Кенийските власти държат нещата под контрол в мола в Найроби

Продължавало настъплението към нападателите
23 сеп 2013 15:24, Елка Василева
4
Кенийските власти държат нещата под контрол в мола в Найроби
Почти всички заложници са освободени, съобщиха властите. Снимка: Reuters

Кенийските власти заявиха, че ситуацията в мола, в който екстремисти взеха заложници, е под контрол и те продължават настъплението си към нападателите, съобщи ДПА. Преди това около търговския център "Уестгейт" в Найроби бяха чути експлозии и стрелба.

Кенийският министър на вътрешните работи Оле Ленку съобщи на пресконференция, че почти всички заложници са освободени и силите за сигурност контролират вече всички етажи на мола. Цялата сграда е обкръжена.

Още по темата

"Призоваваме всички да запазят спокойствие. Нашите сили държат нещата под контрол", съобщиха в Тwitter кенийските сили за сигурност. В съобщението се казва още: "Избягвайте района на "Уестгейт".

По думите на министъра всички терористи са мъже, макар че някои за заблуда били преоблечени в женски дрехи. В нападението срещу търговския център са участвали 10-15 въоръжени мъже.

Екстремистите предизвикали пожар в мола, който скоро ще бъде потушен, каза министърът.

По-рано беше съобщено за мощни експлозии и продължителна стрелба, които са се чули в превзетия от ислямисти мол в Кения. От покрива се издига черен дим.

 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: заложнициНайробиКения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Както написах вчера кенийските власти нямат и понятие какво се случва камо ли да държат контрола . Единствено могат да дават информация за намерените убити , и накъде настъпват към терористите след като декларират , че контролират всички етажи ???
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали дойдоха израелски спецове за борба с тероризма,какво стана с тях?
1
0
 
5
 
! Отговори
Newbie преди 10 години
Много интересно. Терористите още държат позиции ВЪТРЕ в мола и не могат да ги изкарат, но властите държат нещата под контрол. Невинни хора загинаха, но те държат нещата под контрол...