Чистката в Северна Корея – епизод пореден

Отзован е посланикът на Пхенян в Швеция
27 дек 2013 16:00, Елка Василева
48
Чистката в Северна Корея – епизод пореден
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Чистката във властта в Северна Корея изглежда продължава с предполагаемото отзоваване на посланика на Пхенян в Швеция, предаде Франс прес, позовавайки се на южнокорейски медии.

Посланик Пхак Куан Чхол и съпругата му били забелязани насред ескорт от севернокорейски агенти да се прекачват на полет за Пхенян на летището в Пекин, твърди южнокорейската агенция Йонхап, която се позовава на дипломатически източници.

Още по темата

Преди няколко дни агенцията съобщи за отзоваването на севернокорейския посланик в Малайзия Ян Йон Чхол, който е член на семейството на екзекутирания в средата на декември Джан Сон Тхек, чичо на севернокорейския ръководител Ким Чен Ун.

Бившият заместник-председател на Националния комитет на отбраната, смятан за втория най-влиятелен човек в държавата след идването на власт на Ким Чен Ун през 2011 г., беше екзекутиран по бързата процедура по обвинения в контрареволюционна, антипартийна и отцепническа дейност.

Анализатори смятат, че в момента в Пхенян тече мащабна чистка на приближени на Джан Сон Тхек, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не си човек в Северна Корея или *** в Иран това е положението!!!
3
3
 
21
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Ким Чен Грух или по-точно Грухиса в страната на хахавотата :D
2
4
 
28
 
! Отговори
там ги бесят преди 10 години
тука ДОГАН СОПОЛЕТО И г н МУУн ГАНЕВ занесехо папката с българските шпиони агенти в ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО ПРАЗНИЧНО С ВЪХИЩЕНИЕОТ ДОБРАТА СИ ПРЕДАТЕЛСТКА РАБОТА ....ЕДИНИЯТ УМРЯ ОТ РАК ДРУГИЯТ СКОРО ЩЕ Е ПРИ НЕГО
1
21
 
11
 
! Отговори
Що за новини преди 10 години
И? Какво от това? На кой му пука бе, НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!