Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !

Шефът на Държавната дума: Засега не е необходима намеса на руската армия
Обновена: 3 мар 2014 20:30 | 3 мар 2014 18:31,
475
Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !
Снимка: Reuters

Руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник (3 часа по Гринуич), предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната. Ултиматумът е бил отправен от Александър Витко, командващия Черноморския флот.

Още по темата
 Засега няма официален коментар във връзка с информацията от страна на Черноморския флот на Русия, който е базиран в Крим.

"Ако украинските сили не се предадат преди 5 часа сутринта утре, действителен щурм ще започне срещу частите и поделенията на въоръжените сили из Крим", съобщава Интерфакс, като се  позовава на източника от украинското министерство на отбраната.

Пред Франс прес Владислав Селезньов, представител на украинското министерство на отбраната каза, че руският ултиматум гласял следното: "Признайте новите проруски власти в Крим, снемете оръжие и си отивайте, или бъдете готови да понесете атака". Селезньов заяви, че не знае до кога е крайният срок.

Асошиейтед прес пък цитира говорителя на украинското министерство на отбраната Максим Праута, според когото руските сили, контролиращи Крим, са поискали от екипажа на два украински бойни кораба да се предадат.

Праута поясни, че четири руски военни кораба блокират украинските военни кораби Тернопил и Славютич в пристанището Севастопол. Говорителят твърди, че руснаците са наредили на екипажа да се предаде до един час или ще атакуват и ще поемат контрола над корабите и екипажа.

Председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Сергей Наришкин заяви пък, че засега не е необходима интервенция на руската армия в Украйна, предаде агенция Франс прес, цитирайки руските агенции.

"Решението, взето от Съвета на Федерацията, ни дава това право и ние можем да се възползваме от него, ако е необходимо, засега обаче не е необходимо", заяви Наришкин.

На 1 март Съветът на Федерацията даде съгласие на президента на Руската федерация за използване на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализация на обстановката там.

Крим разчита Русия да му окаже финансова помощ в размер на 1 милиард долара, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира първият заместник-премиер на автономната република Крим Рустам Темиргалев.

Основните параметри на финансовата помощ от страна на Русия вече са получени от властите на Крим, допълни кримският представител.

Руски компании се готвят да вложат около 5 милиарда долара в различни инвестиционни проекти, като строителство на мост в Керченския пролив и на магистрала по маршрута  Керч-Симферопол-Севастопол.

Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще отпътуват тази вечер за Киев, предаде Франс прес, като цитира помощник държавния секретар на САЩ  Виктория Нюланд.

Наблюдателите ще имат за задача да установят безпристрастно фактите и да оценят на място ситуацията, поясни пред журналисти във Виена Нюланд след края на заседание на ОССЕ, посветено на Украйна.

Тя изрази надежда, че наблюдателите ще могат да отидат в Крим, където има най-голяма нужда от тях.

Представителите на 57-те страни от ОССЕ обаче все още трябва да постигнат помежду си съгласие относно изпращане на мисия на ОССЕ в Украйна, тъй като Русия има резерви към  ефикасността на подобни мисии, посочва Франс прес.
 (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** заводите на американските фирми се намират в Китай. Те са там в момента но лесно могат да се преместят и в Тайланд и Филипините. *** китайски болшевик не може да измисли нищо. Всички тези високи технологии са американски и печалбите отиват за САЩ. Процесор може да се създаде само от супер високотехнологична държава. Няма как да се създаде в Коми .
271
11
 
33
 
! Отговори
до Василев преди 10 години
Прав си ,че са нацисти,ама разликата е,че при американските се живее на широко,а при руските,ти знаеш как.
270
8
 
36
 
! Отговори
до 333 преди 10 години
Батка!Не знаех ,че някои още ползва 386 -ци ама ти си велик !
269
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kat RYSIA nama vtora tai mogsha na sveta vsichki treperat kato chyiat RYSIA mnogo mraza Amerika as Sam na godini no. Ot kakto se pomnia GI mrazia mrazia UK obicham RYSNACI TE te sa Nashi bratia mnogo haresvam Dr Putin toi e strog seriozen te sa nai silni Amirikancite da iadat Riapa
268
9
 
38
 
! Отговори
az- преди 10 години
"Моля я сии отвори компютъра на всяка част на която има надпис ще прочетеш US.PAT., това стига ли ти"Отворих го и никъде не пише US.PAT. И ко праим сега?
267
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България не произвежда нищо защото за това се погрижи лично Москва. 70 години под червен ботуш и стоп на всякакъв напредък и икономика
266
10
 
34
 
! Отговори
до 324 преди 10 години
Според белоруската преса,В-К БЕЛОРУССКИ ПАРТИЗАН,Янукович присвоил 50 милиарда долара и избягал при Путин.Статията продължава така-Да подслониш крадец и ти ставаш крадец.На първа страница в НЕТА.
265
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
323 е абсолютно прав. Незаконния президент Янукович нареди на снайперисти претени от Путин да стрелят по хората за да ги слпаши и да се приберат. Да ама не никой не може да спре човешкия дух.
264
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пита се България какво проивежда? Как се изхранва народът в какво състояние е.Кога ще се мисли за реферандум.Защо поткрепяме Русия за това че сме техни роби.Мразим всички наокло всичко знеем,като паднем в криза турците,***,помаците са виновни.Коага ще седнем ние сами да си решим нашият проблем или всички драскачи са платените драскачи че няма свестни хора в България.Засремете се ако не бяхме се надупили на СССР сега щяхме над 9 милиона сега колко сме питатели си след 20 години колко ще сме.
263
10
 
34
 
! Отговори
az- преди 10 години
До ?"И да се дървим,и да се плюем,дето го можeм най-добре,КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА НАС,ВСЕ ОЩЕ ТУК ОСТАВАЩИТЕ БЪЛГАРИ?"Ами ако се вържем на *** хамериканци последствията за нас ще са бързи и тежки. Ама важното е да засвидетелстваме преданност на Обра ***, щот иначе ще спре финансирането на неправителствените ни организми и няма да ни дава сандвичи от Макдоналдс :)
262
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим е руска територия! България е единствената страна по-времето на СССР, в която не е имало руски войски защото са знаели че сме най-верния им съюзник, който и до ден днешен трябва да бъде благодарен за освободителната война! Стамболов е казал "Винаги с Германия, и никога против Русия".
261
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гардиънВестник "Гардиан" е казал истината с няколко изречения. Американсканския чепик е натиснал целия свят. Като пишат безродниците че е имало руска окупация на България, аз руски овйник не съм виждал. Но хората от Ново село виждат янките в техния лагер
260
8
 
38
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИ! преди 10 години
АНГЛИЙСКИ ОКУПАТОРИ! ВЪН ОТ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ, ШОТЛАНДИЯ, УЕЛЗ, ИСПАНСКИ ГИБРАЛТАР И АРЖЕНТИНСКИТЕ МАЛВИНСКИ ОСТРОВИ!ДАЙТЕ СВОБОДА НА ТЕЗИ НАРОДИ!
259
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДоктрината - да превърнеш суверенна съседна държава в зависима от теб, да създадеш в нея малцинство и опозиция, да подкрепяш своята "опозиция" до степен на предизвикано държавно разединение, да извършиш военна интервенция в името на "онеправданите" свои граждани и като за капак да обвиниш чужди сили за това, че не те посрещат с хляб и сол, а с презрение и оръжие... Шизофренично е. Моралните категории въобще не ги намесвам.
258
9
 
37
 
! Отговори
az- преди 10 години
309Всъщност точно силните руски бази в Крим и военното превъзходство в Черно море са основната спирачка на Ердоганя да не прати аскер и да ни завладее, та го кара на тактиката да си ни напазарува.
257
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стана лЕвски -ЦСКА!Америка е с растящо ,затъпяващо и все по консумиращо 300 милионно население нужно от все повече ресурси!Русия е възраждащ се феникс с необятни залежи от А до ЯКитай е производител на всичко в света!Та накрая ще стане като в Българското първенство Лудогорец -шампион!
256
8
 
33
 
! Отговори
? преди 10 години
И да се дървим,и да се плюем,дето го можeм най-добре,КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА НАС,ВСЕ ОЩЕ ТУК ОСТАВАЩИТЕ БЪЛГАРИ?Южен поток може би ще спре,газ през Украйна?май не се вижда.Как ще ни се отрази?Най-необходимото за този в момента полу-живот ще поскъпне.Фирми ще фалират.Безработица,емиграция.......пустош.Изход се не види.
255
9
 
38
 
! Отговори
шишо преди 10 години
До гардиънЗапочна дистанцирането от наглата американска политика ,защото дори в Брюксел се усетиха, че американците ги карат да подкрепят отявлени нацисти от "Десен сектор" и "Удар", които проливаха кръвта на невинни хора по площадите на Киев, срещу добро заплащане от янките - 5 млд.щ.д.
254
8
 
33
 
! Отговори
az- преди 10 години
"Кой произвежда процесорите и графичните карти бе мушмуроци ? Кой произвежда компютрите бе баламурняци ? Защо Руснаците ползват Windows , Google"Всички които произвеждат компютри ли да ти изброявам или само руските? Всъщност като се замисля, май САЩ напоследък персонални компютри не произвеждат :).Пич, наистина ли си толкова глупав? От 15-20 г. в света има технологично изравняване, което** на САЩ и ЕС. За туй и хамериканците станаха толкова агресивни - 10 г. 5 големи войни.
253
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 309Бъркаш поводите с причините !