Украйна взима ромите от целия ЕС

"Правда": Указ за това е подписан от президента Янукович
Обновена: 8 окт 2013 22:59 | 8 окт 2013 22:40, Елка Василева
218
Украйна взима ромите от целия ЕС
Градчето Кроа близо до Лил, Франция. Снимка: архив, Reuters

В ЕС се изостри „ромският въпрос“. Западна Европа не знае какво да прави с ромите, които съгласно законните си права се преселиха от Румъния и България в страни с по-голямо благополучие. Преселниците така възмутиха населението в редица райони, че толерантният ЕС постави въпроса за депортирането на ромите.

Място вече се намери: всички ромски катуни от ЕС ще тръгнат към Украйна, пише руският вестник „Правда“ под заглавие „ЕС ще подари на Украйна всички роми“.

През изминалите две години финансираната от ЕС програма за социална интеграция на ромите не даде осезателни резултати. В цяла Европа проблемите са практически еднакви: най-малко 10% от ромските деца на възраст от 7 до 15 години не ходят на училище, а половината пропускат часове. Сред ромите има много безработни. Франция, Германия, Великобритания, Чехия просто не знаят какво да правят с наплива на роми.

Повечето от тях не искат да учат, не работят никъде, много често извършват престъпления /кражби, грабежи/, влизат в конфликт с местните жители и полицията. Те живеят в катуни, мият се в близките фонтани, там и перат и използват същата вода за готвене, пише „Правда“.

В рамките на процеса на евроинтеграция обаче украинските власти решиха да преселят в страната ромите от страните от ЕС. Указ за това е подписан от президента на Украйна Виктор Янукович, продължава изданието.

Изданието подчертава, че в указа се говори не за „собствените“ роми, които и без това не са малко в Украйна, а за хилядите ромски малцинства, които сега живеят в страните от ЕС. Ромите със скандали биват депортирани от Франция, прогонвани от Румъния, екстрадират ги от Финландия. Унгария, в която ромите съставляват 10% от населението, е на ръба на социален взрив. Дори мирните Чехия и Словакия ултимативно искат от властите в ЕС окончателно да бъде решен ромският въпрос, пише „Правда“.

И само Украйна, която много иска да влезе в ЕС, е разработила по настойчива молба на Брюксел „стратегия за интеграция на ромите в украинското общество“ с цел съхраняване на тяхната „уникална самобитност и култура“. 

Има силни съмнения обаче, че коренните жители на Украйна ще се зарадват на нашествието на десетки, дори стотици хиляди „самобитни роми“, се казва в публикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още от утре да се осигурят безплатни влакови композиции и да потеглят за Украйна. Дай, Боже!
163
0
 
11
 
! Отговори
az преди 10 години
твърде е хубаво за да е истина...
162
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее братския украниски народ. Предлагам дарение разходите за ТИР с багажа на 2-3 ромски семейства до Украйна
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея май не са много наясно в какво си пожелават ...
160
2
 
1
 
! Отговори
rom преди 10 години
baro chero gozi nanai ( golyama glava mozak nyama ) draska4ite po forumite sa ostataka ot komunisti4eskiyat *** demek lechoyadi , parvata valna kradci izyadoho po4ti vsi4ko ot darjavata vtorata ya unichtojiha a za vas dragi mi forumci ostanaha kostite i internet forumite da si leete makata i zlobata , ne razbrahte li 4e geroistvoto vi chte ostane po forumite ;
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ... ама надали?
158
1
 
3
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Не мога да се сетя за някой марков лагер оставен от Висарионович , но ще прибере много от този маймунски вид !
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна никога няма да вземе ***. Украинците са големи расисти и никога няма да го допуснат.
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДНА ДОБРА НОВИНА ОТ МНОГО ВРЕМЕ НАСАМ.....НО, ТОЛКОВА Е ДОБРА ЧЕ ЧАК НЕ МИ СЕ ВЯРВА.
155
0
 
9
 
! Отговори
Не ми се вярва преди 10 години
Как ли ще накарат *** дето са свикнали да им е топло и удобно по парковете на уредените европейски столици да се "преселят" в студената Украйна, където в парка през зимата или ще станат на ледени статуи или ще ги изядат чакалите.
154
0
 
11
 
! Отговори
Украинец преди 10 години
За щастие, това е очевидна лъжа, в действителност подписване на подобен указ от нашия президент-*** щеше да е вече топ-новина във всички водещи украински и руски средства за масова информация. За разлика от тях, различни второсортни руски вестници за бабички могат да публикуват подобни измислени новини буквално всеки ден.
153
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Видях по телевизията как "толерантните" французи се отнасят с ромите - с автомати и палки, под конвой и с ритници ги набутваха като *** по камионетките. Чудесен пример за отношението към ромите в ЕС - ще го запомним и прилагаме - само после от Франция някой да не вземе да се дере и тръшка как не се спазват човешките им права.
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хайде сега всичкото ястреб бегом към Украйна
151
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Някой умник по-надолу пише, че сме се залъгвали че без *** ще "цъфнем и вържем". Може и да не цъфнем, но поне ще спрем да плащаме за 750000 абсолютно безполезни, крадливи, мързеливи и неграмотни паразита. Чудесно би било да си останем 4-5 милиона нормални човеци, отколкото да хрантутим безнадеждна за превъзпитание ***. А на украйнците съм съгласен да им плащам, само да ги вземат и да обещаят никога да не ги връщат.
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯprestupleniata sa delo na tvoeto gnusno pleme be MIZERNIK
149
1
 
11
 
! Отговори
бореца преди 10 години
Разбрахте ли най-накрая че прехваленият ЕС е едно голямо нищо!Щом не могат да ни покажат как се интегрират *** за каква европейска солидарност говорим за какви европейски ценности става въпрос всичко е въпрос на сметки така че както казва шопите за какво ручахме жабетата да се напъваме да доказваме какви сме европейци ликвидирахме икономика,енергетика,селско стопанство за да не сме конкуренти на тъпите западняци а сега с *** се оправяйте сами!Ега ти ЕС да ни е честит!
148
9
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
А И НЕ САМО ШЕФОВЕТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ,ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ СЪЩО КРАДАТ МНОГО ! ВСЕКИ ДЕН ЧЕТЕТЕ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ ,ОБИРИ НА БАНКОМАТИ ,БАНКИ ,БЕНЗИНОСТАНЦИИ И Т.Н. ,РАБОТНИЦИТЕ ОБИРАТ КВОТО МОГАТ ОТ ЗАВОДА В КОЙТО РАБОТЯТ ,АБЕ ПРИ ВАС Е НАПРАВО РАЗГРАДЕН ДВОР ,НЕ СА ВИ ВИНОВНИ *** ! ТО СЕГА българин Е ПО-ОБИДНО ОТ *** ! ЗАТОВА ТУК В ГЕРМАНИЯ ПОНЯКОГА КАЗВАМЕ ,АБЕ НЕ ПРАВИ български работи ,ИЛИ АБЕ ДА НЕ СМЕ българи ТА ДА СЕ ГЛЕДАМЕ В ОЧИТЕ И ДА СЕ ЛЪЖЕМ !
147
1
 
9
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
Украйна ако не развие сапунената промишленост ЗАГИВА!!!
146
16
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
НЕ ЗНАМ ЗАЩО УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е РЕШИЛО ТАКА ,ТЯХНА СИ РАБОТА ?! НО българите АКО СИ ВНУШАВАТ И ФАНТАЗИРАТ ,ЧЕ БЕЗ *** ЩЕ ЦЪФНАТ И ВЪРЖАТ ,АМИ НАПРАВО СЕ ЛЪЖАТ ! А С *** ,А БЕЗ *** ,българия ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАЙ-МИЗЕРНАТА ДЪРЖАВА ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ българите КРАДАТ ПОВЕЧЕ ОТ *** И САМИ СИ УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВАТА ! ПРОСТО КРАЖБАТА Е В КРЪВТА НА БЪЛГАРИТЕ ,ВСЕКИ ДЕН ЧЕТЕМ ЗА ШЕФОВЕ ОПРАСКАЛИ МИЛИОНИ ,ОНЗИ ДЕН БЯХА ЗАДЪРЖАНИ ДВАМА ЗА ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ЖЕЛЯЗО ! ТАКИВА СТЕ !
145
0
 
17
 
! Отговори
??? преди 10 години
Ако това е вярно, украинците ще побеснеят ! Те са една от най-ксенофобските нации в цяла източна Европа.