Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна

Аргументът му е необходимостта да се защитят руските граждани
Обновена: 1 мар 2014 23:54 | 1 мар 2014 16:31,
307
Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин внесе в Съвета на Федерацията (горната камара на парламента) искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Путин аргументира стъпката с необходимостта да се защитят руските граждани и персонала в руската военна база в украинския стратегически район Крим, посочва Асошиейтед прес.

Гласуването ще премине в открит режим, предаде РИА Новости. Съответното решение беше взето на извънредното заседание на Съвета на федерацията днес. За приемане на решение е необходимо обикновено мнозинство от гласовете на сенаторите, или 84 гласа.

Комитетът на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност разгледа обръщението на президента и единодушно реши за препоръча на камарата да даде съгласие на президента за използване на въоръжените сили на Рускта федерация на територията на Украйна до стабилизация на обществено-политическата обстановка и внесе съответния прокет за постановление, заяви ръководитгелят на комитета Виктор Озеров. Същото решение единодушно е взел и международният комитет.

По-рано изпълняващият длъжността външен министър на Украйна Андрий Дешчиця съобщи, че Русия отказва да преговаря с Украйна съгласно споразумение за гарантиране на териториалната цялост на Украйна. 

Украйна поиска консултации с Москва, след като я обвини, че разполага свои военни в района на Крим. Много сме обезпокоени от днешната информация, че Русия отказва да участва, каза министърът.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че руското енергийно министерство не вижда причина да удължи отстъпката в цената на газа, договорена с Украйна за второто тримесечие заради неизплатени задължения за доставки, заяви представител на ведомството, цитиран от Интерфакс и Ройтерс.

По-рано днес руският газов гигант Газпром съобщи, че Украйна има "огромен" дълг за газ от 1,55 милиарда долара, който не е платила на Русия. Задълженията са за миналата година и за доставките доставките до момента тази година. Компанията подчерта, че преференциалните цени, договорени с Киев, могат да бъдат оспорени.

"Имаме добри отношения с Украйна, транзитът работи, трябва само да плати газа . . . Засега просрочените плащания възлизат на 1,549 милиарда долара", посочи пред Риа Новости говорителят на Газпром Сергей Куприянов.

Украйна трябва да плати около 400 милиона долара за газа, внесен през февруари тази година по договора между Нафтогаз Украйна и Газпром, съобщи украинският министър енергетиката Юрий Продан, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му текущият дълг на страната за потребление на руски газ е достигнал около 2 милиарда долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега разбахте ли защо балтийските държави не дават гражданство на руснаците заселени там по съветско време и ги водят неграждани
152
2
 
9
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Finita la comedia! Браво, Русия! Бандерски цирк е зверши! Руския парламент даде согласие за влизането на руски войски в Украйна. Освен това. Русия оттегли посланника си от САЩ.
151
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия се е справяла и с много по-големи предизвикателства.И с бандеровците ще се оправи.САЩ да му мислят.Колко още ще се хванат на въдицата за "демокрация"? Не идва ли вече времето,когато народите ще се обединят и ще натикат американците в дивия им запад да се избиват колкото си искат за демокрация помежду си.Ще дойде ден,когато най-суровото наказание ще бъде за колаборация с американски каубои.Без предатели,те са безсилни.
150
0
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 170 Това си е абсолютно точно,ама за тоя намиращ се в Белия Дом. И молбата му е официално одовлетворена. Всички гледат Крим и чакат от там да тръгнат руснаците,а те докат някои блеят натам,си перат по Запорожието.Ако информацията е наистина вярна,то става.Къде го чукаш,къде се пука. Да видим колко ще се забавят реакциите от САЩ и ЕС,щото според Фокус,Киев знае за руските воиски,ама не прави нищо(аз да добавя,по-скоро си опаковат багажа и зареждат самолетите си)
149
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За геребастките *** юдо-масони, всеки който не мисли като тях е платен ***. Точно това е комунизма, драги - да заклеймявате всеки, който не мисли като вас. Ако живеехме в едни по-тъмни времена, можеше пак да отворите лагерите в Белене и Скравена и да ни натикате там.
148
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въшливото джудже в Кремъл иска да запали нова световна война ...руската икономика се срива, рейтинга му се срива ...единствения начин да остане на власт е като запали нова войнаподобно на идола си Сталин.проклети да сте всички русофили !!!
147
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре ще е Путин да изстреля ракетите и да се свърши веднъж за винага с тая измислена държва с 2-века история, която от 50 години само пали войни по целия свят.
146
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е единствената държава в света, която има сили и потенциал да унищожи СВЕТОВНОТО ЗЛО, наречено САЩ, така че лично аз я подкрепям. Не е задължително всички да мисилте като мен. Декларирам, че не съм платен от никой - мразя САЩ безплатно !
145
18
 
5
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Е, сега "братушките" като почнат да трепят "братя славяни" , какво ще кажете *** ??? Навремето същите "братушки" са избили цвета на полското общество в Катинската гора !!! Но поляците не са славяни, украинците не са славяни, а чехите изобщо не са славяни !!! Разберете, Съветската империя е продължение на Руската империя, а те подтискат ЕДНАКВО всичките си поданици !!! Най-пострадали от сатрапите на тази империя са братята руснаци , които аз искрено уважавам !!!
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре за всички ще е Украйна да се раздели - на Западна Украйна, където живеят католиците поляци и бандеровци и на Източна Украйна, която от близо 7 века си е населена основно с руснаци, православни християни. Но пък така няма да бъдат доволни нито Русия, нито САЩ, които искат да управляват една цяла Украйна - за това именно е битката. А тия майдановци, са просто едни канарчета, употребени от великите сили за постиганена цилете им.
143
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди малко Крим обявиха официално отделянето от Украйна. Крим взе митническата служба, армията, Черноморския флот, полицията, данъчната служба и т.н. Само фантазьори още вярват, че Украйна ще се управлява от ЦРУ и Гестапо, които направиха преврата.
142
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 години
НИ КЕМ НЕПОБЕДИМАЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ...........................
141
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Съвета на федерацията вече гласува искането на Путин.... само ми е интересно до къде ще стигнат?
140
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия си е хванала Крим и това е. Любопитен съм как Украйна ще изгони руските войници ? Или пък как Запада ще изгони руските войници ? Хайде малко история - през 1974 г. в Кипър нахлуват турска войска и стои досега. Впрочем Турция си направи и държава. А Турция е член на НАТО и кандидат-член на ЕС. След страна-член на НАТО и кандидат-член на ЕС може да окупира част от друга държава и дори да си създава там държава защо Русия да не може ?
139
9
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО БЕ...ХА,ХА,... преди 10 години
ЕДНА ОКУПИРАНА ОТ РУСИЯ ФАЛИРАЛА УКРАЙНА ---Е ЧУДЕСЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ВОДЕНИЧЕН КАМЪК ЗА РУСКАТА ОЛИГАРХИЯ!ЗА ЕВРОПА --ТОВА ДОРИ Е ЧУДЕСЕН ХОД!!ЗА НАС ...СЪЩО!!!
138
2
 
14
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
До г-да русофобите - не завиждайте!Русия може да си го позволи, а НИЕ?????Г-да русофоби, Молете се за силна и просперираща, демократична Русия, защото - въпреки, че сме "член" на НАТО и ЕС - единственната гаранция за териториалната ни цялост е РФ.За нашите "партньори" от НАТО и ЕС ние сме само - разменна монета и географско понятие!псМного зачестиха географските карти на нашата южна съседка Турция, в които УЖ съвсем случайно попадат и наши територии!!!
137
1
 
1
 
! Отговори
Ешексикито преди 10 години
Не *ва защото няма изгода.Това е.
136
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Намесата на Русия не е прецедент в световната история и резултата е ясен - източните и южни територии ще минат към Руската федерация, ЕС и САЩ ще мърморят малко и всичко ще приключи. Така Русия ще получи териториите, които по право са си нейни, а останалата Украйна ще получи един готин заем от МВФ и заробване от ционистите.
135
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А демократите,пардон демагозите от майдана,треперят ли треперят.Те не знаят,че Украйна никога няма да е същата.Големите са си я поделили.А те,майданците,бяха просто употребени.Така ,че лапачка ще има,но много под очакваното.
134
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въшливото джудже в Кремъл иска да запали нова световна война ...руската икономика се срива, рейтинга му се срива ...единствения начин да остане на власт е като запали нова войнаподобно на идола си Сталин.проклети да сте всички русофили !!!