Русия е изпратила военни самолети в Беларус

Деветте машини ще извършват бойно дежурство
13 мар 2014 17:06, Елка Василева
197
Русия е изпратила военни самолети в Беларус
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната заяви, че в Беларус днес са били разположени девет руски военни самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Министерството каза, че шест изтребителя "Су-27" и три военно-транспортни самолета с авиационно-технически персонал са пристигнали на военното летище "Бобруйск".

Според ведомството изпращането на самолетите е извършено "в съответствие със споразумение между Руската федерация и Република Беларус за съвместна охрана на външните граници на съюзните държави във въздушното пространство".

"Екипажите на руските изтребители ще извършват съвместно бойно дежурство с беларуските си колеги с цел осъществяване на въздушно разузнаване и осигуряване на защитата и отбраната на въздушното пространство на съюзните държави", заяви министерството.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 10 години
Всички имат двигатели! И то такива, каквито в Щатите още нямат. На много от Сушките стои всеракурсният АЛ41Ф1. Очаква се "изделие117С" и тип 30 - "изделие 129". Руснаците много напреднаха в областта на авиационните двигатели. Имат най-добрата школа по аеродинамика в света - не напразно Бюро Яковлев консултираха янките за F-35, а макаронджиите от Aeromacci си прибраха чертежите но Як-130 и хукнаха да бичат пари с тяхната версия. Руските ракети вече превъзхождат щатските по далекобойност и надеж
78
0
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 106 И то важи само за камилари ,африканци и сърби(е там имаха малко затруднения)
77
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, не ги подценявайте американците - когато са по много и срещу невъоръжени, когато бомбят отвисоко и отдалече, първа сила са ,)
76
2
 
28
 
! Отговори
Авиатор преди 10 години
До Боев 77Прощавай, но това ти твърдение вече в никакви порти не влиза. Всеки може да влезе в туба и да види - СУ-30СМ, СУ-33, СУ-34, СУ-35С, МиГ-35, Т-50. Путин и в тази област работи усилено.
75
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБНяма какво да губи? Сериозно ли говориш... Ако се разлетят атомни ракети всички губят. Няма нормално мислещ човек на земята, който да иска атомна война. Още по-малко пък заради Крим... Тя цялата Украйна не си заслужава щетата, която ще се нанесе на планетата.
74
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименми смешно е, че сравняваш два различни вида самолети. Миг-31 е interceptor от каменната ера и освен да лети бързо друго не може.
73
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кое е смешното?В условията и диапазона за които е предназначен МиГ 31 ,f 22 може само да мечтае!Мига може да се качи на 27 километра и от там да пусне ракети по f 22 след което форсаж и адио!
72
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Re фактиОткато ги имат f15 и са се появили миг 29 не смеят ги изложат на пряк двубой.При тестови двубои с полски мигове след разпада на блока резултатите са довели до появата на концепцията за маневрен бой и при хамериканците :)Интерсно ми е като хамерите са толкова ербап що не пратят f22, *** сигирн ги е страх че С400 не знае че е "невидим " и неуязвим :)
71
1
 
20
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Абе те американците смятаха ,че техните стелтове са невидими и несваляеми,ама сърбите успяха да ги свалят с допотопна техника. Така че не всичко е в техниката. Да не говоря и за пилотите. Не знам кои са по-подготвени американските или руските. Стига сте разчитали само на тая пуста техника.
70
28
 
2
 
! Отговори
до Смях 92 преди 10 години
***, едно е демонстрация където руснаците много често си унищожават машините за да се изфукат, съвсем друго е реални бойни действия. МИГ няма как да спечели въздушен двубой с F-15 при война защото още преди да е разбрал че има вражески самолет Миг-ът ще се озове на земята.
69
2
 
28
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До фактиИ какво излиза Американците единствено имат ДРЛО тип АУАКС а Руснаците нямат :))))))Прочети за А-50 и ела пак да пишеш глупости :))) Да не забравяме факта че всичко се случва вблизост до Руските граници и там съществена роля ще имат новите наземни радиолокаторни станции на Русия който наскоро засякоха изстрелването на две ракети във средиземно море за който Israel и USisrael не можаха да се разберат кой е стрелял :)))))
68
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Анонимен 49MIG-31 po dobar ot F-22? hahahaha
67
6
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 10 години
К'во каза?"Абе ***"! Така не говорят възпитаните момченца с меки китки, за такива думи ще отнесат някой шамар. F-22 е много добър самолет - особено що се касае за серийно производство. Иначе и Русия, и Китай имат по няколко броя самолети 5-то поколение, които го ПРЕВЪЗХОЖДАТ. И е много скъп. Но не е невидим. Поне за руснаците. По летателни данни Су-35 е значително по-добър. МиГ-31 има редица превъзходства пред Raptor.Бай бабо, да не се случи да видим кои са по-добри!Това не е футболен мач!
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Смяхи кои са тия много по-добри радари и ракети дето ги миговете? :D
65
1
 
20
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До БоевТи пак си чел но недочел :)))) През 1993 при демонстрационен бой между Миг29 и Ф15/Ф16 със пилоти от ВВС, вьв военновьздушната база на Сан Диего " Miramar Naval Air Station" където се предполага че са АСОВЕТЕ на Америка от 4 демонстрационни боя Мига печели ТРИ ;) Като двигатели Миговтете изпреварват американския аналог Ф15 със променливия вектор на тяга !!!!! Като въоръжение новите Мигове разполагат със ракети който са много по добри от Американските аналози а като радари без коментар
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След референдума за автоматономия на 16 мартКрим към Русия !Украйна към Европа !Хaхахахаххахаха
63
2
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До факти Е срещу арабите е напълно възможно,те горките си мислят,че самолетите са като камилите. Нека да се пробват срещу руски пилоти ,прехвалените ви F15 и F16 .Пробвали са се досега? Не,не са.Така че статистиките отиват в коша.
62
28
 
7
 
! Отговори
факти преди 10 години
За 40 години откак F-15 е на въоръжение няма нито един свален по време на бой. Жертвите на F-15 са поне две стотици МИГ и Су. F-15 при съдействие с АУАКС спокойно може да води въздушен бой с 4 руски самолета и да ги победи, това е доказано практически във войните в Близкия изток. Само 3 държави в света разполагат с F-15.
61
4
 
4
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Боев а вие, самолет, боен изтребител виждал ли сте, ама так от близо, да го пипнеш, а под фанара случайно да сте поглеждал? щото ако черпите сведения само от Уикипедия, айде няма нужда.
60
1
 
18
 
! Отговори
до 69 преди 10 години
говориш глупости, в Ирак така нареченото маймунско изпълнение на миговете няма нищо общо с реалността! изпълнението им е било за експлуатация в пустинен климат и това е. Просто от арабелите никви пилоти не става, и си мислиха че без да са минали стаж в Русия могат да управляват такива сложни машини. Пилот на такива самолети не се става за 3 месеца, това не ти е граждански а военен самолет, който напълно зависи от пилота. Общо взето не са за камилари тия самолети.