Британка почина при опит да преплува Ла Манш

Температурата на водата била 15 градуса
15 юли 2013 07:27, Елка Василева
6
Британка почина при опит да преплува Ла Манш
Снимка: архив, Reuters

Трийсет и четири годишна британка умря снощи при опит да преплува протока Ла Манш между Великобритания и Франция, предадоха Франс прес и ДПА.

Плувкинята била поета от спасителните служби североизточно от нос Гри-Не и пренесена с хеликоптер в болницата в Булон-сюр-Мер, където починала.

Жената била придружавана от 10-метровия английски кораб "Патфайндър", който дал сигнал за тревога към 17.30 ч. местно време и поискал дефибрилатор. Френските спасителни служби изпратили хеликоптер на ВМС. Температурата на водата била 15 градуса, уточнява АФП.

Плуването през Ла Манш от британския към френския бряг е разрешено от асоциации, признати от британските власти, но в обратна посока е забранено от френските власти, тъй като в района има интензивен морски трафик и понякога метеорологичните условия са тежки, посочва АФП.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
БОЖА ЗАПОВЕД преди 10 години
Бог не иска такива жертви -"геройства" от нас, а иска смирение.Кой се смирява и се страхува? Има ли такъв? Само смирението и страха от Бога ще ви спаси.Геройства, като гореописаното донася само смърт.ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БОГ ХРИСТОС - НОСЕТЕ СИ КРЪСТА И НЕ ИСКАЙТЕ НИЩО ПО СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОХОТИ!-------НЕ ПОЖЕЛАВАЙ!
4
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво бе, хеликоптер даже пратили. Ние имаме един хеликоптер, но обикновено с него летят разни министри или техните гей половинки.П.П. Това не е политическо послание, за мен всичките са ***! Да не тръгнат разни "про" и "анти" платени драскачи да ме цитират!
3
37
 
20
 
! Отговори
Магистрала Тракия преди 10 години
А за бай Митко от Сомалия, дето точно в този момент почина от старост, защо не напишете. В понеделник толкова ли няма новини, че пишете кой къде умрял. Какво ми пука, че няква дет се чуди какво да прави се гътнала. Само човек без работа може да тръгне да се занимава с глупости.
2
3
 
46
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Е не всички успяват. Лека и пръст.За журналистите поправете си грешката: " 10-метровия английски кораб".... Какъв е този кораб, какво е това чудо - цели 10 метра-:)...
1
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мир на душата й!