Ходорковски отиде в Швейцария

Бившият олигарх отпътувал от Берлин с влак
Обновена: 5 яну 2014 21:46 | 5 яну 2014 21:33,
19
Ходорковски отиде в Швейцария
Михаил Ходорковски Снимка: БТА

Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски е напуснал Берлин и се намира в Швейцария, съобщи за Франс прес негова говорителка.

"Мога да подтвърдя, че Ходорковски пристигна с влак в Базел. Целта на визитата му е частна: той и жена му придружават двамата си синове обратно в училището им в Швейцария, съобщи за ИТАР-ТАСС по телефона представителка на швейцарската агенция за връзки с обществеността "Креафактори" Соня Гилг, като не пожела да уточни къде ще отиде той след това.

Още по темата
Бившият шеф на ЮКОС и семейството му са "благодарни на властите на Швейцария за предоставената възможност", гласи съобщение на англоезичния сайт на пресцентъра на Михаил Ходорковски и Платон Лебедев.

Освен това се отбелязва, че Ходорковски "засега няма планове за временно пребиваване в Швейцария или другаде".

Властите на конфедерацията на 30 декември издадоха на Ходорковски виза, която му позволява да влиза в Швейцария и в други страни от Шенгенския договор. Документи за нея той подаде в швейцарското посолство в германската столица на 24 декември.

След излизането от затвора в Русия Ходорковски пристигна в Берлин с частен самолет, предоставен от немски бизнесмен по молба на бившия външен министър Ханс-Дитрих Геншер, който според някои информации е спомогнал за помилването на Ходорковски.

Както отбелязва ДПА, засега не е известно, колко дълго той възнамерява да остане в Швейцария.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
11
 
! Отговори
Бай Шиле преди 10 години
А пък баба Пена отиде в съседното село да си купи нещо от магазина. Разликата между баба Пена и Ходорковски е, че ако баба Пена не се върне на село, всички нейни съселяни ще се притеснят да не и се е случило нещо, защото я обичат. Ако Ходорковски не се върне...на никой няма да му пука.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма новина!!! Няма защо! Утре ще ни съобщите, че обядвал в МакДоналдс. Няма ли нищо друго, за което да пишете?
12
0
 
4
 
! Отговори
Дадеама преди 10 години
Обаче па не са му дали работна виза на човека !
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер изглежда за човек който е бил в затвора.
10
2
 
14
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Докъде стигна завалийката, да взема разстоянието Берлин - Базел с влак, а какви времена бяха! Ще видя ли някой път наш олигарх във влака?
9
2
 
23
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Какво да го обсъждаме повече мошето.... Отказа се от политиката, изгуби интерес към бизнеса,.... Юкос вече е Роснефт. Явно е, че в прогресивните и превъзпитателните руски затвори се потвърждава максимата написана от великия поет: "влезна в затвора, попадна на хора и стана човек"Сега най-вероятно ще основе фондация за подкрепа на измъчваните и незаконно държани хора в Гуантанамо;-))
8
2
 
17
 
! Отговори
ФСС преди 10 години
До Анонимен ами хитлеристкото злато си е пак в Швейцария. През 95г имаше разследване че швейцарските банки са били трезор за хитлеристите че в тях има милиарди долари и марки заграбени от златните резерви на окупирана Европа. Но никой не направи нищо да ги конфискува. И Мусолини се опитва да прехвърли към Швейцарската конфедерация пари и злато като открадне златния резерв на Италия за себе си но уви. Хванат е на границата и разстрелян от италианските партизани. Американците през 1946г ограбват златния резерв на Италия
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Джадай" да си на тоя свят. / Сега след като се самоцензурирарах се надявам Джадайските слуги да не ми истрият пак. /
6
3
 
26
 
! Отговори
бляд преди 10 години
Мошеника да запали предебела свещ от чист пчелен восък за здравето на Путин,щото можеше да полежи още 10-тина зими в магарешкия рай
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Инетресно ми е какво се е случило със всичкото нацистско злато и пари, което е изнесено в Швейцария?"Нека ти стане още по интересно:Защо цивилизоаваната и демократична Швейцария през 2та световна не е била пипната от кръвожадните нацисти и диктатора Хитлер, а в техните банки са били авоарите на цял свят така нужни на нацистите.Банките на коя цивилизована страна съхраняват парите търговците на наркотици, проституция, търговците на оръжие и търговията с човешки органи.
4
1
 
24
 
! Отговори
пичове преди 10 години
обеснете заграбил? ...някой му е помагал имал е гръб...дидо пеевски свинята да не би да не е крал ? всяка крушка има опашка
3
1
 
21
 
! Отговори
Питане преди 10 години
Инетресно ми е какво се е случило със всичкото нацистско злато и пари, което е изнесено в Швейцария? Гледах един филм по Дискавъри, но там само се разправяше колко пари и злато са изнесли нацистите, но не стана дума дали са го върнали банките обратно после по служебен път на Германия?
2
1
 
29
 
! Отговори
алилиии преди 10 години
как че смета доларите, дали не е забраил за 10г цифрите, шото едно е да шиеш ватенки, друо - долари да броиш. Целата работа си е баш граф Монте Кристо, първо - съкровището, после -вендета ако кгб-то не го нахрани с плутонии...
1
1
 
49
 
! Отговори
яяя преди 10 години
колко бързо се уреждали швейцарски визи...!