Украйна взима ромите от целия ЕС

"Правда": Указ за това е подписан от президента Янукович
Обновена: 8 окт 2013 22:59 | 8 окт 2013 22:40, Елка Василева
218
Украйна взима ромите от целия ЕС
Градчето Кроа близо до Лил, Франция. Снимка: архив, Reuters

В ЕС се изостри „ромският въпрос“. Западна Европа не знае какво да прави с ромите, които съгласно законните си права се преселиха от Румъния и България в страни с по-голямо благополучие. Преселниците така възмутиха населението в редица райони, че толерантният ЕС постави въпроса за депортирането на ромите.

Място вече се намери: всички ромски катуни от ЕС ще тръгнат към Украйна, пише руският вестник „Правда“ под заглавие „ЕС ще подари на Украйна всички роми“.

През изминалите две години финансираната от ЕС програма за социална интеграция на ромите не даде осезателни резултати. В цяла Европа проблемите са практически еднакви: най-малко 10% от ромските деца на възраст от 7 до 15 години не ходят на училище, а половината пропускат часове. Сред ромите има много безработни. Франция, Германия, Великобритания, Чехия просто не знаят какво да правят с наплива на роми.

Повечето от тях не искат да учат, не работят никъде, много често извършват престъпления /кражби, грабежи/, влизат в конфликт с местните жители и полицията. Те живеят в катуни, мият се в близките фонтани, там и перат и използват същата вода за готвене, пише „Правда“.

В рамките на процеса на евроинтеграция обаче украинските власти решиха да преселят в страната ромите от страните от ЕС. Указ за това е подписан от президента на Украйна Виктор Янукович, продължава изданието.

Изданието подчертава, че в указа се говори не за „собствените“ роми, които и без това не са малко в Украйна, а за хилядите ромски малцинства, които сега живеят в страните от ЕС. Ромите със скандали биват депортирани от Франция, прогонвани от Румъния, екстрадират ги от Финландия. Унгария, в която ромите съставляват 10% от населението, е на ръба на социален взрив. Дори мирните Чехия и Словакия ултимативно искат от властите в ЕС окончателно да бъде решен ромският въпрос, пише „Правда“.

И само Украйна, която много иска да влезе в ЕС, е разработила по настойчива молба на Брюксел „стратегия за интеграция на ромите в украинското общество“ с цел съхраняване на тяхната „уникална самобитност и култура“. 

Има силни съмнения обаче, че коренните жители на Украйна ще се зарадват на нашествието на десетки, дори стотици хиляди „самобитни роми“, се казва в публикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
4
 
! Отговори
аС преди 10 години
То, ЕС, тази роля , на България приготвя с нашата толерантност и безхаберие - гето за всички *** на Европа
143
0
 
8
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Големи глупости !Заселване в Украйна да се реши Ромскя проблем.Ше се налеят едни пари за" Ромска интеграция" в Украйна .Тези Пари ще изчезнат по джобовете на Украински политици и бизнесмени,а проблемът ще стане още по-голям.
142
0
 
20
 
! Отговори
Kreuzritter преди 10 години
Толкова хубава новина, че чак не ми се вярва да е истина!Колко по-хубав би бил животът без *** и кучета!
141
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
де късмет бе а от там близо кеф ти Чернобил кеф Аушвиц де късмет.....
140
1
 
6
 
! Отговори
tatar преди 10 години
da se zabrani izkupuvaneto na kakvoto i da bilo ot romite
139
3
 
11
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
BULGARITE SA TRAKIICI A NE SLAVQNI!!!!
138
1
 
28
 
! Отговори
Добри преди 10 години
Веднага съм готов да поема разходите за еднопосочни билети на поне 1000 роми. Може да организираме събиране на средства. Вече има хиляди желаещи българи да се включат!
137
3
 
3
 
! Отговори
o4evadec преди 10 години
nai novata GORE6TA NOVINA GRUPA OT 8 BALGARI E ZALOVENA I IZPRAVENA PRED FRENSKI SAD SAS 3500 DEBITNI KARTI FAL6IVITE KARTI BILI GOTOVI ZA IZTO4VANE NA BANKOVI SMETKI EDIN DOL DRENKI SME BE *** I BALGARITE NE REVETE TOLKOVA PROTIV NAS DE ...........STATIQ TA E V VESNIK TRUD OT DNES-9.10.2013
136
11
 
1
 
! Отговори
emos преди 10 години
Като ви чете човек колко сте прости и *** и се връзвате на поредната първоаприлска партенка и се замисля дали не е по справедливо, тука да стане Мангалия
135
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко им беше на украинците "оранжевата" революция, та сега подготвят "мангустена" такава.Всъщност напълно съм съгласен, пък както искат да си ги интегрират. А дано, ама надали...
134
1
 
20
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
СУПЕР! Може от Чернобил да мутират и да станат хора.
133
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е това е супер новина. Ако се събират пари за билети ще дам само и само да се изнесат тия *** от страната. За нула време държавата ще се изправи на крака. Просто социалните помощи ще намалеят рязко.
132
2
 
22
 
! Отговори
жоро преди 10 години
как ги виждате тези работи, нашите *** да се преселят в украйна, да не са луди ,ще си се върнат пак тук ,къде иначе ще има безплатен ток, вода , социални и по 20 кинта ако гласуват за серГЕЙ ,а и той няма да го позволи, те са му електората на мръсния ,мазен плъх
131
0
 
26
 
! Отговори
Овации преди 10 години
Най после една добра новина за деня.Халал да са на украинците всичките братя роми.Да платим по 1000 лева на всеки *** , който замине с декларация , че няма право да се завърне тук .Просто прекрасен сън.
130
5
 
26
 
! Отговори
к преди 10 години
Нашите манга, Станишев не ги пускал , нямало кой да гласува за него и герб щели да станат на власт, това най моного го притеснявало ! Много коректен тоз човек , да умре в затвора дано !
129
1
 
23
 
! Отговори
ха преди 10 години
в чернобил а. няма лошо. само да не станат мутанти и да проядът хора.
128
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо ново.На времето Цезар ги е натоварил за Румъния.Просто ги е депортирал.А сега е демокрация.Припят е свободен с всичките си удобства.Има място за всички.Има жилища(някои са абсолютно нови,никой не е живял там), нови болници,детски градини,училища,басейни,паркове.Какво чакат още.Всичко нужно за прекрасен живот.
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До az tamлесно се възстановява , апаратурата стои в готовност
126
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1.връщане на редовна военна служба---2.сформиране на контингент от има няма 30000 *** изпратени на горещите точки на земята--първа линия на фронта----погребани с почести у дома.останалите у дома -трудови войски за по 2 години служба-работа има колкото щеш
125
1
 
16
 
! Отговори
Гецата преди 10 години
Искате да кажете, че е подготвен план за генно модифициране на роми чрез йонизиращи лъчения. Хубаво, а кой гарантира резултата ? Ами, ако се пръкнат създания с по четири ръце - без палци, сещате ли се ? Ще могат да "обработят" двойно повече човеци в метрото...