Руски въздушни десантчици и морска пехота се предислоцират

Изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство в засилен режим
Обновена: 27 фев 2014 11:56 | 27 фев 2014 10:15, Елка Василева
221
Руски въздушни десантчици и морска пехота се предислоцират
Владимир Путин. Снимка: БТА

Морски пехотинци от руския Балтийски и от Северния флот се натоварват на големи десантни кораби. Те ще получат конкретна задача след излизането на корабите в открито море, съобщи ИТАР-ТАСС по повод разпоредената вчера от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин внезапна комплексна проверка на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг.

Още по темата

Според пресслужбата на руското министерство на отбраната въздушни десантчици от Псков се готвят за стоварване в райони, които ще станат известни, едва след като самолетите стигнат определените зони.

Според говорител на министерството на отбраната всички високомобилни подразделения от въздушно-десантните войски и морската пехота са "готови за стоварване при всякакви климатични условия". Успоредно с действията им танкови съединения и подразделения от Западния военен окръг се придвижват с железопътни композиции до значително отдалечени от гарнизоните им полигони.

Командващите армии и съединения са получили от Генералния щаб запечатани пликове, съдържащи задачите на войските и сили с указания за регионите, в които трябва да действат, добавя агенцията, цитирана от БТА.

Руски изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство, охранявайки в засилен режим въздушното пространство в разпоредената вчера проверка на бойната готовност на войските, съобщи междувременно министерството на отбраната в Москва, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Изтребителите постоянно патрулират въздушното пространство в граничните райони. Летците тренират дозареждане с гориво във въздуха от самолети цистерни Ил-78. Бомбардировачи от Западния военен окръг изпълняват на авиационни полигони учебно-бойни задачи с цел поразяване на условен противник, а подразделения от радиотехническите войски увеличават радиолокационното поле.

В проверката на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг на Русия участват близо 150 хиляди военнослужещи от различни видове въоръжени сили и родове войски, около 90 самолета, над 120 хеликоптера, 880 танка, повече от 1200 единици военна техника и близо 80 кораба, посочва министерството, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истински се забавлявам с агонизиращата Москва :)
159
3
 
7
 
! Отговори
до Румен221 преди 10 години
"Каквото посееш, това и ще жънеш"... не го е казал българският народ, а иудейският учител Иисус, наричан от гърците Христос.
158
1
 
34
 
! Отговори
Финандрис преди 10 години
До Ленинееее, пръцкоооо... хахаха! Какъв МВФ бре, лемур?! Не помниш ли лани кака ти Лагард как клеча пред вратата на Путин и китайския президент да ги моли да налеят малко кинти в МВФ, че не им стигаха нещо за Гърция, Кипър, Испания, Италия, Ирландия, Португалия, Франция... все проспериращи *** икономики...
157
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украински банки дължат на Русия към 100 милиарда долара и не искат да плащат или да върнат дълга с територия.
156
5
 
48
 
! Отговори
тя преди 10 години
Браво Путин ! Няма само натовски и американски войски да се разхождат из целия свят!
155
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Украйна капитулира, Русия ще вземе и украинските тръби за газ и няма да има нужда от Южен поток. Тогава цената на газа за България може да скочи на 1000 долара.
154
43
 
8
 
! Отговори
Ленин преди 10 години
Абе, какви минуси слагате? Той, Путин не може да пръдне без да му кажат от Вашингтон, Нали ако МВФ се изтегли от Русия безработните ще сринат Кремъл до основи. Егати БГ Руснаците си имаме, по-руснаци от оригиналните!
153
19
 
4
 
! Отговори
Ленин преди 10 години
А дали са си взели достатъчно водка! В смисъл, така и така само ще ги лашкат нанякъде без да правят нищо, поне да има за из път!
152
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХОРА, НЕ ПИШЕТЕ МИНУСИ НА ЧЕРВЕНИТЕ ***. КАТО СТАНАТ НЕФЕКТИВНИ, ЩЕ ИМ СПРАТ ПАРИЧКИТЕ.
151
1
 
11
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Казано е във Вечната Книга...:- "Който сее ветрове, ще жъне бури"...А Великият Български Народ е казал...:- "Каквото посееш, това и ще жънеш"...и още- "Каквото повикало, това и отговорило"....
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМА ОНАЯ ПИАЯНКА ЕЛЦИН КАДЕТО ИЗРЕЗА РАКЕТИТЕ SS 18 ВОИВОДА ИЗВЪРШИ ПРЕДАТЕЛСТВО РАКЕТИТЕ ИМАХА ПОНЕ 25 ГОДИНИ ОЩЕ БОИСПОСОБНОСТ СЕГА СА САМО 40 МИСЛЕ СЕ ПРЕДИ ДА СЕ ДЕИСТВА ПИЯНА РАБОТА
149
0
 
8
 
! Отговори
До Хонорик преди 10 години
Само, че там има една голяяяма военноморска руска база. Демек доводите ти не са стабилни. Пък и нали знаеш има Велики сили, които като кажат нещо то се случва. САЩ мълчи засега.
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е издал секретна заповед за насочването на ядрените арсенали от европейската територия към София, заради вапцването на паметника на съветските окупатори с цветовете на украинското знаме. Вероятната цел ще бъда военноисторическия музей. Запасявайте се с консерви с боб, докато още не са разграбени!
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А той и Наполеон не е бил висок,ама силен характер,да му се чудиш чак...
146
0
 
11
 
! Отговори
до супернова преди 10 години
Не съм ходила в Дамаск уважаеми!Но и да отида знам какво ще видя-разруха и човешка болка!Очаквания резултат от напъните на западните ястреби да сложат ръка върху поредната неудобна страна!И не обичам вестникарските клишета-не чета вестници,не гледам манипулирани новини ,намирам друг начин да се информирам за интерсуващото ме!
145
5
 
3
 
! Отговори
Vankata преди 10 години
Войната започна!!!
144
1
 
21
 
! Отговори
Хонорик преди 10 години
Това,че защитавам правото на независимост на Украйна,не означава че симпатизирам на убийците от САЩ.Един ден и те ще платят цената на своята алчност и агресия и донякъде започват да я плащат,понеже виж колко американски командоси се самоубиха поради посттравматичен стрес и също колко граждани там убиха свои съученици или колеги,понеже превъртяха.
143
2
 
20
 
! Отговори
Хектор-Факти преди 10 години
Притежава най-големите световни запаси от минерали и енергийни ресурси, на 1-во място в света е по добив на нефт и природен газ. Често определяна като енергийна суперсила от запада. Русия има най-обширните горски масиви в Европа.Русия е на 6-то място в света по брутен вътрешен продукт за 2011 г.$ 2,383 трлн., разполага с 5-те по численост въоръжени сили в света и 3-ия по стойност военен бюджет след САЩ и Китай. Тя е сред 10-те ядрени сили и притежава най-големия ядрен арсенал. Русия е сред най-бързо растящите икономики на планетата. През 21-ви век отново заявява претенциите си да бъде суперсил
142
14
 
10
 
! Отговори
Сирия преди 10 години
Нали СССР (Русия) претендираше, че гражданската война в Сирия била вътрешен проблем. Сега що искат да се месят в суверенна държава. На тези дето злорадстват по-долу ще им кажа да попрочетат малко история и да анализират настоящето ни, в което точно проруски партии ни продадоха на алчни "демократи" и руски олигарси и издоиха народа, за да е на този хал в момента. Уважавам факта, че руснаците са ни освободили от турско робство, но тяхната политика е била и си остава имперска.
141
9
 
3
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До до 143Ох, а някой още пее фалшиво "Пууутин спасииил Сиииирияяя..." Да си ходил случайно скоро до Дамаск да видиш това велико "спасение" на какво прилича, любителю на вестникарски клишета?