Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна

Аргументът му е необходимостта да се защитят руските граждани
Обновена: 1 мар 2014 23:54 | 1 мар 2014 16:31,
307
Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин внесе в Съвета на Федерацията (горната камара на парламента) искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Путин аргументира стъпката с необходимостта да се защитят руските граждани и персонала в руската военна база в украинския стратегически район Крим, посочва Асошиейтед прес.

Гласуването ще премине в открит режим, предаде РИА Новости. Съответното решение беше взето на извънредното заседание на Съвета на федерацията днес. За приемане на решение е необходимо обикновено мнозинство от гласовете на сенаторите, или 84 гласа.

Комитетът на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност разгледа обръщението на президента и единодушно реши за препоръча на камарата да даде съгласие на президента за използване на въоръжените сили на Рускта федерация на територията на Украйна до стабилизация на обществено-политическата обстановка и внесе съответния прокет за постановление, заяви ръководитгелят на комитета Виктор Озеров. Същото решение единодушно е взел и международният комитет.

По-рано изпълняващият длъжността външен министър на Украйна Андрий Дешчиця съобщи, че Русия отказва да преговаря с Украйна съгласно споразумение за гарантиране на териториалната цялост на Украйна. 

Украйна поиска консултации с Москва, след като я обвини, че разполага свои военни в района на Крим. Много сме обезпокоени от днешната информация, че Русия отказва да участва, каза министърът.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че руското енергийно министерство не вижда причина да удължи отстъпката в цената на газа, договорена с Украйна за второто тримесечие заради неизплатени задължения за доставки, заяви представител на ведомството, цитиран от Интерфакс и Ройтерс.

По-рано днес руският газов гигант Газпром съобщи, че Украйна има "огромен" дълг за газ от 1,55 милиарда долара, който не е платила на Русия. Задълженията са за миналата година и за доставките доставките до момента тази година. Компанията подчерта, че преференциалните цени, договорени с Киев, могат да бъдат оспорени.

"Имаме добри отношения с Украйна, транзитът работи, трябва само да плати газа . . . Засега просрочените плащания възлизат на 1,549 милиарда долара", посочи пред Риа Новости говорителят на Газпром Сергей Куприянов.

Украйна трябва да плати около 400 милиона долара за газа, внесен през февруари тази година по договора между Нафтогаз Украйна и Газпром, съобщи украинският министър енергетиката Юрий Продан, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му текущият дълг на страната за потребление на руски газ е достигнал около 2 милиарда долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
13
 
12
 
! Отговори
dim преди 10 години
КАК ЩЕ СЕ ПОЧУСТВАТЕ АКО ТУРЦИЯ ПРАТИ ВОИСКИ ДА ПАЗЯТ ТУРЦИТЕ ОТ КЪРДЖАЛИ.НАПРИМЕР.КАК.
192
2
 
9
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До 236Да така беше, както пишеш, но за 24 г. либерализъм след комунизма не се създаде абсолютно нищо.Даже един цял първокласен път от град до град не сме изградили. Не съм комунист в никакъв случай, но трябва да бъдем реалисти. България е страна, която трябва да бъде управлявана от консервативни и националистически сили особено с оглед на местоположението ни. Крайният либерализъм и свободията НЕ СА ЗА НАС. Иначе ако продължаваме така, наближава надгробната ни песен като държава и народ.
191
16
 
13
 
! Отговори
CCCP преди 10 години
Добре че България не е Руска Република , сега щеше да ни помете Путин
190
22
 
20
 
! Отговори
1 преди 10 години
Някакви болни мозъци пишат тук, че руснаците искали от нас само дружба и приятелство, нищо друго. 45 г България беше руска колония, дивашкия руски комунизъм унищожи родината ни, унищожи националните ни добродетели, унищожи достойнството и себеуважението ни като народ и индивиди.Точно заради малоумния им социализъм и ние изперкахме и днес се въртим като мухи без глави.Заради идеята и практиката на руските колхози българското село бе тотално унищожено, а точно там са корените на българския народ
189
9
 
12
 
! Отговори
куку преди 10 години
Янукович е откровен руски агент.Виждате докъде докара родината си.Сергей дмитриевич си е руски евреин, отраснал и обучен в русия, правете си сметката и нас докъде ще ни докара.
188
14
 
11
 
! Отговори
Боев преди 10 години
Режимът на путин е фашизъм в най-чист вид. Агресивен дивашки фашизъм.Първо заграбиха приднестровието, което е много далеч от русия, после нападнаха малката грузия и заграбиха половината територия на грузинците, сега украйна, утре най-вероятно балтийските републики.Руския агент сергей дмитриевич прави всичко възможно да раздели България на две и половината да хариже на турция, другата половина на путин.А ние в това време лапаме мухи и слушаме опорните точки на моника станишева.
187
5
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Ето като този 229, с разваления български са напускали да пишат глупости по форумите, а истината е, че под игото на великия руски народ-богоносец ще имате право само да мълчите и да гледате в земята, докато руския полицай ви налага с палката.
186
11
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Руснаците са болна нация , уверих се. 99% са заразени от националсоциалистическите идеи на Хитлер, само че в руски вариант. Когато ви вземат Черноморието (или цяла България), ще се молите да ви признаят за равни "братушки", но ще има само шутове в задниците ви от "по-висшата раса".
185
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпи българите, ще научите да различавате черно от бяло, моля! Путин въднъж каза: "мухи отделно, кюфтета- отделно, не трябва да се бърка". Русия не се нуждае от територията на България! Русия е писнало от техните тъжки проблеми, други не са възможни! Русия иска от България само приятелско сътрудничество и нищо повече! Това завинаги, повярвайте!
184
13
 
14
 
! Отговори
Война? преди 10 години
Путин луд ли е ?При война ще загинат и украинци, и руснаци.Това не е 20-ти век.Дано се размине,но света ще се промени към по-зле.Студената война ще се завърне.СЛАВА НА УКРАЙНА.
183
5
 
18
 
! Отговори
Божо преди 10 години
*** умрял е страхотно обръщение, живи охлюве !!! хитрер е затрил много германци под предлог, че ще ги пази от не знам си какво !!! Повтарям, не съм против руските хора, те са хора като нас, но и украинците са като нас !!! Защо да подкрепяме една диктатура, само защото е с много оръжие и е страшна !!!
182
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 10 години
До турчин"Майка" Турция 89-та по два пъти ви освобождава халките по границата. И на влизане и на излизане.Като гледам, ви е харесало. Пробвайте пак. Успех.
181
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да се разминете само с Крим Половината Украйна е с Руски знамена. над Кметствата
180
6
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До анонимен 215 Абсолютно си прав. Свършило вече.Янукович е персона нон грата в цяла Украйна,но нацистите в Киев са мразени и то истински мразени. А като видяха,че няма кой да им помогне,естествено ,че ще се обърнат към Русия. Прави са си хората. А тия извратеняци от ЕС,повече да не ми плямпат за права на човека,щото видяхме как тези права важат само за "правилните хора". За тия от ЕС ,убитите ченгета и осакатения полицай не са хора и за тях те нямат права.***
179
6
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Не знам как въобще може да има хора ,които да се радват и подкрепят подобни действия.Дано няма война! Горките украинци.А политиката на Руската Федерация все е била такава и такава ще остане, същата като на САЩ и техните постановки в Близкият изток.И от двете- имперска, зла политика.Жалко за слабите,губещи се в техните амбиции.
178
12
 
11
 
! Отговори
Финландска шайба преди 10 години
Който се смее последен най-добре се смее, а Путин си прави сметките без татарите
177
1
 
14
 
! Отговори
истината преди 10 години
През 57ма Хрушчов подари Крим на Украйна заради жертвите дадени през ВСВ и ...Сега Путин ще си прибере Крим и източната част без никой копче да му каже. ЕС ще пореват, САЩ ще протестират, но в крайна сметка Украйна е жестоко фалирала и парите на МВФ и ЕС ще стигнат само за половината.Руснаците също не са цъфнали. Така, че едните ще възстановяват западната, другите източната. Най-вероятно това вече е решено от великите. Каквото и да ви приказват става дума за пари. За много пари.
176
14
 
17
 
! Отговори
Божо преди 10 години
***, в Украйна живеят руснаци, значи путин може да ги "защитава", а ердоган не може да "защитава" ???? Не разбирате ли, че сатрапите винаги" ЗАЩИТАВАТ"!!! Обикновените руснаци не заслужават да живеят в 19-ти век, а новите помешчици да живеят като крезове !!! Разберете, една просперираща модерна Украйна е СМЪРТ за постсъветската олигархична путинова империя !!! Аз искрено се надявам руснаци и украинци да се освободят от гнусния посткомунизъм, от който страдаме и ние !!! Бог да е с тях !!!
175
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е способна и България да окупира,стига да има изгода от това.
174
5
 
21
 
! Отговори
ГЕНЧЕВ преди 10 години
До Анонимен: АМИ ,НА МРЪСОТИЯТА НА САЩ / ВКАРВАНЕ НА ДВА САМОЛЕТОНОСАЧА В ЧЕРНО МОРЕ ЧАК ДО ОДЕСА ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ИГРИТЕ В СОЧИ / , КАК СМЯТАШ ,ЧЕ РУСИЯ ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ - С МОЛЕБЕН В НЯКОЯ ЦЪРКВА ЛИ ? САМО ТАКА, ТВЪРДО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОКАЖЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ УБИЙЦИ ,ЧЕ РУСИЯ НЕ Е АРАБСКИЯ СВЯТ ,КОГОТО САЩ ОБЪРНАХА С КРАКАТА НАГОРЕ И ИЗБИХА МИРНИЯ НАРОД ! А ,ВИЕ БЪЛГАРСКИ "ДЕМОКРАТИ"-ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ,МОЖЕ ДА СИ ЛАЕТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ !