Активистки на "Фемен" с голи гърди в джамия в Стокхолм

Трите жени крещeли: "Не на шериата в Египет и по света"
29 юни 2013 20:46,
49
Активистки на "Фемен" с голи гърди в джамия в Стокхолм
Снимка: Reuters

Три активистки на феминистката организация "Фемен" влязоха с разголени гърди в джамия в шведската столица, за да протестират срещу шериата в Египет и в целия свят, предаде Франс прес.

Жените влезли в джамията, свалили черните си покривала, разголвайки гърди, на които пишело: "Не на шериата в Египет и по света" "Моето тяло ми принадлежи, то не е възхвала за никого".

Предполага се, че участничките в акцията са египтянка, тунизийка и шведка, но полицията засега не може да каже каква е самоличността и националността на жените.

Активистките викали: "Свобода за жените!", "На на шериата!" и "Не на потисничеството!".

В момента на акцията в джамията имало само двама служители и няколко журналисти, уведомени за проявата. Служителите повикали полицията, която отвела демонстрантките.

"Те може да бъдат съдени за нарушаване на обществения ред и  за оскърбления", каза пред журналисти началникът на полицията Йонас Свалин.

Според него служителите в джамията твърдят, че трите активистки са ги блъскали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Властите ги задължават,иначе затвор.
28
5
 
0
 
! Отговори
ФЕС преди 10 години
А кой ги задължава да си слагат фереджета ???
27
0
 
11
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Да дойдат в България да го направят в Пловдивската джамия. Така или инче е излишна поне нещо интерестно да се случи.
26
2
 
4
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Искам само да попитам, въпреки че мразя въобще исляма, с какво неолиберализма го превъзхожда, освен с това, че бавно и полека съсипва и доразбива европейската християнска цивилизация.Така че ислямизмът и неолиберализмът всъщност си помагат едни на други, защото деградирайки и отстъпвайки от християнските ценности ние ще се погубим и ще станем плячка за всички, включително и за ислямистите. С нашата ценностна деградация и аморалност и разпад печелят те и ако продължава още дълго време така...
25
1
 
13
 
! Отговори
Куроглав преди 10 години
АХхахахахахах :Д.Тъпите европейски държави пускат куцо, кьораво и сакато през границите си, всякаква *** идва откъде ли не (най-вече в Швеция), после реват, че имало джамии, ***, шариат и т.н. Искам да попитам, кой им е виновен? :D
24
1
 
12
 
! Отговори
rm преди 10 години
До PeshonizerPussy Riot протестират в църква защото руския хайлайф си организира партита вътре в църквите. Нали се сещаш за какво количество алкохол и про.....утки става въпрос, вътре в църквите. Също и за сериозната обвързаност на руската църква с руските олигарси. Затова те протестират в църквите, това руснак ми го е казвал.
23
3
 
10
 
! Отговори
Ефрейтор Станойков преди 10 години
Следващия път да трябва да си свалят и гащите.
22
20
 
6
 
! Отговори
Ottoman преди 10 години
Ах душичките ми, да ходят да простират в Турция. Най-вече препоръчвам в Анкара, Бурса или Азиатцката част на Истанбул. Ех тогава няма да има нужда от полиция - ще им покажат как се прави Турска Русалка...Всякакви *** и тъ*анари има на този Свят - Боже Твоята Сила Граници Няма Наистина
21
2
 
26
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Те може да бъдат съдени за нарушаване на обществения ред и за оскърбления", каза пред журналисти началникът на полицията Йонас Свалин.Ама как бе :) Пуси Райът нали бяха много хубави, като се гавриха с православен храм? И трябваше всички да им пляскаме? Сега, тия се разпищолили в джамия и щели да ги съдят... ей това са двойни стандарти...
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОляЛелче, тези патки нищо не са постигнали досега. Иначе запълват колонки.
19
8
 
7
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 10 години
Ку*вите на Сорос! Отивайте да си приберете хонорарите!
18
7
 
7
 
! Отговори
Оля преди 10 години
Вийте чакали! Забиха ви го!
17
16
 
2
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Трябваше Ердоган да изпрати няколко башибозука да ги изнасилят и линчуват тия шведски ку*ви.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1А ти си обикновен ***...
15
8
 
9
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
Не са в джамията, а пред нея. В джамия жени бе се допускат. Поредната лъжа на *** драскач.Тези патици да опитат този номер по време на петъчната молитва, когато е пълно с нагъзени.
14
5
 
17
 
! Отговори
Мечо Пуф преди 10 години
Евала на момичетата! Всяко подтискане на свободата трябва да бъде заковано! И всъщност с избрания начин пробиват заглушаването от страна на медиите. Ако "кукли" на някого, нямаше да им се налага да прибягват до такива средства - нещо като самозапалване. Започнаха срещу Путин, ще свършат с Уол-стрийт. А на бас!
13
12
 
28
 
! Отговори
kapanec.senovo преди 10 години
Трябвало е да им ке*зат и да им пикаят на джамията...Така протеста щеше да е по нагледно разбран. А *** от България да изтъпеят още повече в коментарите си.
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ОБАЧЕ съществата които посещават джамиите предпочитат мъжките ласки
11
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсурда е че, тези протестиращи срещу шарията си получават заплатата от същия източник който сваля светските режими в ислямския свят, за да ги замести с ислямистки. Побъркаха и окепазиха света само и само да си запазят резервната валута и като им се срине пирамидата на $ пак те да са отгоре с новата световна валута и света пак под нов финансов колониализъм пак под техния смръдлив г*з. В БГ умните протестиращи ги ръчка същата маша.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да протестират в Египет :D няма да им се вярва