираме постоянно. Обръщаме внимание и на настроенията сред хората, както и на мнението на онези, които не са гласували за нас", каза той в обръщение към парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Той изтъкна, че размириците, при които са загинали трима души, не може да бъдат наречени невинна съпротива към управлението му.

Веднага след думите му няколко десетки полицаи от силите за борба с безредиците навлязоха в Гези парк в Истанбул,  съобщи Ройтерс, цитирайки очевидци на акцията.

За момента няма признаци, че ще премахват разпънатите там палатки, издигнатите плакати и знамена.

Турската полиция обаче започна да разчиства част от площад Таксим, което отново доведе до сблъсъци с протестиращи.

По време на стълкновенията са задържани петдесетина адвокати, които стачкуват от началото на протестите с настоявания Ердоган да сдаде властта.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Ердоган наистина е ***, а не само изглежда на такъв. Той не е в състояние да забележи че евреите го докараха на власт и сега го разкарват. Той се е с акъла на ходжа. За изтрадала България не е ли по добре този ***, от непредсказуеми, наверно военни, - защото турция без военен преврат не може да мине.
69
0
 
5
 
! Отговори
Human преди 10 години
Истината за неволите и протестите срещу Ердоган се диктуват и командват от Сащ. Как така се случи, че в часа в който започнаха скандиранията срещу Ердоган в няколко други страни и Сащ, се появиха "борци за демокрация" пред посолствата на Турция и скандираха също срещу Ердоган. Имайте на предвид, че сценарият е еднакъв. Т.нар псевдо неправителствени организации финансирани непряко от Сащ, подклаждат бунтове на улиците и свалят правителства и неудобни политици, в случая Ердоган. Не бъдете невежи!
68
2
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До истинатаМомче, живуркай си в европейския си бантустан, сърбай си демокрацията и не се тревожи за човешките ценности в Турция. Човек с око, де вижда и ухо, де чува, не се нуждае от съвета на глухия слепец!
67
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 10 години
Ердоган и да си отиде, и да остане, Турция няма да стане демократична страна. Дълго време ще е далеч от европейските и световни човешки ценности.
66
1
 
4
 
! Отговори
Ататюрк преди 10 години
Ердоган май ще стане по-голям болшевик от болшевиците от близкото минало. Ленин и Сталин ряпа да ядат. Може би Путин трябва да отвори Сибир за новите турски заточеници, че Имралъ почва да става малка за тях. Така е - краят на всеки селски бабаит е един и същ.
65
0
 
4
 
! Отговори
до 57 преди 10 години
Охооо, гарго, ти пак си развяла многократно употребените дамски превръзки в знак на поредните си простотии.И отново си говориш сам със себе си, знаеш кои си говорят сами.
64
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този побъркан ислямист обвинява Асад, че бил диктатор и убиец, а той от години позволява в Турция да се тренират радикалисти и анархисти, заедно със Саудитска арабия
63
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция е тумурът на Европа!
62
1
 
3
 
! Отговори
do:ottoman преди 10 години
bre islyamist kre*en ot hilyadi godini erdogan li dirji turskata dirjava na kraka shtyalo da se namali tr ikonomika s % 50 da vyarno shte namaleyat no ne ikonomikata a teroristite,prodajnitsite,islyamistite( hora nemyusyulmani predstavyashti se za myusyulmani kato vredyat na nashata religiya pokazvayki ya po sivsem greshen nachin koeto nyama nishto obshto s korana ) predatelite, tezi koito ne vyarvat v naukata, tezi koito smyatat jenata za jivotno, tezi koito i ponyatie si nyamat ot svoboda
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 555Кой си то бе *** да се изказваш от името на България?
60
16
 
12
 
! Отговори
Беязът I Илдаръм преди 10 години
Хей *** миллет, забравихте че 500 годони бяхте верноподданици на падишаха.
59
2
 
19
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
До Ottoman- Мисля, че грешиш. Кюрдите са силно ислямизирани, Ердоган също. Бунтът е предимно от нерелигиозната младеж в страната.- Българската икономика винаги е била зле. Със или без Турция. Но, има светлина в тунела. За последните 2 години Китай инвестира страхотна сума пари в БГ. Така, че просто се сменят интересите.- Дано! ДАНО се свърши с тея евтини цигари и менте алкохол най-накрая. Това ще ни спести свинските туристи от запада.
58
26
 
12
 
! Отговори
555 преди 10 години
ЕРДОГАН ДАВАЙ СМЕЛО НАПРЕД БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ястребчо нещо си ми много съмнителен. Казваш че не живееш в България от 24 години но пишеш на български по добре и от българите. Как става така?
56
14
 
13
 
! Отговори
Ottoman преди 10 години
Каквото и да стане - Ердоган трябва да стои където е в момента.Свалят ли го, следват 3 важни неща за България: - като дойдат кюрдите, повярвайте и ние няма да можем да Ви спасим драги съграждани Българи.- Икономиката на Турция ще падне с поне 50% и ще умре Българската икономика поне с 30%- Никой няма да може да пуши и да пие евтини Цигари и Алкохол, които ги взимате от Безмитната зона в Капитан Андреево.Както са казали - с гледане ако ставаше, кучето ще ше да става Касапин.
55
2
 
15
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До ловджия с помпаЕй, па ти! Аз съм турският клон на 007! И съм агент на украинската ФЕМЕН! :-)
54
7
 
1
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
до 54-то техното гнусно племе ОТДАВНА го карат на заден ход
53
4
 
22
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 51 - do yastrebПричината да развявам българския флаг е, че родината ми е България. Причината да съм в българки форум е да практикувам българския език, че да не го забравя. Също така си бъбря със сънародници! :-)Не, не живея в България от 24 години.
52
2
 
5
 
! Отговори
ловджия с помпа преди 10 години
към ястреба: Ястребче пернато, какво чиниш ти тук в нашия сайт? Да не си агент на МИТ или КОНТРАГЕРИЛЯ?И от коя дирекция си? Дирекция по психологическо разузнаване или дирекция за електронно и техническо разузнаване, ELINT или SEGINT, базирани в Анкара, кв. Улус?
51
0
 
4
 
! Отговори
do yastreb преди 10 години
blagodarya, i tova koeto napisa za sebe si shte mi bade dostata4no, niama nujda da davash zaden hod