Управляващите във Франция с тежка загуба на местните избори

За първи път кмет на Париж ще бъде жена
30 мар 2014 22:52, Красимир Ангелов
23
Управляващите във Франция с тежка загуба на местните избори
Ан Идалго по всяка вероятност ще бъде първата жена кмет на Париж.Снимка: БТА

Управляващата във Франция Социалистическа партия претърпя тежка загуба на провелите се тази неделя местни избори в страната, сочат първите данни от екзитпола.

Жан-Франсоа Копе, лидер на десния опозиционен Съюз за народно движение заяви, че неговата партия е спечелила голяма победа на общинските избори във Франция, завоювайки многобройни градове, където досега властта държаха управляващите социалисти.

Говорителят на правителството Нажат- Вало-Белкасем пък призна, че резултатие са лоши за левицата.

Другото значимо събитие от вота е фактът, че крайнодесният Националн фронт получи контрол над поне два средно големи града и е на път да получи 1200 места в общинските съвети в цялата страна, което бе описано от известен активист като най-голямата изборна победа в историята на партия.

"Ние се изкачихме на нови ниво. Сега има трета голяма политически сила в страната ни”, коментира  лидерът на националистите Марин льо Пен.

В столицата Париж побеждава социалистката Ан Идалго и така тя ще стане първата жена кмет на Париж, според прогнозата на институтите Ифоп и САС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В съвременният свят няма свобода, на действията на стопанските, икономическите субекти. Не е либарализъм, камо ли нов, а административен дестопизъм. Лявата политика, е политика на централизиране и преразпределение, в интерес на единици - пирамидална структура. Докато дясната политика, по принцип, е да останат повече пари в населението и то да разполага с тях, както намери за добре. След 09.09. няма дясна политика, в България.
15
1
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Проблемът не е в лявото, а в крайния неолиберализъм наложен от САЩ, неолиберализъм който обезличи Европа с нейното разнообразие и самоединтичност, с нейните нравственни, морални, духовни, културни и семейни ценности.Това е наказателният вот на обикновения французин срещу неолиберализма и неговото безформено лице!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до кога ще има простаци, подкрепящи ***?? *** работа
13
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Да пожелаем и на нашата левица такива изборни резултати.
12
12
 
28
 
! Отговори
да преди 10 години
Франция,Англия,Германия-десните печелят.Дали на нормалните хора им увря главата,че равенството е мечта само на мързеливите и некадърните.
11
4
 
6
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Нивото на статиите в този сайт е достигнало нови низини - само погледнете колко грешки има в материала!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Популистите събраха "цели" 8%.Честито,другари популисти!
9
4
 
8
 
! Отговори
ДааБе! преди 10 години
Популистите наливат глупости в *** глави на простолюдието: че на франция ръйш ли, виновни за кризата били: емигранти, мюсюлмани и еу...и ако ги нямало франсузина щял да цъфне да върже и да покани българите да си вържем мартиницата на него...
8
3
 
38
 
! Отговори
Леле леле! преди 10 години
Ами какво ще стане на изборите Европейски.Песовете съвсем ще се озъбят -- очаквам вината да падне върху бедния Станишев. Нали някои трябва да отговоря за загубата на ПЕС и какво по лесно от това да стоварят вината върху главата на нашия ***.Бедни Станишев, ами ако те порежат и за Кара Дере, ами ако и това което брат ти и брата на Мартин Заимов заграбиха по южното Черноморие не успеете да реализирате.Нищо, че действате с поставени лица -- всеки на юг от Бургас ви знае далаверите. Ужас!!
7
3
 
35
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Нормално е. На французите им е писнало от араби и африканци.В Париж, ако знаеш арабски не е проблем да се оправиш.Марсилия е 40% мюсюлманска.Напълно нормално е крайнодесните да печелят позиции.
6
4
 
22
 
! Отговори
Мани мани преди 10 години
Сега и НФСБ да спечелят у нас каква веселба а ? Фарадж също ще спечели с много очаква се ! Много люде вече ги тресе ! Станишев и компания няма да им е лесно .
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалистически Париж? Не звучи стилно.
4
10
 
15
 
! Отговори
Susel преди 10 години
Yes, France - free of communism zone!
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое е "тежка загуба" ??42% тежка загуба ли са?
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Париж кмет трябваше да стане Марин льо Пен
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIVA МАРИНЕ ЛЕО ПЕН