В Киев чакат оставка от Янукович

Бившият премиер Юлия Тимошенко все още не е на свобода
22 фев 2014 16:29, Красимир Ангелов
44
В Киев чакат оставка от Янукович
Снимка: Reuters

В украинския парламент чакат писмено изявление на президента Виктор Янукович, в което той обявява, че подава оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това заяви днес пред журналисти депутатът от опозиционната партия "Баткившчина" Николай Катеринчук. "Вече получихме устно изявление от Виктор Янукович. Сега очакваме писмено", каза той.

Оставката е била поискана от името на протестиращите от лидера на опозицията Арсений Яценюк, допълни Катеринчук, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Противно на твърдението депутатът от украинската Партия на регионите и съветник на президента на Украйна Анна Герман опроверга слуховете, че Виктор Янукович е подал оставка. По нейните думи Янукович продължава да изпълнява своите задължения като държавен глава.

Конгресът на Партията на регионите на президента Виктор Янукович, който се провежда в източния индустриален град Харков, осъди случващото се в Киев и го определи като преврат, наречайки действията на опозицията "въоръжено завземане на властта”, предаде АФП.

Зам.-председателят на ПГ на Партията на регионите в украинския парламент Олег Царев призова участниците в конгреса на партията да обсъдят по-нататъшни действия, „за да не допуснат разруха в онези региони, където ситуацията още е стабилна и на първо място в Днепропетровск, Харков и Крим. "Нашата задача е да се организираме и да не допуснем хаос", подчерта той.

Въпреки че по-рано днес Върховната рада гласува и постановление за освобождаването на бившия премиер на страната Юлия Тимошенко от затвора, където тя се намира в момента, тя все още не е на свобода. Говорителката на Юлия Тимошенко - Наталия Лисова, оттегли твърдението си, че бившият премиер на Украйна е освободена, предаде Асошиейтед прес.

По-рано Лисова заяви пред Асошиейтед прес, че Тимошенко е пусната от затвора, където излежава седемгодишна присъда за злоупотреба с власт. По-късно обаче говорителката уточни, че е имала предвид само, че е взето решение, според което Тимошенко трябва незабавно да бъде пусната на свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Русия е най-безправовата държава в целия свят, синомим на посредственост, бедност и мърсотия.Тя е съвременната империя на злото. Украинският народ трябва да бъде много щастлив, че успява да се измъкне от отровната хватка на Москва.
17
5
 
6
 
! Отговори
. преди 10 години
само не мога да разбера кои са тия *** шматки които застават зад янукович? промити мозъци колкото искаш. тва да мразиш САЩ не означава че трябва да подкрепяш Русия и поробването им върху един народ. смърт за сите.
16
5
 
12
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Спокойно, Игрите свършват утре и Владимир Владимирович ще се позанимае с вас.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия и Беларус може да използват ситуацията и да си поделят Украйна. Путин ще вземе източна и Лукашенко западната част.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Титушките" (мутрите),които пребиваха невинни жени и деца на Майдана, масово бягат от Киев на изток - към Мордор.
13
1
 
4
 
! Отговори
от 11 преди 10 години
И пред нашите прадеди.
12
1
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 5 Да и е заявил лично ,че няма да подаде оставка . Доволен ли си? Подписал е споразумение с толкова други държави ,просто си го спазва. Включително и САЩ и ЕС го знаят това и никой не го критикува.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това там е древна българска земя. Да гният в ада всички, които лъжат пред очите на Тангра.
10
4
 
6
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
"Титушките" (мутрите),които пребиваха невинни жени и деца на Майдана, масово бягат от Киев на изток.Свалят черните униформи с жълти ленти на ръкавите,забелязани са и такива,обкичени с рула тоалетна хартия(за всеки случай).
9
3
 
10
 
! Отговори
допълнение към 1 преди 10 години
Също толкова противно ***, колкото Станишев... и нагло !!!
8
6
 
7
 
! Отговори
Анти-U$A преди 10 години
В момента народния опълчения се организират в Кримска област, в Харковска, Днепропетровска и Донецка област. В тези области, представляващи над 50% от територията и над 50% от населението, хората отказват да се подчиняват на Майданистите.Украйна в настоящите и граници е геополитически труп, несъществуваща държава. Трябва да признаем, че фашистите са адски глупави парчета. Винаги в историята, когато някой иска да разбие една държава, най-ефикасният начин е да насъска фашистите. Е, честито!
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже и да подаде оставка, тя няма да е законна защото го карат да подпише под дулото на пистолет.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя няма да мине само с оставка, ами с нещо по-лошо.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aСъветски *** обявил че нещо е държавен преврат. Браво на братята в Украйна. На прав път са значи.
4
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ne samo tam q o4akvat ostavkata mu v Amerika sa6to,kadeto ne ,mogat sas sila i agresiq probvat i drugi sredstva,sega e xoda na Rusia ,tova si be6e 4ist teatar ,Ukraina e kato Balgaria pionka na velikite sili
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този няма да си подаде оставката, а онази никога няма да види свобода.
2
4
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Да чакат. Съветничката му е обявила за събитията че са държавен преврат.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също толкова противно ***, колкото Станишев...