12-годишен работел като хакер за Анонимните

В замяна момчето получавало видеоигри
28 окт 2013 09:01, Елка Василева
6
12-годишен работел като хакер за Анонимните
Снимка: архив, Reuters

Дванайсетгодишно момче от Квебек, Канада, работело като хакер за групировката Анонимните в замяна на видеоигри, съобщава в. "Торонто сън".

Момчето успяло да разбие защитата на няколко правителствени и полицейски сайта и да ги извади от строя понякога за два дни, като нанесло щети за 60 000 долара. Момчето извършило атаките през пролетта на 2012 г.

Невръстният хакер, който е ученик в училище в предградието на Монреал Нотр Дам дьо Грас, е съден в трибунал за непълнолетни и пледира виновен по три обвинения. Присъдата на невръстния хакер ще бъде произнесена идния месец.

В хода на разследването стана ясно, че ученикът използвал три типа атаки. Първата блокирала достъпа до сайта, втората променяла информациите в сайта, а третата използвала пропуски в защитата на сайта и давала достъп до сървърите с базите данни.

През 2000 г. в Монреал момче на 15 години, известно с прякора Момчето на мафията, причини щети за 1,7 милиарда долара отново чрез хакерски атаки. То беше осъдено на 8 месеца затвор, които излежа в изправително училище за непълнолетни. После получи оферти за работа като киберексперт.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
дас преди 10 години
тоз не е никакъв хакер просто тоя който иска да хакне сайта знае че все ще някога ще го хванат! намерил е някой балък и му е разказал как се хаква дума по дума и ето резултата 12 годишно келешче
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се съдят онези които ще съдят това момче, защото те на тази възраст не са колкото 12 годишното момче, Евала пич... Засрами ги, един ден ти ще си върхна на пирамидата.. а те в канафката !
4
3
 
2
 
! Отговори
fdfd преди 10 години
do 1 , horata v chujbina si kupuvat originalni igri a ne ot skapanite torenti
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На крив оптичен кабел интернета му пречи. Какво им е виновен хакера като не са си защитили сървърите? Куките се скъндзават за $20 000 и ето резултата.
2
2
 
15
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До bashkirchoМислете трезво! На първо място това е ДЕТЕ на 12 години, което не осъзнава напълно какво прави! Това, че е гений не променя факта, че е дете... Въпроса е, че определена група хора са се възползвали от този негов потенциал. Тук не искам да коментирам дали целите са били правилни или неправилни! Важното е, че от това дете ще стане голям човек като порастне! Със сигурност някоя фирма за сигурност ще се опита да го привлече в екипите си! :)
1
6
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Basi prostia haker da bachka za video igri pri polojenei che moje da si gi svali ot torent...