Яценюк: Украйна ще разговаря с Русия, ако войските се изтеглят

Споразумението за асоцииране с ЕС ще бъде подписано следващите седмици
Обновена: 7 мар 2014 14:22 | 7 мар 2014 13:45,
120
Яценюк: Украйна ще разговаря с Русия, ако войските се изтеглят
Снимка: Reuters

Украйна е готова за разговори с Русия, но Москва трябва първо да изтегли войските си, да спре подкрепата си за сепаратистите и терористите и да се придържа към международните споразумения, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той съобщи, че е разговарял за втори път с руския премиер Дмитрий Медведев, пише БТА. Двамата говориха първо в събота по телефона и това беше единственият контакт на високо равнище между Русия и Украйна от началото на кризата.

По повод решението на кримските власти за референдум на 16 март за присъединяването на Крим към Русия украинският премиер коментира, че никой в цивилизования свят няма да признае резултатите от "този така наречен референдум, организиран от тези така наречени власти".

Още по темата

Яценюк подчерта, че пакетът с помощи на ЕС за Украйна възлиза на 15 милиарда долара, предаде ИТАР-ТАСС.
Той поясни, че в най-скоро време страната му ще получи 1,6 милиарда евро ( 2 милиарда долара), което ще позволи на Украйна да извърши реформи и да стабилизира икономическата си ситуация. Премиерът съобщи, че Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие предлагат на Украйна 8 милиарда долара. С тези средства страната ще може да модернизира икономиката си, да създаде ново производство, нови работни места и да повиши конкуретността на продукцията си.

Яценюк подчерта, че освен това европейските страни едностранно ще отворят европейските пазари за украински стоки, като от това украинската икономика ще се сдобие с 400 милиона долара. Премиерът на Украйна увери, че политическата част от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде подписана в следващите седмици, предаде ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
о преди 10 години
Молчи ***!
78
0
 
5
 
! Отговори
Филибето преди 10 години
Щял да разговаря с Русия,как се вижда тоя *** до Путин или до Медведев.Те в селото го не искат,то за попа пита,а накрая и бой може да яде
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен АНОНиМЕН ,като си почнал да разказваш историята за голодомора защо не я разкажеш ДОКРАЙ!Ако случайно не разбираш,или се правиш че не разбираш,говоря за изолацията на която Запада подлага СССР по това време,въпреки че ИМЕННО ТОЙ ДОКАРВА БОЛШЕВИКИТЕ НА ВЛАСТ!
76
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яценюк да върне дълговете на Украйна към Русия който са 33 милиарда долара Ще ги върне, когато Русия плати обещетение за Голодомора, умрелите 2 милиона и окрадените храни и ресурси по това време.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яценюк да върне дълговете на Украйна към Русия който са 33 милиарда долара
74
0
 
1
 
! Отговори
rafahg преди 10 години
Вие още не знаете дълбочината на нашата вина. Ние се вмъкваме навсякъде, навсякъде създаваме свади и винаги побягваме с плячката. Ние извращаваме всичко. Ние ви отнехме вашия естествен свят, вашите идеи, вашето предназначение, и всичко това объркахме и извратихме. Ние бяхме в началото, не само на Първата световна война, но и на всичките ви войни; не само на руската, но и на всичките ваши революции в историята. Ние донесохме несъгласия, раздори, смутове и криза във всички ваши лични и обществени дела, и до сега само с това се занимаваме. И кой ще каже, още колко време ще продължим?...
73
5
 
22
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Жидовският плешив очилатко не знае на кой свят се намира и заедно с *** си господари от ЕвроСодома и Пиндостана-САЩ просто ускориха назрели вече процеси и по този начин приближават края на неолибералната чума,тормозеща целия свят от някое време....
72
6
 
25
 
! Отговори
член на ЕС преди 10 години
Народът на България не желае фашистка Украйна да става член на ЕС!
71
2
 
9
 
! Отговори
Към 92 преди 10 години
Финансовите отличници на Европа си плащат и вноската към ЕС И ВАЛУТЕН БОРД!!!!Все едно бройлерът да си плаща на кланницата всичките разходит направени до клането му!!
70
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
17-18 години трябваха на България да бъде асоциирана в мечтания ЕС!3200 предприятия бяха сринати със земята за тази цел,2 блока на АЕЦ бяха затворени,блокира се строежа на нова АЕЦ,въведохме европейски цени,плащаме данъци,такси и акцизи въведени чрез европейски директиви,икономика развиваме чрез същите,свободен пазар с държавни протекции,но пълноправното членство може да се очаква към 2060-2070 година!Три месеца и 10 газопровода за Запада бяха достатъчни на Украйна да стане член и прибере парата
69
1
 
27
 
! Отговори
Референдум преди 10 години
Защо не направите на 16 референдум в цяла Украйна - ЕС или Русия. Това ще е честно другарю снайперист.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Златото се покачваА дано, аз тва чакам от толкова време, време е златото да стане 2000 долара
67
2
 
23
 
! Отговори
До Яценюк преди 10 години
Подготви ли си политическото убежише в ЕС след 16?
66
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ес подкрепя терористи, фашисти и превратаджии, само че следващия път когато фашизма почука на вратата им руснаците ще си правят пас!!!
65
3
 
20
 
! Отговори
эээ преди 10 години
Тия *** си мислят ,че като подпишат договор за асоциациа към ЕС ще могат да пътуват и работят без визи,нищо подобно минимум 3 год. ще ги въртят докато изпълнят критериите за влизане,а до тогава глад и който отселее.Още тази година очаквам с гладни бунтове да го изметът тоя майкопродавец.
64
3
 
32
 
! Отговори
Златото се покачва преди 10 години
Русия и Китай са почнали да изкупуват злато, платина и паладийй за долари. Руските производители на злато и паладий прогнозират шоково покачване на цените на ценните метали о обезценяване на зелените хартийки. На кой му пука за неква си рубла, като има земя пълна с ресурси и едни от най ценните метали на земята. Не случайно руснаците возят американците в космоса. Наистина ли вярвате, че на САЩ им пука за украинските ***?
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинците забравиха, как Хитлер дори и земята им е извозвал. То човечеството едни и същи грешки прави, защото му е къса паметта. А с най-къса е българина.
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
77, експесото в москва е около 100 рубли
61
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ви тук няколко милярда ,после ще си оправим сметките.Украина е голяма теретория богата на суровини ,толкова са заблудени че няма да се осетят тия крадци как ще им преватизират всичките залежи на полезни ископаеми и всичко което имат под земята и над нея. Но уви така са пожелали .Мен ме е яд че са толкова наивни и глупави да вярват на тия смрадливи хиени
60
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даже и Станишев разбра що за стока е Путин, само тъпите атакисти и щатните *** от руското посолство продължават с техните си *** постове