211 стигна броят на загиналите край Лампедуза

Водолази извадиха още 15 тела на нелегални имигранти
7 окт 2013 17:21,
1
211 стигна броят на загиналите край Лампедуза
Снимка: БТА

Водолази извадиха още 15 тела на нелегални имигранти, загинали край южния италиански остров Лампедуза. Така броят на жертвите при потъването на корабче миналата седмица достигна 211 души, предаде ДПА.

От около близо 500-те бежанци главно от Сомалия и Еритрея, които са били на борда на плавателния съд, който се запали и потъна в четвъртък, бяха спасени едва 155 души, всичките от Еритрея, без да се брои един тунизиец.

Много от телата на жертвите все още не са извадени от потъналото корабче, намиращо се на дълбочина от 50 метра. В петък и събота водолазите бяха принудени да прекъснат работа, защото морето бе много бурно.

Лампедуза е един от основните пунктове за влизане на нелегални мигранти от Африка на територията на Италия. В петък, който в Италия бе ден на траур, премиерът Енрико Лета символично даде италианско гражданство на загиналите. Оцелелите обаче ще бъдат обвинени в нелегална имиграция.

Имаше съобщения, че минаващи покрай бедстващото корабче рибарски лодки не са помогнали на имигрантите, опасявайки се, че може да бъдат съдени за оказване на съдействие за незаконно влизане на хора в Италия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Бойковист преди 10 години
и после България не е готова за Шенген ...вижда се,че Бунга-Бунга не може да се справи с имигрантитенашите евро дупетати пак спят ...