Бялата вдовица изля възхитата си от Бин Ладен в стихове

Саманта Лютуейт е издирвана за терористичното нападение в Кения
22 окт 2013 21:51, Елка Василева
12
Бялата вдовица изля възхитата си от Бин Ладен в стихове
Саманта Лютейт. Снимка: архив, Reuters

Издирваната от редица държави и Интерпол британка Саманта Лютуейт се е занимавала през последните години не само с подготовка на терористични нападения, а и с писане на стихове, посветени на бившия терорист номер едно Осама бин Ладен, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на британски медии.

Според Би Би Си в компютър на Лютуейт, иззет в Найроби, бил открит текст на ода, която тя съчинила след убийството на Бин Ладен през май 2011 г.

В нея жената, известна в медиите като "Бялата вдовица", нарича Бин Ладен свой учител. „Ние ще продължим започнатото от теб“, заклева се тя.

Още по темата

Лютуейт е подозирана в участие в терористичното нападение, извършено от бойци на сомалийската групировка "Аш Шабаб" срещу търговски център в кенийската столица през септември. Тогава загинаха 67 души.

По информация на телевизия "Скай нюз" западни спецслужби извършили преди две години операция в къща в кенийския град Момбаса, в която се предполагало, че живеела Лютуейт. "Бялата вдовица" успяла да се укрие, но сред вещите й бил открит компютър, в който имало стихове, посветени на Бин Ладен, пише БТА.

По-рано стана ясно, че норвежки гражданин от сомалийски произход е в полезрението на следователите след нападението срещу търговския център в Найроби в края на септември. Този факт доказва съществуването на мрежа, чрез която млади норвежци са били убеждавани да напускат страната си и да се присъединят към Аш Шабаб.

Би Би Си съобщи миналата седмица, че единият от извършителите на кървавото нападение срещу търговския център "Уестгейт" през септември, който се вижда на охранителните камери, е 23-годишен норвежец от сомалийски произход. Казва се Хасан Абди Дхухулоу, пристигнал в Норвегия още като дете през 1999 г.

Норвежките служби твърдят, че се опасяват от увеличаването на броя на лицата, които са напуснали Норвегия, за да участват в конфликти, да се обучават в лагери или да се присъединят към "терористични мрежи".

Близо 33 000 души от сомалийски произход или със сомалийско гражданство живеят в момента в северното кралство по официални данни, като по този начин те представляват едно от основните незападни малцинства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбукан нерез да я ***, и после да я зашият в корема на прасе с парче сланина, което да яде! Шизофреници ислямизирани!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво правят 33000сомалийци, които са и *** и мюмюлмани, в Новрегия? Да не аз да съм ги пуснал там. Ще си берат плодовете на ид.иотската политика.
6
0
 
10
 
! Отговори
qw преди 10 години
как една хубава терористка няма само жвотни
5
0
 
11
 
! Отговори
някой преди 10 години
Егати противното прасе е тая!
4
3
 
5
 
! Отговори
x преди 10 години
Бялата ви вдовица да си е-е майката.това е ясно Не ми е ясно обаче,това ли е най-важната ви новина и новина ли е това изобщо.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой трябва да им обясни на тези , че станат ли убийци на невинни хора заминават в Ада, а не в Рая! Лъжат ги та пушек се вдига! То така ако се ходеше в Рая у нас нямаше да има и един политик!)))
2
1
 
26
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Грозноватичка. Да се самовзриви в пустинна местност.
1
1
 
44
 
! Отговори
А дано, ама надали преди 10 години
Като я хванат, веднага ще си спомни, че е британка и ще потърси помощ от английското посолство. Надявам се да не я получи !