Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !

Шефът на Държавната дума: Засега не е необходима намеса на руската армия
Обновена: 3 мар 2014 20:30 | 3 мар 2014 18:31,
475
Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !
Снимка: Reuters

Руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник (3 часа по Гринуич), предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната. Ултиматумът е бил отправен от Александър Витко, командващия Черноморския флот.

Още по темата
 Засега няма официален коментар във връзка с информацията от страна на Черноморския флот на Русия, който е базиран в Крим.

"Ако украинските сили не се предадат преди 5 часа сутринта утре, действителен щурм ще започне срещу частите и поделенията на въоръжените сили из Крим", съобщава Интерфакс, като се  позовава на източника от украинското министерство на отбраната.

Пред Франс прес Владислав Селезньов, представител на украинското министерство на отбраната каза, че руският ултиматум гласял следното: "Признайте новите проруски власти в Крим, снемете оръжие и си отивайте, или бъдете готови да понесете атака". Селезньов заяви, че не знае до кога е крайният срок.

Асошиейтед прес пък цитира говорителя на украинското министерство на отбраната Максим Праута, според когото руските сили, контролиращи Крим, са поискали от екипажа на два украински бойни кораба да се предадат.

Праута поясни, че четири руски военни кораба блокират украинските военни кораби Тернопил и Славютич в пристанището Севастопол. Говорителят твърди, че руснаците са наредили на екипажа да се предаде до един час или ще атакуват и ще поемат контрола над корабите и екипажа.

Председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Сергей Наришкин заяви пък, че засега не е необходима интервенция на руската армия в Украйна, предаде агенция Франс прес, цитирайки руските агенции.

"Решението, взето от Съвета на Федерацията, ни дава това право и ние можем да се възползваме от него, ако е необходимо, засега обаче не е необходимо", заяви Наришкин.

На 1 март Съветът на Федерацията даде съгласие на президента на Руската федерация за използване на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализация на обстановката там.

Крим разчита Русия да му окаже финансова помощ в размер на 1 милиард долара, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира първият заместник-премиер на автономната република Крим Рустам Темиргалев.

Основните параметри на финансовата помощ от страна на Русия вече са получени от властите на Крим, допълни кримският представител.

Руски компании се готвят да вложат около 5 милиарда долара в различни инвестиционни проекти, като строителство на мост в Керченския пролив и на магистрала по маршрута  Керч-Симферопол-Севастопол.

Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще отпътуват тази вечер за Киев, предаде Франс прес, като цитира помощник държавния секретар на САЩ  Виктория Нюланд.

Наблюдателите ще имат за задача да установят безпристрастно фактите и да оценят на място ситуацията, поясни пред журналисти във Виена Нюланд след края на заседание на ОССЕ, посветено на Украйна.

Тя изрази надежда, че наблюдателите ще могат да отидат в Крим, където има най-голяма нужда от тях.

Представителите на 57-те страни от ОССЕ обаче все още трябва да постигнат помежду си съгласие относно изпращане на мисия на ОССЕ в Украйна, тъй като Русия има резерви към  ефикасността на подобни мисии, посочва Франс прес.
 (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
8
 
34
 
! Отговори
до 387 преди 10 години
ХахахахахаххахахахахахахахахахахахахМного сте повредени !Отвори Уикито и намери Радио-Телефон ,ако не ти допада ГСМ телефон-НОКИЯЗа ЕИМ просто си го пише ,че механични алтернативи има от - 2000 та !
291
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Буахахаххаа защитниците на опорните точки не могат да преглътнат факта че Русия не е дала нищо на света освен едни 120 млн убити в целия свят от комунистическите режими. Дори водка вече не могат да правят. Украинската е 2 пъти по-добра.
290
8
 
36
 
! Отговори
русия преди 10 години
изтегляйте се от крим ,че ще има ядрена война и Америка си заминава неволно
289
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Необятния руски пазар колкото 2 европейски държави но с 2-3 пъти по малък БВП и бедно население получаващо 300 евро на месец.
288
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Компютъра и мобилния телефон които в момента ползваш вероятно тръгват от САЩ.
287
8
 
35
 
! Отговори
az- преди 10 години
369"364 малкия не важно копието важен е оригинала , важен е изобретателя , всичко тръгва от Америка за каквото сетиш в съвременния живот питай за нещо и и ще ти кажа."Дай пример за някое нещо от съвремения живот, което да тръгва от Америка, че да видим?
286
8
 
35
 
! Отговори
до 369 преди 10 години
Ало!Каква Америка и оригинали?Я само ме светни едно нещо измислено в САЩ!
285
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Млрд долара които си ги печати САЩ. Ако печалбите не отиваха там кой ще си мести заводите ахахахха колко *** народ не е истина
284
15
 
34
 
! Отговори
В Украйна и Полша преди 10 години
Украинските мъже се записват доброволци в Украинската армия.СЛАВА НА УКРАЙНА.
283
10
 
40
 
! Отговори
До 343 преди 10 години
Преди 89 - та България изнасяше тежко машиностроене и храни за необятния руски пазар, до който всяка западна фирма иска да се домогне. Откакто си прецакахме отношенията с руснаците заради дузина продажни политици, селското ни стопанство и икономиката като цяло престанаха да съществуват. Справка, консервеният комбинат в Бойчиновци, Балканкар и т. н.
282
9
 
39
 
! Отговори
az- преди 10 години
"*** китайски болшевик не може да измисли нищо. Всички тези високи технологии са американски и печалбите отиват за САЩ. "Му-ха-ха-ха-ха ти отепа рибата :). Щот печалбите отиват в щатите та за туй китайските болшевици са най-големия кредитор (мисля, че облигации плюс заеми възизат на 18000 млрд. долара).Както и да е, с толкова глупав човек комуникацията е забавна, но безсмислена. Пък и кой съм аз да те разколебавам да вярваш в митове за величието на САЩ :))).
281
8
 
33
 
! Отговори
до 363 преди 10 години
Армитрон и Тимекс!Едното излезе ,че е чайник ,а другото е алтернатива на Касио с 10 пъти по калпаво качество за същите пари!И естествено Румънската кола с биг -мак ,боро от швейцария е такива.
280
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** прости за всяко нещо си има патент. Репликите също ползват процесори и платки на американските фирми. За да сложат един процесор в репликата трябва да си го платят. Как да се обясни на облъчения с комунизъм и болшевизъм мозък че и сиренето е с пари. ( мандрите имам предвид )
279
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
срам и позор бил 9 милиона сега в момента наой много да сме 5 милиона обиколи малко из селата само възрасни са останали питай си какво беше преди сега как е.Мафиоти те ще ви оправят Русия е с вас с руски чеда погледнете които говорят руски и им помага.ХЕ ХЕ ХЕ
278
8
 
37
 
! Отговори
az- преди 10 години
"... но после когато дадоха имотите на Янукович , там наистина са живели в паралелен свят"Къде са ги дали тия имоти на Янукович, че аз нещо явно съм проспал. Гледах, че по едно време лянкаха президентсака резиденция и се опитваха да правят вушения, че е лично на Янукович. Ама неговите имоти не съм ги видял.Ако вземат да покажат президентските дворци дет се ползват от премиера и президента на Франция и кажат, че са техни, то на Янукович резиденцийката ще мяза на колиба.
277
8
 
38
 
! Отговори
349ео преди 10 години
Абе детенце?Какви американски неща те гонят ,ти болен ли си или имаш температура!Америка е някаква си сила от 45 година ,до тогава е на нивото на днешната Канада!Къде ще ми я слагаш между Френската и Британската империи,третия Райх и СССР!Са да не вземш ми разсъждаваш ,че имали 2 стаи ЕИМ в 34 -та или ,че Апъл направили по-голям калкулатор.Масовия компютър реално е Нинтендо Фемили и Атари !Да те свтна ,че и ГСМ ите не са тяхни колкото и да си ги присвояват!
276
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По развита икономика ли каза ?!? Ти побъркан ли си или дрогиран.
275
9
 
34
 
! Отговори
348 преди 10 години
Не забравяй ТЕЛЕНИТЕ МРЕЖИ ОПАСАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАТИЦИ,пък като ги махнаха и фиууууууу БЪЛГАРИТЕ отидоха при АМЕРИКА.
274
10
 
32
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
До обективенKakvo mislish ti slabo me interesuva! Da az imam priateli v Kiev i se gordeia stova! A za tova kolko sum tup moga da ti kaja ,che govoria 5 ezika i jiveia v Munchen i rabotia v nai- golemia zavod na BMW za 16 e na chas .haide sam si otgovori koi e po tup!
273
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така ! България преди 90-та е била на 19-то място по-развита икономика от целия свят! Все едно днешна Турция!