Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !

Шефът на Държавната дума: Засега не е необходима намеса на руската армия
Обновена: 3 мар 2014 20:30 | 3 мар 2014 18:31,
475
Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !
Снимка: Reuters

Руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник (3 часа по Гринуич), предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната. Ултиматумът е бил отправен от Александър Витко, командващия Черноморския флот.

Още по темата
 Засега няма официален коментар във връзка с информацията от страна на Черноморския флот на Русия, който е базиран в Крим.

"Ако украинските сили не се предадат преди 5 часа сутринта утре, действителен щурм ще започне срещу частите и поделенията на въоръжените сили из Крим", съобщава Интерфакс, като се  позовава на източника от украинското министерство на отбраната.

Пред Франс прес Владислав Селезньов, представител на украинското министерство на отбраната каза, че руският ултиматум гласял следното: "Признайте новите проруски власти в Крим, снемете оръжие и си отивайте, или бъдете готови да понесете атака". Селезньов заяви, че не знае до кога е крайният срок.

Асошиейтед прес пък цитира говорителя на украинското министерство на отбраната Максим Праута, според когото руските сили, контролиращи Крим, са поискали от екипажа на два украински бойни кораба да се предадат.

Праута поясни, че четири руски военни кораба блокират украинските военни кораби Тернопил и Славютич в пристанището Севастопол. Говорителят твърди, че руснаците са наредили на екипажа да се предаде до един час или ще атакуват и ще поемат контрола над корабите и екипажа.

Председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Сергей Наришкин заяви пък, че засега не е необходима интервенция на руската армия в Украйна, предаде агенция Франс прес, цитирайки руските агенции.

"Решението, взето от Съвета на Федерацията, ни дава това право и ние можем да се възползваме от него, ако е необходимо, засега обаче не е необходимо", заяви Наришкин.

На 1 март Съветът на Федерацията даде съгласие на президента на Руската федерация за използване на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализация на обстановката там.

Крим разчита Русия да му окаже финансова помощ в размер на 1 милиард долара, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира първият заместник-премиер на автономната република Крим Рустам Темиргалев.

Основните параметри на финансовата помощ от страна на Русия вече са получени от властите на Крим, допълни кримският представител.

Руски компании се готвят да вложат около 5 милиарда долара в различни инвестиционни проекти, като строителство на мост в Керченския пролив и на магистрала по маршрута  Керч-Симферопол-Севастопол.

Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще отпътуват тази вечер за Киев, предаде Франс прес, като цитира помощник държавния секретар на САЩ  Виктория Нюланд.

Наблюдателите ще имат за задача да установят безпристрастно фактите и да оценят на място ситуацията, поясни пред журналисти във Виена Нюланд след края на заседание на ОССЕ, посветено на Украйна.

Тя изрази надежда, че наблюдателите ще могат да отидат в Крим, където има най-голяма нужда от тях.

Представителите на 57-те страни от ОССЕ обаче все още трябва да постигнат помежду си съгласие относно изпращане на мисия на ОССЕ в Украйна, тъй като Русия има резерви към  ефикасността на подобни мисии, посочва Франс прес.
 (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
11
 
39
 
! Отговори
До аз преди 10 години
Приятел вижам ,че достоино ме заместваш ,че и по-добре ,аз нерви за такива нямам вече!Това ,де обраователната ни система го е пропуснало не мога да го науча!Ако можеш налеи им акъла ,че САЩ са едни позъори !
311
9
 
33
 
! Отговори
до 394 преди 10 години
Я провери дали не е просто един РАДИО телефон тая моторола и дали има общо с ГСМ стандартизацията!Е за това ти говоря ,че тея са по болни да се изкарват ,че всичко е от тях и от СССР ците едно време!Не се мъчи казвам ти истината доста съм проверявал и Моторолата е просто една лъжа за първи клетъчен!
310
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М-да-а-а, горките бедни руснаци. Нямат парици да си купят апартаменти по нашето черноморие. Не са като европейците да харчат пари на широка нога без пазарлък. Затова турците и китайците научиха руски, щото нямат нужда от този свит руски пазар и тези пусти бедни руснаци.
309
9
 
38
 
! Отговори
az- преди 10 години
405"Motorola DynaTAC 8000x (първият в света клетъчен телефон за масова употреба)."Така казват хамериканците. Обаче пич уловката е, че този телефон реално е радио-телефон, работи на принципа на радиостанция, а не на клетъчна мрежа. Тези, които разбират разликата я знаят, а на теб няма как да ти я обясня, защото само от уикипедия такива знания не се получават.Реално GSM-*** като концепция, мрежа и реализация си е на Нокия.
308
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ФАШИСТе щом обичаш водка пробвай украинската " хлебный дар " Не е скъпа и е много добра. Прави се в Украйна от най-добрата вода за целта.
307
8
 
37
 
! Отговори
ядрен терорист преди 10 години
Америка отвориха кутията на пандора .
306
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Децата с малко обща култура и американоидолопоклоничество да се събуждат от тея заблуждения!До 20-50 години и САЩ е в залата на историческата слава!
305
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не си им приятел на тези алкохолици, ще ти еб..т мамата и окото им няма да мигне...Да му мислят тези със сърп и чук в главата, какво ги чака
304
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китай е само работник на САЩ. Каквото поиска Америка това ще правят китайците. Те са само евтина работна ръка.
303
8
 
34
 
! Отговори
хахаххахахахахах преди 10 години
Абе мушмуроци!Стига с тея патенти ала БЕЛ и 19 век Такива със сигурност нямат в количеството в което имат европейские държави.С две думи в момена на претенциите ,че САЩ са хегемон на света нищо на среща!
302
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и калашника не е руски а дело на великия германски инженер Хуго Шмайзер. Той го е направил.
301
8
 
35
 
! Отговори
Америка преди 10 години
е ядрен терорист . да се леквидира .
300
8
 
36
 
! Отговори
до 404 преди 10 години
Понтияк -хахаххахахаххахахаххахахахахаххахаахаххахаДетроит-хахахахаххахахаахахааххахахахШътзъп!Ами реално не се досещам за американска марка дето да е на световно ниво.
299
8
 
40
 
! Отговори
az- преди 10 години
Не си много прав. По същество компютъра е електронноизчислителна машина, а първата такава е направена още когато хамериканците са гонили индианците. Предполагам, че като първи комп. визираш концепцията на фон Нойман. Но първо той не е американец и второ първият компютър в света Z3 от 1941 е на К. Цузе т.е. немски.По отношение на клетъчната мобилна мрежа също не си прав, но там е дълго за обяснение и хамериканците както обикновено се мъчат да си го присвоят.
298
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка заплашва света с ядрено оръжие . Русия може трябва да я накаже .
297
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Motorola DynaTAC 8000x (първият в света клетъчен телефон за масова употреба). От комунисти акъл не искам.
296
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво стана и телефона и компютара не са американски!Сега кажи ,че автомобила,бетона,стоманата,влаковете,самолетите ,че дори и бургера са и ще се хиля много!
295
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и за България Станишев изкара данни как е 1200 ахахахахха
294
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има ядрена война къде ще се изтегляш бе ахахха . Пробвай на Позитано 20
293
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZarstvo Balgaria i Tarnovskata Konstituzzia...