Данните на 10 000 нелегални имигранти в Австралия разкрити погрешка

Разгласяването на подобна информация нарушава правата им
19 фев 2014 13:26, Елка Василева
7
Данните на 10 000 нелегални имигранти в Австралия разкрити погрешка
Снимка: архив, Reuters

Управлението по въпросите на имигрантите в Австралия пусна погрешка на своя сайт личните данни на почти 10 000 нелегални имигранти, задържани от граничните и имигрантските органи на страната, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки публикувана днес декларация на управлението.

Според Ройтерс това е близо една трета от всички настанени в австралийските центрове за задържане на имигранти.

"Тези данни вече са свалени от сайта. За да се предотвратят подобни грешки в бъдеще, тече служебна вътрешна проверка", заяви представителка на ведомството.

Изнесената информация съдържа имената, гражданството и сегашното местонахождение на нелегални имигранти в лагерите за временно настаняване на територията на съседна Папуа Нова Гвинея и на малката островна тихоокеанска държава Науру. Тези лагери са разположени там по споразумения с техните правителства.

Австралийски правозащитници обявиха, че разгласяването на информация от подобен вид нарушава правата на имигрантите. То може да застраши хората, бягащи от преследване, и така да ги постави в сериозна опасност. Според виден адвокат правозащитник, цитиран от Ройтерс, изтичането на тези данни може да наложи някои имигранти, които са били смятани за неотговарящи на условията за получаване на убежище, сега да го получат, за да не бъдат изложени на риск, след като самоличността им е обявена публично.

Преди две седмици Върховният комисариат на ООН за бежанците критикува консервативното австралийско правителство на Тони Абът за неприемливите условия в лагерите и за неясните процедури по определянето на статута на имигрантите. В понеделник в лагера на остров Манус на територията на Папуа Нова Гвинея избухна
вторият от една седмица бунт на задържаните там, при което загина 1 човек, а 77 бяха ранени. Това доведе до призиви за затварянето му, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
kremena ot st. zagor преди 10 години
Spomnqte li si navremeto v dira se podvizavashe edin simpatichen unikum kremena ot stara zagora.Tova cidnito sas pozdravite e ot sastiq vid. S tazi razlika che kreaturata Kremi ot St. Zagora nr be zlobna i kade po zabavna
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами в тая част на света бългасркия правопис е последното което някой го интересува. Снимал съм дипломите книжките басейна ми къщата ми и още в нета е напиши пирамиди фараони 2 днес.бгимам много научни разработки които вече са приети и одобрени от международната организация но аз вече съм в часния сектор да не говорим че Западна Европа вече не е това което беше когато бях там. Затова ти си в гето защото до толкова ти стига акъла да чистиш *** за друго повече не ти идва пхахапоздрави от сидни
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надушвам кой нелегален имигрант ще бъде ек$традиран пръв.$амо $тойте и гледайте! :D